Laatst bijgewerkt: 01-06-2022

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

61Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Ammonia Free Hair Colour is een haarverf die geen ammoniak bevat. Het gebruikt andere ingrediënten om hetzelfde resultaat te bereiken als een product op basis van ammoniak, maar zonder de ruwheid of de geur die ermee gepaard gaan.
Beste Ammoniakvrije haarverf: Onze selectie

Ammoniakvrije haarverf: Vaak gestelde vragen

Welke soorten ammoniakvrije haarverf zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn twee soorten ammoniakvrije haarverf, Semi-permanente en Demi Permanente. Beide kleuren gebruiken een ander soort kleurmolecule om hetzelfde resultaat te bereiken als permanente haarverf, maar met minder schade aan je haar. Het enige verschil tussen semi-permanent en demi-permanent is dat demi langer blijft zitten dan semi (tot 6 weken), zodat je je look vaker kunt veranderen zonder telkens opnieuw te hoeven verven.

Een goede ammoniakvrije haarverf is een haarverf die geen enkele vorm van ammoniak, PPD of parafenyleendiamine bevat. Het moet ook een laag gehalte aan andere chemicaliën hebben en geschikt zijn voor alle soorten haar, ook gekleurd en chemisch behandeld.

Wie moet een ammoniakvrije haarverf gebruiken?

Iedereen die zijn haar wil kleuren zonder ammoniak te gebruiken.

Op basis van welke criteria moet je een Ammoniakvrije Haarverf kopen?

De beste manier om een Ammoniakvrije Haarverf te kiezen is er een te kopen die goede recensies heeft en van een betrouwbaar merk is. Je kunt ook om aanbevelingen vragen bij vrienden of familieleden. Een andere goede optie is om online te gaan en wat onderzoek te doen naar de verschillende merken die tegenwoordig op de markt zijn.

Als je op internet een Ammoniakvrije Haarverf wilt kopen, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk producten en merken vergelijkt. Je kunt dit gemakkelijk doen door ons vergelijkingshulpmiddel bovenaan deze pagina te gebruiken. Hiermee kun je op een eenvoudige manier verschillende modellen van diverse fabrikanten vergelijken. Let ook op de verzendkosten – sommige firma’s bieden gratis levering aan, terwijl andere kosten aanrekenen voor verzending van hun artikelen wereldwijd of alleen binnen je land.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een ammoniakvrije haarverf?

Voordelen

Ammoniakvrije haarverf is een prima optie voor wie gevoelig is voor ammoniak. Het heeft ook minder geur dan traditionele haarverf, waardoor het prettiger in gebruik is en je de sterke chemische geur kunt vermijden die in je haar kan blijven hangen na het gebruik van andere soorten kleurstoffen. Omdat er geen ammoniak aan te pas komt, hoef je bij deze verfsoort niet te mengen of te mengen met peroxide (dat schade kan veroorzaken), dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je lokken te veel bewerkt worden bij het aanbrengen van deze kleuren.

Nadelen

Ammoniakvrije haarverf is niet zo doeltreffend in het bedekken van grijze haren. Het is ook korter houdbaar en kan duurder zijn dan de traditionele producten op basis van ammoniak.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Tints of Nature
  • Capello Point
  • Tints of Nature

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ammoniakvrije haarverf in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 26 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies