Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Welkom, je recensieportaal met de meest uitgebreide recensies op het internet. Als je een liefhebber bent van natuurlijke behandelingen, heb je zeker gehoord van teunisbloemolie, een verbinding met meervoudige functies, die de aandacht van voedingsdeskundigen getrokken heeft.

Uit de zaden van de Oenothera biennis wordt teunisbloemolie gewonnen, die zeer rijk is aan vetzuren en goede vetten, die kunnen helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden en PMS symptomen te verlichten.

Aanbevolen door voedingsdeskundigen en fytotherapeuten is de consumptie van teunisbloemolie steeds populairder geworden, en als je op zoek bent naar supplementen op het internet, bekijk dan ons volledige artikel en ontdek wat de beste opties op de markt zijn.
Belangrijk om te weten

 • Voordat je een supplement in je dieet of routine opneemt, raadpleeg je een gespecialiseerde arts om de ideale dosering voor je aan te geven.
 • Hoewel het een natuurlijk product is, moet je bedacht zijn op mogelijke bijwerkingen of contra-indicaties bij gebruik.
 • Controleer vóór de aankoop factoren als de concentratie van de bestanddelen. Zo heb je de zekerheid dat je de ideale hoeveelheid voor je vraag zult verbruiken.

Beste Teunisbloemolie: Onze selectie

Met zoveel aanbiedingen op de markt moet je wel een beetje in verwarring zijn over welke teunisbloemolie geschikt is voor jou, het gaat tenslotte om je gezondheid en je levenskwaliteit.

Om je bij dit keuzeproces te helpen, hebben we de beste en meest aanbevolen teunisbloemoliën op de markt uitgezocht, allemaal ontwikkeld door gerenommeerde bedrijven.

Koopgids

Hoewel er nog maar weinig studies zijn die de werkzaamheid van teunisbloemolie bewijzen, hebben veel voedingsdeskundigen, gynaecologen en fytotherapeuten de consumptie van dit supplement aanbevolen als hulpmiddel bij diverse behandelingen.

nso, om iets meer te weten te komen over dit supplement dat een lieveling is geworden van veel gezondheidsdeskundigen, volg je onze koopgids en ontdek je alles wat je over teunisbloemolie moet weten.

 Imagem de pessoa com inúmeras cápsulas e comprimidos na palma da mão.

Om te weten of teunisbloemolie samen met andere medicijnen gebruikt kan worden, raadpleeg je je arts (Bron: Dids/ Pexels)

Wat is teunisbloemolie?

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit het zaad van de teunisbloem, een plant die inheems is in Noord-Amerika en die zijn bladeren alleen bij schemering opent, bekend als “teunisbloem”, waaraan de naam in het Portugees ontleend is.

Rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, werd de plant door inheemse Amerikanen gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, zoals huidproblemen en aambeien.

Anders dan andere verbindingen, zoals vitamine C, heeft teunisbloemolie een werking die veel meer met hormonen te maken heeft. Daarom is het doeltreffend gebleken bij de bestrijding van verschillende ziekten.

Waar is teunisbloemolie goed voor?

Omdat het uit veel goede vetten bestaat, die niet van nature door het menselijk lichaam worden aangemaakt, is de consumptie van teunisbloemolie aangewezen om het cholesterol- en glucosegehalte onder controle te houden, en bovendien de gezondheid van huid, haar en nagels te bevorderen.

Er zijn ook studies die wijzen op de doeltreffendheid van deze olie bij het beheersen van hormonale schommelingen, zoals die optreden tijdens PMS en de menopauze. Daarom hebben veel gynaecologen het gebruik van dit supplement aanbevolen als aanvulling op traditionele hormonale behandelingen.

Het gebruik van teunisbloemolie wordt ook aanbevolen tijdens diëten om af te vallen, omdat het rijk is aan oliën en de neiging heeft een groter gevoel van verzadiging te geven, wat helpt om het dieet vol te houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van het regelmatig consumeren van teunisbloemolie?

Zoals veel natuurlijke supplementen wordt teunisbloemolie nog steeds bestudeerd. Daarom zijn er enkele nadelen opgesomd naargelang het gebruik. De voornaamste gaan gepaard met bijwerkingen, die hieronder uitvoerig beschreven worden.

De studies naar de voordelen van de consumptie van teunisbloemolie zijn echter talrijk, en gaan vooral over de werkzaamheid ervan bij de bestrijding van talrijke ziekten, zoals diabetes en hoog cholesterolgehalte.

Voordelen
 • Helpt PMS en menopauzesymptomen onder controle te houden
 • Kan efficiënt zijn bij artritis en gewrichtsproblemen
 • Heeft een ontstekingsremmende functie
Nadelen
 • Omdat het rijk is aan oliën, kan het de eetlust beïnvloeden
 • Het is nodig op de hoeveelheid calorieën per capsule te letten
 • Er zijn meldingen van bijwerkingen bij de consumptie van het supplement

Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van teunisbloemolie?

Ja, die zijn er. Het consumeren van een teunisbloemolie supplement is niet aangewezen voor zwangere vrouwen, omdat het inwerkt op de hormoonhuishouding en schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de baby.

Voorzichtigheid geldt ook voor mensen met hormonale stoornissen, neurologische problemen of schizofrenie, omdat de invloed ervan op de hormoonproductie de specifieke behandeling kan schaden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het consumeren van teunisbloemolie?

Ondanks dat het een natuurlijk product is en als vrij veilig beschouwd wordt, zijn er enkele studies die enkele bijwerkingen noemen die met het consumeren van teunisbloemolie in verband gebracht worden. De voornaamste zijn

 • Diarree;
 • Buikpijn;
 • Misselijkheid;
 • Hoofdpijn;
 • Verhoogd risico op bloedingen.

Deze effecten komen vaak voor bij omega-6 rijke supplementen, zoals teunisbloemolie, en worden meestal in verband gebracht met overmatig gebruik van het product. Het is daarom belangrijk de aanbevelingen van je arts en/of de aanwijzingen van de fabrikant op te volgen.

Het is belangrijk op te merken dat, omdat het een vetrijk product is, teunisbloemolie aanzienlijk calorierijk is in vergelijking met andere vormen van supplementatie. Het is dus zaak op de hoeveelheid te letten die je per dag binnenkrijgt, om gewichtstoename te voorkomen.

Aankoopcriteria: Waarop moet je letten bij het kiezen van teunisbloemolie supplementen

Nuttig als aanvulling op de behandeling van talrijke gezondheidsproblemen, kan teunisbloemolie een echte bondgenoot van je welzijn zijn.

Of het nu is om de effecten van PMS of de menopauze te helpen beheersen, het is een natuurlijke, gezonde optie met weinig bijwerkingen, die je talrijke voordelen biedt.

Om het ideale supplement voor je te kiezen, moet je dus een aantal criteria in overweging nemen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze gemaakt hebt, zoals:

Bekijk dus de onderwerpen hierboven en kies het supplement dat het beste bij je dieet en routine past.

Samenstelling

Net als bij talloze andere supplementen zijn er versies te vinden van pure teunisbloemolie capsules of gecombineerd met andere natuurlijke supplementen. Een van de meest voorkomende combinaties is met omega 3, dat ook een olieachtige verbinding is.

Daarom is het de moeite waard het etiket of de beschrijving van het supplement dat je gaat kiezen te controleren, zodat je niet per ongeluk een combinatieproduct koopt. Bovendien moet je je bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen van het combineren van twee soorten supplementen.

Concentratie

De concentratie teunisbloemolie per tablet is een van de bepalende factoren voor de juiste berekening van de dagelijkse dosering, die varieert naargelang je doel.

De meeste supplementen die op de markt zijn hebben 500mg teunisbloemolie per capsule. Bij supplementen die andere stoffen combineren, moet je echter op de concentratie letten, zodat je de juiste hoeveelheid binnenkrijgt.

Imagem de capsulas gelatinosas em uma colher de madeira.

Ga vóór aankoop na of je supplement alleen teunisbloemolie of comnine andere ingrediënten bevat (Bron: Monicore/ Pixabay)

Hoeveelheid capsules

Een belangrijke factor voor de doeltreffendheid van je behandeling is dat die integraal gevolgd wordt. Daarom moet je letten op het aantal capsules dat per pakket of kit beschikbaar is, zodat je de consumptie niet hoeft te onderbreken omdat je pillen op zijn.

Er zijn pakketten met van 60 tot 120 pillen en kits met tot zes flessen product, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw kopen tot het einde van de gebruikscyclus.

Verpakking

Een belangrijk detail om de kwaliteit van je supplement te garanderen is de verpakking, want die is verantwoordelijk voor de bescherming van de integriteit van de capsules, die, omdat ze gelatineachtig zijn, doorzichtig zijn en de teunisbloemolie blootstellen aan de inwerking van licht.

Daarom is het, of het nu voor een korte cyclus is of voor langdurig gebruik, belangrijk de voorkeur te geven aan verpakkingen waarin de capsules niet aan licht worden blootgesteld. Zo gaat de olie veel langer mee.

Duurzaamheid

Zoals eerder gezegd is teunisbloemolie een lichtgevoelig product, maar de duurzaamheid kan ook in het gedrang komen door blootstelling aan de omgeving.
Om te voorkomen dat je een product consumeert dat over de datum is, controleer je na opening de houdbaarheid van het product; iets wat de fabrikant meestal op de productverpakking of bijsluiter vermeldt.

(Featured Image Source: StevePB/ Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies