Laatst bijgewerkt: 01-06-2022

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

51Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

226Verzamelde opmerkingen

Een professionele haardroger is een product van hoge kwaliteit dat ontworpen is om in salons en andere schoonheidsinstituten gebruikt te worden. Ze heeft alle functies die je voor je werk nodig hebt, zoals meerdere warmtestanden, verschillende snelheden van luchtstroom of zelfs hulpstukken zoals diffusors. Deze producten zijn ook heel duurzaam, zodat ze er tegen kunnen om af en toe op de grond te vallen zonder al te snel kapot te gaan. Ze zijn ook gemaakt van materialen die geen schade veroorzaken als ze in contact komen met chemicaliën die veel in salonomgevingen voorkomen (bv. bleekmiddel).
Beste Professionele haardroger: Onze selectie

Professionele haardroger: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Professionele Haardrogers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten professionele haardrogers. De eerste soort is de op wisselstroom werkende haardroger, die in een stopcontact wordt gestoken en elektriciteit gebruikt om hem van stroom te voorzien. Dit wordt meestal gebruikt in salons of andere professionele omgevingen waar geen stopcontact in de buurt is, zoals bijvoorbeeld op het podium van een concertzaal. De tweede soort professionele haardrogers heet batterij-aangedreven (of snoerloze) haardrogers, die oplaadbare batterijen gebruiken in plaats van in het stopcontact te steken zoals hun AC tegenhangers doen. Deze zijn geweldig omdat je ze overal mee naartoe kunt nemen zonder een elektrische bron in de buurt te hoeven zoeken, waardoor ze ideaal zijn voor op reis of zelfs gewoon thuis te gebruiken als je geen stopcontacten in de buurt van je badkamerspiegel hebt.

Een goede professionele haardroger moet een hoog wattage hebben, en hij moet snel kunnen opwarmen. Het is ook belangrijk dat de temperatuur gemakkelijk kan worden ingesteld, zodat je je hoofdhuid niet verbrandt of je haar niet beschadigt. De beste haardrogers zijn licht van gewicht en gemakkelijk langere tijd te hanteren zonder je handen of polsen te belasten. Ze moeten ook met verschillende opzetstukken komen, zoals diffusors, concentrators en borstels, om verschillende kapsels te kunnen bereiken, afhankelijk van de look die je op een bepaald moment wilt.

Wie moet een professionele haardroger gebruiken?

Professionele haardrogers zijn bedoeld voor wie thuis een blowout van salonkwaliteit wil bereiken. Ze zijn ook ideaal voor mensen met dik, stug of krullend haar (3c en 4a) omdat ze de hogere hitte aankunnen die nodig is om deze soorten lokken steil te maken. Heb je fijn, dun of beschadigd haar dan kun je beter een ionische haardroger gebruiken, die beter aan je behoeften voldoet.

Op basis van welke criteria moet je een Professionele Haardroger kopen?

Met de beste professionele haardroger moet je de temperatuur en de snelheid van de luchtstroom kunnen regelen. Het is ook belangrijk dat hij een lang snoer heeft om je niet in je bewegingsvrijheid te beperken tijdens het stylen van het haar. Op basis van deze kenmerken zijn hier onze aanbevelingen voor de meest efficiënte professionele haardrogers in 2017 :

Je moet letten op het vermogen van de haardroger. Professionele haardrogers zijn verkrijgbaar in een reeks wattages, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je behoeften en voorkeuren past. Hoe hoger het wattage, dan zal het sneller opwarmen en krachtiger zijn dan modellen met een lager wattage. Het is ook belangrijk na te gaan hoeveel lawaai ze maken, want sommige professionele haardrogers kunnen behoorlijk luid worden als ze op volle snelheid aanstaan.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een professionele haardroger?

Voordelen

Professionele haardrogers zijn ontworpen met een hoger wattage en een krachtigere motor dan gewone thuismodellen. Dit betekent dat ze een veel sterkere luchtstroom kunnen produceren, wat essentieel is om dik of krullend haar snel te drogen zonder het te beschadigen. Ze hebben ook langere snoeren zodat je je vrij kunt bewegen tijdens het stylen van je haar, en meerdere warmtestanden zodat je de temperatuur kunt instellen afhankelijk van het soort stijl dat je probeert te bereiken.

Nadelen

Professionele haardrogers zijn duurder dan hun tegenhangers. Ze hebben ook veel vermogen en kunnen vrij zwaar zijn, wat ze moeilijk langdurig te gebruiken maakt. Dit geldt vooral als je werkt met dik of krullend haar dat er langer over doet om te drogen door de hoeveelheid vocht die het bevat.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • slopehill
  • Pro Edition
  • Kiepe

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Professionele haardroger in onze review kost ongeveer 33 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 4150 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies