Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Ken je het gevoel niet te weten hoe je moet knippen, je vinger er bijna af te snijden of twee linkerhanden te hebben? Een nagelknipper is perfect voor zulke doeleinden. Je kunt hem zonder problemen met twee handen gebruiken. Daarom is het vaak een voordeel om een nagelknipper te gebruiken voor de hanteerbaarheid en snelheid van nagelverzorging.

Met onze nagelknipper test 2022 willen we je helpen de beste nagelknipper voor jou te vinden. We hebben teennagelknippers en nagelknippers in sets vergeleken. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van elk op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.




De belangrijkste feiten in het kort

 • Nagelknippers zijn er als pure teennagelknipper of als vingernagelknipper, maar ook als set of compleet pakket dat dus voor beide soorten nagels gebruikt kan worden.
 • De nagelknipper is praktisch, ongecompliceerd en schoon. De nagelknipper is door zijn mechanisme (hefboom) bijzonder geschikt voor dikke nagels.
 • Bij het gebruik van nagelknippers moet grote zorg besteed worden aan de hygiëne. Vooral als je het deelt met je gezin of partner. Bacteriën kunnen door contactinfectie worden doorgegeven

Nagelknipper: Onze selectie

Nagelknippers: koop- en beoordelingscriteria

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke nagelknippers. De criteria die je kunt gebruiken om de nagelknippers met elkaar te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat belangrijk is bij de afzonderlijke criteria.

Antislip hefboom

Wie heeft niet het probleem ervaren met een nagelknipper als je snel je nagels wilt knippen maar de handgreep van de nagelknipper is niet zo goed!

Het is meestal een lange strijd tot je je doel bereikt. We willen op deze stap vooruitlopen en erop wijzen dat een anti-slip hendel je een hoop frustratie kan besparen.

Chapel Carter vond in 1896 de nagelknipper uit.

Dit betekent dat zelfs als de nagels dikker zijn en de druk hoger, er geen verwondingen ontstaan. Teennagelknippers hebben vaak een langere hefboom om meer kracht te genereren. Hierover later meer.

Type mesje

De nagelknipper werkt door een hefboomwerking met twee mesjes die op elkaar liggen. Daarom is de bovengenoemde antislipfunctie zo belangrijk om de juiste druk op de nagel uit te kunnen oefenen.

De mesjes zijn lichtjes naar binnen gebogen, want een gebogen (concaaf) snijvlak komt overeen met de natuurlijke vorm van de nagel. Als je je nagels natuurlijk draagt of liever een iets rondere nagelvorm hebt, zijn gebogen snijvlakken de beste keuze.

Als je je nagels het liefst bijzonder recht knipt, kun je beter een nagelknipper met rechte bladen kiezen. Deze zijn ook ideaal voor vierkante kunstnagels.

Nagelknipper met nagelvanger

Sommige nagelknippers zijn nu voorzien van een nagelvanger, zodat de nagelresten niet rondvliegen en handig kunnen worden weggegooid.

Vooral dit maakt achteraf veel werk gemakkelijker. Juist daarom moet er goed op gelet worden dat dit het geval is.

Het is ook belangrijk aandacht te besteden aan goede kwaliteit. Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik vaak dat het niet altijd mogelijk was de nagelvanger zonder frustratie leeg te maken met goedkope nagelknippers.

Productafmetingen

Eerst en vooral moet de grootte en kwaliteit van de nagelknipper gekozen worden, afhankelijk van de nagel in kwestie. De breedte van de tondeuse of de twee op elkaar liggende bladen is het belangrijkste onderscheidende criterium voor nagelknippers.

Het is belangrijk op te merken dat de nagel moet passen. Nagelknippers die gebruikt kunnen worden voor vingernagels en teennagels hebben een breedte van 1 centimeter. Teennagelknippers, daarentegen, zijn 1,2 tot 1,5 centimeter breed. Nagelknippers zijn tussen de 5 en 12 centimeter lang.

Teennagelknippers zijn meestal langer omdat teennagels dikker zijn en je meer druk moet opbouwen. Om deze druk op te kunnen bouwen zonder een enorme hoeveelheid kracht te hoeven gebruiken, heb je een grotere hefboomwerking nodig.

Dit wordt bereikt door de hefboom en dus het handvat van de teennagelknipper langer te maken. Met andere woorden, hier komt de klassieke wet van het hefboomeffect in het spel.

Nagelknippers: veel gestelde vragen en antwoorden

In het volgende gedeelte willen we graag de belangrijkste vragen over nagelknippers beantwoorden. We hebben de vragen voor je uitgezocht en zullen ze binnenkort beantwoorden. Als je de gids doorgelezen hebt, ken je alle essentiële achtergrondinformatie over nagelknippers.

Wat zijn de voordelen van een nagelknipper?

Nagelknipper, ook nagelknipper of nail nipper genoemd in Beieren en Oostenrijk, is een klein hulpje dat gebruikt wordt voor de verzorging van teen- en vingernagels. Hij is gebouwd als een tang en heeft aan de punt twee holle bladen die evenwijdig aan elkaar staan.

Het verschil met een nagelschaartje is dat de nagelknipper de nagels niet afknipt, maar het te verwijderen deel van de nagel in zijn geheel verwijdert. Dit proces wordt onomatopisch clipping genoemd. In tegenstelling tot nagelschaartjes kan een nagelknipper dus de nagel knippen.

We hebben de voor- en nadelen van nagelschaartjes op een rijtje gezet in de volgende tabel. We kunnen bij voorbaat zeggen dat een goede nagelknipper veel voordelen heeft boven een nagelschaartje.

Voordelen
 • een deel van de nagel wordt met een nagelknipper verwijderd
 • tijdbesparend &#8211
 • snel te hanteren
 • geen splinters en scheuren door gelijkmatige druk
 • kan ook dikkere nagels knippen zonder veel kracht(hefboom)
 • blijft lang scherp
 • sommige modellen met nagelvanger
Nadelen
 • moeilijker te hanteren en dus gevaarlijker
 • niet erg precies
 • nageltips kunnen &#8220
 • rondvliegen&#8221

Onze nagelknipper vergelijking 2022 toont aan dat een nagelknipper daarom beslist niet mag ontbreken in je pedicureset of nagelkoffer.

Welke soorten nagelknippers zijn er?

De meeste producten kunnen zowel voor vinger- als teennagels gebruikt worden. Toch wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen deze twee categorieën. Daarom hebben we de grootste verschillen hier compact en to the point op een rijtje gezet.

Nagelknipper voor vingernagels: Nagelknippers die echt geschikt zijn voor vingernagels hebben meestal een geïntegreerde vijl. Ze zijn tussen 6 en 8 cm lang en de snijkant is ongeveer 1 cm breed.

Nagelknipper voor teennagels: Teennagelknippers zijn iets breder en langer, want teennagels zijn dikker en sterker dan vingernagels. Dit betekent dat je meer druk moet uitoefenen. Dit vereist een grotere hefboom (lengte). Teennagels hebben daarom ook de neiging door de kamer te vliegen als je ze knipt.

Daarom hebben de meeste teennagelknippers een nagelvanger om dit te voorkomen. Dit vangt de nagelresten op en je kunt ze handig weggooien. Teennagelknippers zijn iets breder en langer, ongeveer 8 cm lang en 1,2 – 1,5 cm breed.

De meeste nagelknippers die we hebben voorgesteld kun je zowel voor je teennagels als voor je vingernagels gebruiken. Dit betekent dat je mooie teennagels en vingernagels kunt hebben met slechts één hulpmiddel.

Wat kost een nagelknipper?

Zoals je in mijn productkeuze hierboven kunt zien, is er een groot verschil in de prijs van nagelknippers. Onze prijs-kwaliteit winnaar begint bij een onklopbare €1,99.

De prijsklasse van nagelknippers, waartoe ook de Wilkinson Sword behoort, is ongeveer 5-13 €. Zoals overal moet je zelf beslissen of je een goed materiaal wilt, een merk, of je wilt dat het flexibel is, enz.

De premium nagelknipper ZWILLING TWINOX ligt in onze hogere prijsklasse, maar is ook een van de beste wat kwaliteit betreft. Hij zit in een prijscategorie die begint bij ongeveer 27 €.

Hoe moet ik een nagelknipper gebruiken?

Een beautydag zonder een manicure of pedicure is ondenkbaar! Mooie handen zijn een indicatie van gezondheid en een verzorgd uiterlijk. Intussen zijn we ook zover dat een man moet schitteren met goed verzorgde, of op z’n minst geknipte, nagels.

Nagelknipser-1

Nagelknippers zijn geweldig voor een perfecte nagelverzorging, zoals je hier kunt zien. Nagelknippers zijn er als alleen teennagelknipper of als vingernagelknipper.
(Image source: Ian Dooley / Unsplash)

Allereerst moet je je nagels knippen. De snelste manier om dit te doen is met een nagelknipper. Maar hoe gebruik je een nagelknipper op de juiste manier? Hier hebben we een kleine 1 × 1 samengesteld over hoe je in een paar kleine stappen een nagelknipper gebruikt

 • Als regel knip je alleen nagels die langer zijn dan 1 mm.
  De nagels moeten schoon en droog zijn.
 • Zetals eerstestap de nagelknipper op de zijkant van de nagel en druk hem naar beneden. Nu moet het overtollige deel van de nagelpunt al afgeknipt zijn.
 • Laat de druk los zonder de tondeuse neer te zetten. De snijkanten moeten open zijn.
 • Ga naarhet midden van de nagel en druk aan. Herhaal deze stappen tot de hele nagelpunt is afgeknipt.
 • Eenmaximum van drie tondeuses zou voldoende moeten zijn. Sommige mensen kunnen het zelfs met één.
 • Vijl dan de nagels in vorm.
 • Tenslotte kun je de eventuele randjes wegvijlen. Als je netjes geknipt hebt, zou er niets mogen zijn.

Belangrijk: Ook hier geldt: minder is meer! Knip of knip nooit te veel van je teennagel of vingernagel af. Anders kan het, in het ergste geval, leiden tot ontstekingen of zelfs bloedvergiftiging. Als vuistregel moet 1 mm van de nagelpunt achterblijven.

Welke nagelknipper kan ik meenemen in het vliegtuig?

Een klein nagelknippertje is in de handbagage van de meeste luchtvaartmaatschappijen toegestaan. Ze mogen echter niet groter zijn dan 5 cm, anders kunnen ze als een “wapen” beschouwd worden. Dit betekent dat de grotere modellen die we op de lijst hebben staan niet zijn toegestaan.

Je nagelknipper is echter 100% veilig als je hem mee aan boord wilt nemen in een nagelverzorgingsset of -koffer. Nagelvijlen en nagelschaartjes zijn aan boord verboden. Daarom raden we je aan om voor de zekerheid je nagelverzorgingsset en nagelknipper in je koffer in te pakken en niet in je handbagage.

Hoe belangrijk is het om de nagelknipper schoon te maken?

Vooral als je je nagelknipper met andere mensen deelt, is het belangrijk hem regelmatig schoon te maken. Het helpt de verspreiding van schimmelnagels en andere infecties te voorkomen. Na een bepaalde tijd vermenigvuldigen de bacteriën op de tondeuse zich en in het ergste geval krijgt de volgende persoon alles.

Er zijn verschillende hygiënische maatregelen. De meeste zijn verkrijgbaar in apotheken of nagelstudio’s. Het schoonmaken zelf duurt niet lang en is ongecompliceerd, wat er ook voor spreekt om het vaker te doen.

Op het laatst met de Covid-19 kwestie, moet je ook weten dat andere ziekteverwekkers ook via contactbesmetting kunnen worden overgedragen.

Nagelknipser-2

Bij het gebruik van een nagelknipper moet je uiterst voorzichtig zijn met de hygiëne. Was of ontsmet ze na gebruik en bewaar ze op een droge plaats, zoals op deze foto.
(Image source: Hengthabthim/ 123rf)

Er zijn verschillende manieren om het schoon te maken. Het gemakkelijkste is om hem gewoon in warm water met vloeibare zeep te baden gedurende 10 tot 20 minuten. Maak het dan schoon en droog het af.

Je kunt de nagelknipper ook schoonmaken/desinfecteren met alcohol. Maak de nagelknipper gewoon schoon met een beetje medisch alcohol. Natte doekjes met alcohol zijn ook geschikt voor dit doel.

In extreme gevallen kun je ook een bleekmiddel gebruiken en de tondeuse erin baden. Natuurlijk, hoe agressiever de vloeistof, hoe groter de kans dat hij sporen achterlaat op het materiaal van de nagelknipper. Uiteindelijk is het, zoals we inmiddels allemaal geleerd hebben met de Covid-19 strijd, gewoon belangrijk om niet lui te zijn.

Met deze eenvoudige maatregelen doe je jezelf en je gezin goed. Natuurlijk hoef je deze procedure niet elke keer te doen als je je nagelknipper gebruikt, maar je moet ze wel af en toe schoonmaken.

Conclusie

Het is zeker de moeite waard om een nagelknipper in de praktijk te testen. De meeste nagelknippers hebben een holle rand en zijn dus perfect aangepast aan de vorm van de nagel. Dit maakt het voor de meeste mensen gemakkelijker om hun vingernagels en teennagels met een nagelknipper te knippen.

Een kleine insider tip van onze kant zou zijn om een nagelknipper te nemen met een geïntegreerde nagelvijl. Liefst eentje met een nagelvanger, zodat je daarna niet alles hoeft op te vegen. Als je nog steeds afvraagt of je een nagelknipper of een nagelschaartje moet gebruiken, beproef dan je geluk met een van de hierboven genoemde tondeuses, je zult niet teleurgesteld zijn.

Beeldbron: Dantragoon / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies