Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

22Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Met een elektrische nagelvijl kun je je nagels vijlen, gladmaken en polijsten. Met de verschillende opzetstukken kun je ook kunstnagels bewerken, zoals acryl- en gelnagels. Bovendien kan een elektrische nagelvijl gebruikt worden om nagelschimmel te behandelen. Verder is de toepassing ook geschikt voor beginners na een korte oefening.

Met onze elektrische nagelvijl test 2022 willen we je helpen de beste elektrische nagelvijl voor jou te vinden. We hebben elektrische nagelvijlen met oplaadbare batterijen, met batterijen en met snoertjes vergeleken en de voor- en nadelen van de verschillende modellen op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Met een elektrische nagelvijl kun je je nagels vijlen, slijpen en polijsten. Een elektrische nagelvijl is geschikt voor alle soorten nagels.
  • Je moet oefenen om een elektrische nagelvijl te gebruiken, want hij is niet zo gemakkelijk in het gebruik. Bij verkeerd gebruik kunnen verwondingen ontstaan. Er zijn speciale opzetstukjes voor kunstnagels.
  • Elektrische nagelvijlen in sets bevatten verschillende instrumenten waarmee je je nagels kunt verzorgen. Verder kan een anti-roest handvat op de vijlen je helpen preciezer te werken.

Elektrische nagelvijlen: Onze selectie

Elektrische nagelvijlen: Koop- en beoordelingscriteria

In de volgende paragraaf verduidelijken verschillende aspecten de verschillende soorten elektrische nagelvijlen die op de markt zijn. De criteria moeten je helpen bij je beslissing en zijn als volgt samengesteld:

Nu worden de criteria meer in detail uitgelegd.

Hanteren

Het hanteren van een elektrische nagelvijl vereist in het begin oefening. Vooral als er verschillende instellingen zijn, kan het hanteren moeilijker zijn. Verkeerd hanteren, te veel druk uitoefenen of het verkeerde hulpstuk kiezen kan tot verwondingen leiden.

Wees voorzichtig bij het gebruik van een elektrische nagelvijl in het begin. De vijl kan nagels inkorten, vormen en polijsten. Het kan ook gebruikt worden om eelt en nagelriemen te verwijderen. Het kan ook helpen bij schimmelnagels en eelt.

Keuze van instrumenten

Verder speelt het ook een grote rol wat voor soort nagels je hebt. Er zijn speciale nagelvijlinstrumenten voor natuurlijke, acryl-, gel- en kunstnagels. Volgens de verschillende hardheidsgraden van gelnagels en acrylnagels zijn elektrische nagelvijlen alleen op verschillende manieren geschikt voor deze nagels.

De juiste keuze van het hulpstuk is belangrijk, want elk hulpstuk vervult een specifieke taak. Bij verkeerd gebruik kunnen verwondingen ontstaan.

Er zijn verschillende opzetstukken voor elektrische nagelvijlen, fijne en grove. Boren, schuurbanden en nagelborstels zijn bij de meeste fabrikanten verkrijgbaar. Hulpstukken van titanium of hard metaal zijn geschikt voor kunstmatige vingernagels.

Verkrijgbaarheid in sets

Elektrische nagelvijlen die in sets verkrijgbaar zijn, helpen ook. Zo kun je er zeker van zijn dat er een passend hulpstuk is voor je nagels.

Elektrische nagelvijlen kunnen helpen bij schimmelnagels.

De sets bevatten dingen die je gebruikt vóór het indienen. Bijvoorbeeld een nagelschaartje, nagelknipper en pincet. De sets bevatten ook verschillende opzetstukjes, afhankelijk van het soort nagel. Borstels worden na vijlen meegeleverd. De verschillende hulpstukken hebben verschillende taken. Met de sets hoef je geen ander gereedschap te kopen, want al het nodige is inbegrepen. Bovendien worden de sets meestal geleverd met kleine en compacte koffertjes die je gemakkelijk onderweg of op reis meeneemt.

Met / zonder antislip handvat

Een antislip handvat kan de elektrische nagelvijl gemakkelijker vast te houden maken. Zo kun je preciezer werken omdat je vingers niet zo gemakkelijk wegglijden. Vijlen met antislip handgrepen hebben er patronen op waar je je vingers moet plaatsen. Er zijn ook anti-slip handgrepen van rubber.

Motor

Het opzetstuk wordt elektronisch in een snelle beweging rondgedraaid. Er zijn verschillende motorsterktes voor elektrische nagelvijlen. De meeste modellen zijn afzonderlijk regelbaar voor snelheid en draairichting.

Bij kunstnagels moet erop gelet worden dat je het juiste aantal omwentelingen en de juiste opzetstukjes gebruikt.

Professionele bestanden hebben omwentelingen van 20.000 omwentelingen per minuut en basisbestanden voor thuisgebruik hebben 5.000 tot 20.000 omwentelingen per minuut. Omwentelingen tot 20.000 per minuut zijn meestal voldoende voor verschillende soorten nagels.

Er zijn modellen die automatisch uitschakelen als de druk te hoog is; deze modellen zijn bijzonder geschikt voor beginners. Je kunt echter ook met een lagere snelheid een mooi resultaat bereiken. Vooral voor natuurlijke nagels is een hoge rotatiesnelheid niet belangrijk.

Elektrische nagelvijlen: Veel gestelde vragen en antwoorden

In de volgende tekst willen we de belangrijkste vragen over elektrische nagelvijlen beantwoorden. We hebben verschillende vragen voor je uitgewerkt en beantwoord. Na het lezen van de gids zul je alle essentiële achtergrondinformatie over elektrische nagelvijlen kennen en begrijpen.

Wie moet een elektrische nagelvijl gebruiken?

De vele voordelen maken de elektrische nagelvijl tot een van de populairste nagelvijlen die je kunt kopen. Elektrische nagelvijlen zijn geschikt voor alle soorten nagels. Er zijn verschillende opzetstukjes voor de verschillende nageltypes.

  • Saffier schijfjes zijn het beste om nagels in te korten en vorm te geven. Deze zijn verkrijgbaar met een grove korrel of met een fijne korrel. Hoe grover de schijf, hoe meer nagellengte er afgeslepen wordt.
  • Een vilten kegel is het beste om te poetsen en te polijsten. Dit is bijzonder zacht en beschadigt de nagel of de huid niet.
  • Eelt en scheelzien: Saffier kegels en schuurpapier opzetstukken zijn het beste voor het verwijderen van eelt en eeltplekken. Je kunt ingegroeide nagels verwijderen met behulp van een vlammenknipper of een naaldsnijder.

Elk hulpstuk heeft een eigenschap en die moet je in acht nemen als je een elektrische nagelvijl gebruikt.

Welke soorten elektronische nagelvijlen zijner?

Als je een elektrische nagelvijl wilt kopen, zijn er drie alternatieven waaruit je kunt kiezen: elektrische nagelvijl met snoer, oplaadbare batterij en accu. We hebben de belangrijkste voor- en nadelen van de drie soorten hieronder op een rijtje gezet:
Kunst Voordeel Nadeel
elektrische nagelvijl met oplaadbare batteriju Nagelvijlen met oplaadbare batterij zijn goed om mee te nemen voor onderweg. De meeste hebben een lager motorvermogen. Niet alle zijn geschikt voor kunstnagels, vooral niet voor acrylnagels
elektrische nagelvijl met batterij Deze is geschikt voor onderweg en is een van de goedkope modellen. Modellen met batterij zijn gemakkelijk te gebruiken. De motor is niet zo krachtig, dus de meeste modellen zijn meestal niet geschikt voor kunstnagels.
elektrische nagelvijl met snoer Deze modellen hebben meestal een krachtige motor en kunnen meestal gebruikt worden voor kunstnagels it kunnen moeilijk zijn om mee te nemen als je onderweg bent, omdat ze groter zijn dan de andere. Bovendien ben je aangewezen op een stroomvoorziening.

Men kan zeggen dat er geen grote verschillen in gebruik zijn en dat de afzonderlijke elektrische nagelvijlen volgens hetzelfde patroon werken. Als je een groter aantal omwentelingen wilt, is een nagelvijl met een snoer het beste, als je een elektrische nagelvijl mee op pad wilt nemen, zijn die met een oplaadbare batterij het beste.

Hoeveel kost een elektrische nagelvijl?

Er is een groot prijsverschil tussen de verschillende elektrische nagelvijlen. Afhankelijk van de kwaliteit kunnen er verschillende prijzen zijn.
Type Prijs
elektrische nagelvijl met oplaadbare batterij 20 tot 80 €
elektrische nagelvijl met batterij 10 tot 50 €
elektrische nagelvijl met kabel 10 tot 150 €

Er zijn aanzienlijke verschillen in de prijs van de afzonderlijke modellen. Elektrische nagelvijlen met batterij zijn meestal aan de goedkope kant. Bestanden met een oplaadbare batterij zitten meestal in het midden wat prijs betreft. Elektrische nagelvijlen met een snoer zijn vaak het duurst, maar er zijn ook goedkope modellen van.

Elektrische Nagelfeile-1

Sommige elektrische nagelvijlen zijn ook geschikt voor dierennagels.
(Image source: Joe Caione / unsplash)

Modellen met een snoer hebben vaak een grotere motor en dus een groter aantal omwentelingen, zodat de prijs hier hoger is dan voor de andere met een kleinere motor.

Wat zijn de alternatieven voor een elektronische nagelvijl?

Nagelvijlen kunnen van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen. In het volgende gedeelte geven we je een kort overzicht van de alternatieven voor de elektronische nagelvijl.
Type Beschrijving
Alternatief 1: Glazen nagelvijl Deze vijl is een handnagelvijl gemaakt van kristalglas. Dit type nagelvijl is geschikt om de nagels te informeren en in te korten. De glazen nagelvijl is geschikt voor kunstnagels.
Alternatief 2: Saffier nagelvijl Dit type vijl is geschikt voor het vijlen van nagels, het schoonmaken van nagels, het verwijderen van nagelriemen en eelt. Deze nagelvijl is geschikt voor kunstmatige vingernagels.
Alternatief 3: Nagelbuffer De nagelbuffer is geschikt om de nagels in te korten, vorm te geven en te polijsten. Ook geschikt voor kunstnagels.

Elk van de pijlen heeft bepaalde voordelen die niet vergeten mogen worden. Toch lijkt de elektrische nagel in veel criteria superieur aan de andere en biedt hij meer voordelen.

Kan ik een elektrische nagelvijl gebruiken tegen schimmelnagels?

Ja. Er zijn speciale opzetstukjes die je kunt gebruiken voor schimmelnagels. Voor schimmelnagels breng je vaak een tinctuur aan op de aangetaste nagel. Om de tinctuur beter te laten werken, is het heel nuttig om de nagel met een vijl op te ruwen. Dit helpt de tinctuur beter te werken.

Het is ook mogelijk de aangetaste plek af te slijpen met een elektrische nagelvijl; je kunt hiervoor een elektrische nagelvijl met een saffier schijfje gebruiken. Het is belangrijk te onthouden dat je de vijl na de behandeling moet ontsmetten. Dit voorkomt dat de schimmel zich naar de andere nagels uitbreidt.

Kan ik een elektrische nagelvijl gebruiken op acril- en gelnagels?

Ja. Er zijn hiervoor specifieke hulpstukken, net als voor schimmelnagels. Voor kunstnagels moet je altijd een nagelknipper gebruiken die geschikt is voor dit doel.

Elektrische Nagelfeile-3

Je kunt kunstnagels ook bewerken met een elektrische nagelvijl. Het is belangrijk dat je het juiste hulpstuk gebruikt en een hoog aantal omwentelingen.
(Image source: Tiko Giorgadze / unsplash)

Deze hebben meestal een hogere rotatiesnelheid en hulpstukken van titanium of hard metaal. Een elektrische nagelvijl moet voor kunstnagels minstens 20.000 omwentelingen per minuut hebben. Kunstmatige vingernagels hebben verschillende eigenschappen, vooral de mate van hardheid verschilt

  • Acrylnagels: Door hun bijzondere hardheidsgraad vragen acrylnagels enige aandacht. Om acryl vingernagels te vijlen heb je een zogenaamde “nail cutter” nodig. Een “nagelknipper” is nodig. Deze modellen hebben dan aanzienlijk hogere prestatieparameters dan de andere elektrische nagelvijlen.
  • Gelnagels: De lagere hardheidsgraad van gelnagels betekent dat kunstnagels van gelcomposities over het algemeen beter met elektrische nagelvijlen bewerkt kunnen worden. Je hebt geen speciale elektrische nagelvijl nodig voor gelnagels. Bij het bewerken van gel kunstnagels moet echter een krachtige elektrische nagelvijl gebruikt worden, bij voorkeur met een constant vermogen.

Alvorens een elektrische nagelvijl te kopen, moet je nagaan of hij geschikt is voor jouw nageltype. De verkeerde elektrische nagelvijl kan tot lelijke verwondingen leiden.

Conclusie

Je kunt een elektrische nagelvijl op veel manieren gebruiken, afhankelijk van wat voor nagels je hebt. Het vergt echter enige oefening om het bestand correct te gebruiken. Er zijn verschillende opzetstukken voor de verschillende soorten nagels en doeleinden die de vijl moet vervullen.

Een elektrische nagelvijl kan ook helpen bij schimmelnagels. Elektrische nagelvijlen met snoer zijn door hun hoge prestaties bijzonder geschikt voor acrylnagels. Nagelvijlen met oplaadbare batterijen zijn goed voor onderweg, want je kunt ze overal gebruiken en bent niet afhankelijk van een stopcontact.

Beeldbron: Tomashevska / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies