Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

56Verzamelde opmerkingen

Of het nu voor het scheren is of voor een goede lichaamsscheren, er gaat niets boven een Gillette scheermesje.

Gillette, wereldwijd bekend als een van de toonaangevende ontwikkelaars en fabrikanten, is synoniem geworden voor goede scheermesjes, mesjes en speciale artikelen voor de verzorging van mannen en vrouwen.

Om iets meer te begrijpen over het product en hoe je het ideale model voor je behoeften kunt kiezen, voor thuis of in je kapperszaak, bekijk je ons artikel met alles wat je moet weten.
Belangrijk om te weten

  • De meeste gillettes zijn wegwerp en moeten na verloop van tijd vervangen worden.
  • Sommige scheerapparaten gebruiken specifieke gillettes en het is niet mogelijk andere modellen te passen.
  • Tegenwoordig zijn er verschillende gillettes voor gebruik op het gezicht of voor het verwijderen van lichaamshaar.

Beste Gillette: Onze selectie

Koopgids

In de haast van het dagelijkse leven hebben we steeds minder tijd om in de kappersstoel te gaan zitten. Gelukkig kunnen we dit dankzij nieuwe technologieën thuis doen, met steeds professionelere resultaten.

Het hebben van een goed verzorgde baard is een mooi teken van professionalisme, en accentueert ook iemands persoonlijkheid en voorkomen. Daarom is het heel belangrijk dat je een goed scheerapparaat hebt. En om je te helpen de juiste keuze te maken, volg je best onze koopgids met meer informatie en alle details die je moet weten.

Imagem de kit com dois aparelhos de barbear da Gillette e um pincel

Met de scheerapparaten van vandaag kun je net zo glad en perfect snijden als met de scheermesjes die door professionele kappers worden gebruikt. (Bron: 2204574 / Pixabay)

Wat is een Gillette?

In onze woordenboeken duidt gillette op elk soort scheermes, vooral wegwerpscheermesjes. Maar tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden met cartridges om de verwisseling te doen als de mesjes versleten zijn.

Als we in Brazilië aan Gillette scheermesjes denken, is het bijna onvermijdelijk ze te associëren met het merk Gillette, dat oorspronkelijk in 1901 door King Camp Gillette in de Verenigde Staten werd opgericht.

Het was een van de eerste merken dat wegwerpmodellen introduceerde en een reeks nieuwe technologieën die uiteindelijk door andere merken en modellen werden overgenomen.

Imagem de aparelho barbeador Mach3 da Gillette em suporte de plástico

De technologie in scheermesjes blijft vooruitgaan en biedt ons steeds professionelere en gespecialiseerdere modellen. (Bron: Hans/ Pixabay)

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een Gillette?

Thuis scheren is al een groot voordeel voor gillettes, maar er zijn er nog meer. De wegwerpmodellen, bijvoorbeeld, zijn heel geschikt voor op reis. Veel van de huidige modellen hebben beweegbare koppen, en, in tegenstelling tot de wegwerpmodellen, kun je bij veel apparaten de mesjes vervangen.

Je moet je echter bewust zijn van enkele nadelen. Hoe geavanceerd ze ook zijn, er is nog steeds gevaar voor snijwonden. Niet alle elektrische scheerapparaten zijn waterdicht en je moet de mesjes regelmatig vervangen omdat ze hun scherpte verliezen.

Voordelen
  • Wegwerpmodellen zijn handig voor onderweg
  • Veel modellen hebben beweegbare koppen
  • Op veel scheerapparaten kun je de mesjes vervangen
Nadelen
  • Hoe geavanceerd ze ook zijn, er bestaat nog steeds een risico op snijwonden
  • Niet alle elektrische scheerapparaten zijn waterdicht
  • Je moet de mesjes regelmatig vervangen

Wat zijn de verschillende soorten scheerapparaten?

Momenteel zijn er vier hoofdsoorten gillette. Het wegwerpscheermes is het meest gangbare, ideaal voor dagelijks gebruik of op reis. Je kunt er ongeveer 5 baarden mee scheren voor ze vervangen moeten worden en dit zijn de goedkoopste modellen op de markt.

Cartridge scheerapparaten stellen je in staat de mesjes te verwisselen, scheren tot 10 baarden voor ze vervangen moeten worden en bevinden zich in een tussenliggende prijsklasse. Iets duurdere elektrische modellen zorgen voor een veel comfortabeler scheerresultaat en hun mesjes gaan veel langer mee.

Tenslotte zijn er ook epileerapparaten voor vrouwen, perfect voor het verwijderen van lichaamshaar. Er zijn wegwerp- of meermalige modellen en ze zijn te vinden in een middenprijsklasse.

Wegwerpscheerapparaat Patroon scheerapparaat Elektrisch scheerapparaat Vrouwelijke epilator
Voordelen Ideaal voor dagelijks gebruik of op reis Maakt verwisselen van mesjes mogelijk Zorgt voor een veel comfortabeler scheerbeurt Perfect voor bodygrooming
Duurzaamheid Doe ongeveer 5 scheerbeurten Tot 10 scheerbeurten per patroon De mesjes van deze scheerapparaten gaan veel langer mee Er zijn wegwerpmodellen of modellen voor meervoudig gebruik

Hoeveel kost een goede Gillette?

De prijs van Gillettes kan sterk variëren naargelang het model, het aantal mesjes en zelfs de technologieën die de scheerbeurt dichter en comfortabeler maken.

 Imagem de aparelho de barbear descartável com cabo verde

Wegwerp gillettes kunnen verschillende keren gebruikt worden en bieden een groot kostenvoordeel, vooral voor wie op reis is. (Bron: kropekk_pl/ Pixabay)

Koopcriteria: Wat je moet overwegen voor je een Gillette

Gillettes koopt helpen ons tijd en geld te besparen en zorgen ervoor dat we altijd met een goed verzorgde baard rondlopen. En tegenwoordig zijn ze niet alleen een aan mannen gewijd artikel, maar ook aan vrouwen.

En met zo veel vooruitgang en nieuwe technologieën moet je goed opletten om te kiezen welk gillette model het beste kosten/baten voor je uitstapjes biedt. Met dit in gedachten hebben we enkele van de belangrijkste criteria waar je op moet letten voor je je aankoop doet, apart gezet.

Lees elk van de onderstaande onderwerpen aandachtig door om alles te weten te komen over gillettes, hoe je de belangrijkste modellen van elkaar kunt onderscheiden en een product vindt dat je er altijd onberispelijk uit laat zien.

Hoeveelheid mesjes

Een van de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een goede gillette is de hoeveelheid mesjes. Hoe meer messen, hoe dichter en gladder de snede.

Terwijl de meest gangbare modellen twee messen hebben, vind je tegenwoordig veel gillettes met tot wel vijf. En met de juiste gewrichten zorgen ze voor een veel aangenamere ervaring, vrij van inkepingen en minder huidirritatie veroorzakend.

Imagem de aparelho de barbear azul com fita lubrificante e cinco lâminas

Hoe meer mesjes, hoe comfortabeler de scheerbeurt. (Bron: stevepb/ Pixabay)

Gewrichten

De overgrote meerderheid van de moderne scheerapparaten heeft een soort gewricht, zelfs op sommige wegwerpmodellen. De meest voorkomende zijn bewegende koppen, veren en ophangingen aan de mesjes.

In het geval van de koppen helpen ze het mespatroon mee te bewegen met de rondingen van het lichaam, waardoor het hanteren gemakkelijker wordt en het scheren veel aangenamer.

In het geval van de veren en ophangingen werken ze samen of afzonderlijk met de mesjes, zodat ze de verschillende huidcontouren kunnen volgen en zelfs de kortste haartjes moeiteloos kunnen verwijderen.

Glijmiddel

Hoewel het nog steeds mogelijk is goedkopere modellen te vinden die geen smeerstrips hebben, heeft de overgrote meerderheid van de modellen ze al, zelfs de wegwerpmodellen.

Natuurlijk varieert de hoeveelheid en de kwaliteit van het glijmiddel naargelang het model. Ze zijn op de kop van het apparaat geplaatst en helpen de huid vochtiger en zachter te maken, zodat de mesjes er gemakkelijker over glijden. Dit helpt op zijn beurt zowel het risico op snijwonden als op huidirritatie te vermijden, vooral bij een meer gevoelige huid of bij wie zich dicht moet scheren.

Imagem de aparelho de barbear Gillette com cabeça móvel

Door de bewegende koppen kunnen de mesjes zich beter aan de huid aanpassen, waardoor snijwonden en irritatie vermeden worden. (Bron: WikimediaImages/ Unsplash.com)

Anders dan bij de goedkopere en wegwerpmodellen bieden veel scheerapparaten de mogelijkheid om de kop te vervangen, waar de mesjes zitten, die precies het onderdeel zijn dat het meest slijt bij gebruik.

Hier moet je bijzonder voorzichtig zijn, want je moet er rekening mee houden hoe gemakkelijk het zal zijn om vervangende cartridges te vinden. Bovendien kun je op veel gillettes alleen bepaalde cartridges monteren.

Bij de meeste modellen is het aan te bevelen de cartridge tussen 5 en 10 keer gebruik te vervangen, zodat de mesjes steeds heel scherp zijn, anders kunnen ze je huid beschadigen, wat het scheren veel moeilijker en onaangenamer maakt.

(Bron van opgelichte afbeelding: stevepb/ Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies