Laatst bijgewerkt: 01-06-2022

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

60Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

166Verzamelde opmerkingen

Een haardroger is een apparaat dat hitte gebruikt om water uit nat of vochtig haar te verdampen. Haardrogers worden gebruikt door mensen met lang, dik, krullend en golvend haar, maar ook door mensen met korte rechte kapsels. De bedoeling van het gebruik van de haardroger is dat iemands eigen lichaamstemperatuur de lucht om hem heen gemakkelijker kan opwarmen, zodat hij zijn lokken op hun plaats kan blazen zonder dat hun manen gaan pluizen.
Beste Haardroger: Onze selectie

Haardroger: Vaak gestelde vragen

Welke soorten haardrogers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten haardrogers. De eerste is de gewone föhn, die een mondstuk heeft dat je ongeveer 12 centimeter van je hoofd houdt en heen en weer beweegt om de luchtstroom in verschillende hoeken rond je hoofd te sturen. Dit type föhn kan op alle haarlengtes gebruikt worden, maar werkt het best bij korte of middellange kapsels, omdat lange kapsels de neiging hebben verstrikt te raken in het borstelhulpstuk.

Het tweede type heet een ionische/keramische haardroger (ook bekend als “hete” borstels). Deze hebben keramische borstelharen in plaats van metalen zoals traditionele hete kammen dat doen, zodat ze geen hitte naar je hoofdhuid geleiden zoals gewone kammen dat doen bij het stylen ermee. Ze gebruiken ook negatieve ionen in plaats van positieve ionen, wat betekent dat ze negatief geladen deeltjes uitstralen die tijdens het drogen de opbouw van statische elektriciteit in de lokken helpen verminderen – dit helpt pluis voorkomen. Ionische/keramische haardrogers werken uitstekend bij elke stijl; ga je echter voor volume, dan geeft het gebruik van een ronde borstel je betere resultaten dan eentje zonder ronde borstel eraan, want het is gemakkelijker om grote hoeveelheden dik haar met deze hulpmiddelen te manipuleren dan met een steiltang of een stijltang.

De beste haardrogers zijn die met een hoog wattage. Dit komt omdat hoe hoger het wattage is, hoe sneller je haar gedroogd is als je het gebruikt. Je moet er ook een zoeken met ionische technologie en toermalijn keramische platen om te helpen de pluizigheid van je haar te verminderen en schade door hitte stylingsmiddelen zoals krultangen of flatirons te voorkomen.

Wie moet een haardroger gebruiken?

Iedereen die zijn haar snel en efficiënt wil drogen.

Op basis van welke criteria moet je een Haardroger kopen?

Het belangrijkste criterium is natuurlijk de prestatie. Maar je moet ook de bouwkwaliteit van een haardroger en de functies ervan bekijken voor je hem koopt. Je vindt al deze details in onze beoordelingen hierboven.

Je moet letten op het vermogen van de haardroger. Verschillende haardrogers hebben verschillende vermogens, zoals 2000 watt, 1800 watt enz. Een hoger wattage betekent een snellere droogtijd en meer warmtestanden om uit te kiezen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Haardroger?

Voordelen

Haardrogers zijn om vele redenen erg populair. Ze helpen het droogproces te versnellen, wat een groot pluspunt is als je haast hebt of niet wilt dat je haar pluizig wordt van de hele dag nat te zijn. Als je dik en/of krullend haar hebt, maakt het gebruik ervan het ook gemakkelijker te stylen en geeft het meer volume. En als je hittebeschermende producten gebruikt vóór het stylen met hete hulpmiddelen zoals krultangen of steiltangen, dan kan het gebruik van een ionische haardroger de schade beperken door vocht weg te houden van je lokken en ze tegelijk toch helemaal droog te krijgen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een haardroger is dat hij erg schadelijk kan zijn voor je haar. Het droogt de lokken uit en zorgt ervoor dat ze broos worden, waardoor ze vatbaarder zijn voor breuk. Ook als je krullende of golvende lokken hebt, zal het gebruik van een föhn die krullen pluizig en weerbarstig maken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Remington
  • Remington
  • PHILIPS

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Haardroger in onze review kost ongeveer 18 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 49 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies