Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

20Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over de handspiegel, een schoonheidsartikel dat ideaal is om deel uit te maken van je schoonheidsroutine, bij het harsen, bij make-up of bij het retoucheren van je gezicht, zodat je altijd je natuurlijke schoonheid ziet. Er zijn tegenwoordig veel soorten spiegels op de markt, die er in verschillende uitvoeringen en vormen zijn.

Het kennen van de eigenschappen van elke spiegel is belangrijk om te weten welke het meest geschikt is voor het gebruiksdoel dat we eraan zullen geven. We hebben dit artikel speciaal voor jou geschreven om rekening te houden met factoren als afmetingen, ontwerp, materiaal en prijs om te beslissen welke spiegel voor jou de ideale keuze is.
Belangrijk om te weten

 • De handspiegel is een onmisbaar product voor onze schoonheidsroutines. Omdat het een handspiegel is, is hij zeer draagbaar, dus een van zijn voornaamste voordelen is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt er make-up mee aanbrengen, waxen of gewoon je gezicht verzorgen.
 • Afhankelijk van hoe je hem wilt gebruiken, kun je kiezen tussen een spiegel met handvat of zonder handvat. Een spiegel met een handvat geeft je meer houvast en is meestal groter van formaat. Greeploze spiegels zijn kleiner, zodat ze gemakkelijker in je tas te dragen zijn.
 • Er zijn spiegels van verschillende afmetingen, materialen en ontwerpen, die LED licht of verschillende vergrotingsniveaus kunnen hebben. Door dit artikel heen bespreken we al deze eigenschappen om in gedachten te houden bij de aanschaf van je handspiegel.

Beste Handspiegel: Onze selectie

Koopgids

Omdat we weten hoe essentieel het is om de juiste handspiegel voor je schoonheidsroutine te hebben, hebben we een koopgids samengesteld met alles wat je over handspiegels moet weten, zodat je een geslaagde aankoop kunt doen.

Maak je schoonheidsroutine gemakkelijker met de handspiegel die bij je past. (Foto: Evgeny Atamanenko/123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een handspiegel?

De handspiegel is een belangrijk product dat je helpt je schoonheidsroutine compleet te maken. In tegenstelling tot een gewone spiegel is zijn voornaamste eigenschap zijn draagbaarheid, want gezien zijn afmetingen is hij ideaal om in je tas mee te nemen of om op reis te gebruiken.

Het aanbod van handspiegels op de markt is vrij groot, want er zijn spiegels van verschillende afmetingen, materialen en ontwerpen, en bovendien is de prijsklasse groot. Hier is een tabel met de belangrijkste voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
 • Grote verscheidenheid aan ontwerpen
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Betaalbare prijzen
 • Ideaal voor op reis
Nadelen
 • Geen vervangingsmaterialen
 • Kan te klein zijn
 • Ontbreekt aan veelzijdigheid
 • Niet altijd vergroot.

Handspiegel, met of zonder handvat – waar moet je op letten?

De belangrijkste variabele voor handspiegels is of ze al dan niet een handvat hebben. In het volgende zullen we de belangrijkste kenmerken van beide spiegels uitleggen, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past.

Spiegel met handvat. De spiegels in deze categorie hebben een handvat dat het gemakkelijker maakt de spiegel vast te houden. Ze zijn meestal groter van formaat, zodat je een breder gezichtsveld hebt. Ze zijn gemaakt van acryl.

Spiegel zonder handvat. Greeploze spiegels zijn kleiner van formaat, maar hun voornaamste voordeel is hun draagbaarheid. Er is een grote verscheidenheid aan uitvoeringen: met deksel, zonder deksel, en de meeste hebben vergroting.

Spiegel met handle Spiegel zonder handvat
Afmetingen Middelgroot tot groot Klein
Draagbaar Klein Zeer
Verscheidenheid aan uitvoeringen Beperkt Groot

Waarom een vergrotende handspiegel kopen?

Vergrotende handspiegels zijn ideaal omdat ze twee kanten hebben; de ene kant geeft je een overzicht van je gezicht, dat is de niet-vergrotende kant, en de vergrotende kant geeft je een beter zicht op je gezicht.

Als je nauwkeuriger make-up moet aanbrengen of een bril moet dragen, hoef je je geen zorgen te maken of je wel alle details ziet, want de vergroting is je bondgenoot. Hij is ook ideaal als je hem gebruikt om te harsen of als je onvolkomenheden hebt en die wilt verwijderen.

De spiegel met handvat is groter, zodat je een beter zicht hebt op je hele gezicht. (Foto: Marctran / 123rf.com)

Waar kan ik een handspiegel kopen?

Zoals we in dit hele artikel gezien hebben, is er een grote verscheidenheid aan handspiegels, dus is het niet moeilijk om er een te vinden. Spiegels zijn verkrijgbaar bij warenhuizen zoals Walmart of warenhuizen zoals Liverpool of Palacio de Hierro.

Je kunt ook naar schoonheidswinkels gaan zoals Sally Beauty of Sephora. We raden je echter aan hem op amazon te kopen, want daar vind je allerlei modellen, koop je prijzen en lees je gebruikersrecensies.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende handspiegels kunt vergelijken en beoordelen

De informatie die we weten over een product dat we willen kopen is van cruciaal belang bij het kiezen van dat product, want hoe beter je geïnformeerd bent, hoe beter je in staat zult zijn een beslissing te nemen, rekening houdend met je behoeften en verwachtingen. Hier zijn de belangrijkste koopcriteria

 • Grootte van de spiegel
 • Materiaal
 • Spiegel ontwerp

Grootte van de spiegel

Hoe draagbaar hij is hangt af van zijn grootte

Dit is een factor waar je goed op moet letten als je een spiegel koopt, want hoe draagbaar hij is hangt af van zijn grootte en van het gebied van je gezicht dat je erdoor kunt zien. In dit geval moet je bedenken aan welke eigenschap je voorrang zult geven.

Small. Een spiegel wordt als klein beschouwd als hij ongeveer in de palm van je hand past. Meestal is hij 7 tot 10 centimeter in doorsnee. Het belangrijkste voordeel is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Medium. Handspiegels van dit formaat meten tussen 11 en 20 centimeter in diameter. Het is een goede optie voor op reis, want het geeft je een groter zicht dan een kleine spiegel.

Large. Grote spiegels zijn die met een diameter van meer dan 20 centimeter. In dit geval is het een ideale optie voor een spiegel thuis, want je zult er een groot deel van je gezicht in kunnen zien. Als je een van deze spiegels hebt, heb je geen andere meer nodig voor je schoonheidsroutine thuis.

Materiaal

Handspiegels zijn er hoofdzakelijk in twee materialen: metaal en acryl. De keuze van het materiaal hangt af van het gebruik dat je ervan kunt maken, want bepaalde materialen zijn beter geschikt voor bepaalde omgevingen. Je kunt over de belangrijkste kenmerken lezen in dit hoofdstuk.

Metaal. Metalen spiegels zijn meestal groter van formaat en zijn niet zo draagbaar. In feite komt dit materiaal meer voor in grotere spiegels die voor make-up gebruikt worden. Ze zijn niet ideaal in vochtige omgevingen, zoals de badkamer.

Acryl. Acryl is een zeer resistent en veelzijdig materiaal. Spiegels van dit materiaal zijn meestal goedkopere opties. Het is een ideale optie als je je spiegel wilt gebruiken terwijl je onder de douche staat, want hij zal niet roesten in de vochtigheid van de badkamer.

Spiegelontwerp

Er zijn talloze spiegelontwerpen in de handel, afhankelijk van welke je kiest, kan de ene meer accessoires en technologie hebben dan de andere. Hier zijn de meest voorkomende ontwerpkenmerken van dit type product.

LED licht. Het lampje is een ideaal accessoire, want het geeft meer veelzijdigheid aan je spiegel. Omdat het een LED lamp is, is het een zeer krachtig licht dat je, of je nu in een schemerige of lichte omgeving bent, helpt om duidelijk te zien.

Vergroting. Dit is misschien wel de meest gewilde eigenschap in een spiegel, vooral als je een bepaald deel van je gezicht beter moet zien of er meer aandacht aan moet besteden, of als je slechtziend bent. Er zijn vele vergrotingsniveaus, van 3x tot 10x.

(Zichtbare foto: Shao-Chun Wang / 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies