meisje dat haar wenkbrauwen knipt
Laatst bijgewerkt: 07-01-2021

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

1Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Er zijn maar weinig momenten die je geduld zo op de proef stellen als een epileersessie van je wenkbrauwen. We weten precies hoe het is om op die weerbarstige haren te jagen zonder geluk te hebben. Zelfs als je alles goed doet, lukt het nog niet altijd om alle haartjes weg te krijgen. Maar maak je geen zorgen, het ligt niet aan jou. Het is het pincet dat je gebruikt!

Eén van de meest voorkomende fouten bij het verwijderen van gezichtshaar is om te denken dat alle pincetten hetzelfde zijn. Hoe eenvoudig de tool ook mag lijken, de effectiviteit van een pincet hangt af van veel verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de hoek van de punt. In deze shopgids helpen we je bij het kiezen van het juiste pincet, waarbij geen enkel haartje meer de dans ontspringt.
Belangrijk om te weten

 • Een pincet is een klein instrument dat bestaat uit twee stukjes gebogen metaal die aan één kant aan elkaar bevestigd zijn. Aan het andere eind zit een opening tussen de twee bladen. Het ontwerp van een pincet is zo zodanig gemaakt dat je er eenvoudig kleine elementen zoals fijne haartjes mee vast kunt pakken.
 • Naast het kiezen van het beste pincet is het belangrijk om te weten hoe je het instrument moet gebruiken om er zoveel mogelijk uit te halen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om het gebied waarom het gaat, van tevoren nat te maken met een washandje, om zo de poriën te openen en het epileren makkelijker te maken. Ook kun je het wenkbrauw-effect dat je zoekt indien gewenst aanvullen met de juiste make-up.
 • Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een pincet koopt. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat het pincet een ruwe, het liefst anti-slip grip heeft. Ook zijn er verschillende soorten punten waar je uit kunt kiezen. Iedere punt geeft een ander effect. Houd daarnaast rekening met het materiaal, hoe nauwkeurig het pincet te werk gaat en of er wel of geen hoesje wordt meegeleverd.

De beste pincetten op de markt: onze favorieten

De dagen dat een pincet slechts een simpel voorwerp was zijn voorbij. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende versies van dit instrument, wat de keuze voor het beste pincet nog moeilijker maakt. Zo kun je kiezen uit pincetten met een antislip-ontwerp, een lampje of zelfs een ingebouwde spiegel. Bekijk voordat je overweldigd raakt de volgende selectie met de beste pincetten op de markt:

Eerdere Aanbevelingen

Het pincet met de beste prijs-kwaliteitverhouding


AffiliateLinkDe kwaliteit van dit pincet is de prijs meer dan waard. Voor een zeer goed betaalbare prijs ontvang je een pincet waarmee geen enkel wenkbrauwhaartje meer ontsnapt. Met dit pincet heb je in een handomdraai wenkbrauwen die er zeer professioneel en verzorgd uitzien.

Het instrument is van zwart RVS-materiaal gemaakt en gaat een lange tijd mee. De grip is stevig, comfortabel en tegelijkertijd licht genoeg om de pincet de nodige tijd achter elkaar te gebruiken. Je kunt ook voor de set met een handig etuitje kiezen.

Het meest effectieve pincet


AffiliateLinkHet pincet van Tweezerman verwijdert zelfs de fijnste haartjes. Het instrument is zeer effectief en daarom ook geliefd bij professionals. De vorm van het pincet zorgt ervoor dat je alle haartjes gemakkelijk vastpakt, ook de kleinste.

De schuine zijde gebruik je voor het epileren in het algemeen. Je hoeft het pincet alleen maar om te draaien om de puntzijde voor het precisiewerk te gebruiken. Het pincet is aan de dure kant, maar geloof ons, als je het geld hebt, is het het iedere euro waard. Epileren ging nog nooit zo snel en gemakkelijk.

Het beste pincet met LED-verlichting


AffiliateLinkAls je erg veel moeite hebt om je wenkbrauwen met een normale pincet te epileren, is dit pincet met LED-verlichting echt iets voor jou. Door het lampje zie je extra goed waar de haartjes zitten en waar je de pincet dus op moet richten.

Het pincet is gemaakt van stevig roestvrij staal dat zorgt voor een zeer nauwkeurig resultaat. De waarde van dit instrument ligt daarom ook echt in de precisie waarmee je te werk kunt gaan. De batterijen worden standaard meegeleverd.

Shopgids: Alles wat je moet weten over pincetten

Laten we eerlijk zijn: het epileren van je wenkbrauwen zal nooit je favoriete bezigheid worden. Als je echter de juiste pincet koopt en een paar handige trucjes leert, wordt het een steeds makkelijkere handeling. Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit instrument en krijg de wenkbrauwen waarvan je altijd hebt gedroomd!

meisje dat haar wenkbrauwen repareert

Het ontwerp van een pincet is zodanig gemaakt dat je er eenvoudig kleine elementen zoals fijne haartjes mee vast kunt pakken. (Bron: Iakovenko: 98975498/123rf.com)

Wat zijn pincetten precies?

Een pincet is een klein instrument dat bestaat uit twee stukjes gebogen metaal die aan één kant aan elkaar bevestigd zijn. Aan het andere eind zit een opening tussen de twee bladen. Het ontwerp van een pincet is zodanig gemaakt dat je er eenvoudig kleine elementen zoals fijne haartjes mee vast kunt pakken, door er met je vingers druk op uit te oefenen. Hoewel pincetten voor verschillende lichaamsdelen gebruikt kunnen worden, zijn ze vooral populair voor het bijwerken van de wenkbrauwen.
Toch zijn ze ook erg effectief bij het verwijderen van snorharen en gezichtshaar in het algemeen.

Het pincet is al decennia lang een vast onderdeel in de toilettassen voor dames. Het ontwerp is echter in de afgelopen jaren flink geëvolueerd. Tegenwoordig zijn er pincetten te vinden met verschillende grepen, randen, materialen en hoeken om aan de behoeften van verschillende soorten gebruikers te voldoen. Het is belangrijk om de verschillende onderdelen van je gezicht te verkennen om te beslissen welk pincet het beste bij je past.

Hoe moet je een pincet gebruiken om je wenkbrauwen te epileren?

Het heeft geen zin om een ​​magisch pincet in je toilettas te hebben als je niet weet hoe je deze moet gebruiken. Volg de volgende tips voor de gewenste resultaten:

 • Maak het pincet voor gebruik schoon met alcohol om infecties te voorkomen. Onthoud dat elk instrument dat je op je gezicht gebruikt, de nodige zorg vereist.
 • Kies een plek met veel licht, of kies voor een pincet met een ingebouwd LED-licht.
 • Trek eerst een lijntje met een wenkbrauwpotlood om het effect dat je wilt bereiken te tekenen, zodat je goed ziet welke haren je moet verwijderen.
 • Trek je huid strak om het epileren makkelijker te maken.
 • Verwijder eerst een paar haartjes aan de ene kant. Trek daarna de haartjes op dezelfde plek maar aan de andere kant eruit. Herhaal dit proces totdat je tevreden bent. Zo zorg je voor een symmetrisch effect.
 • Het is het mooiste als je wenkbrauw de natuurlijke lijn van het bot eronder volgt. Epileer in de richting waarin de haren groeien.

Voor andere lichaamsdelen kun je ook een epileerapparaat gebruiken. Meer weten? Lees ons artikel over epileerapparaten.

Zijn er trucjes die extra goede resultaten geven als je een pincet gebruikt?

Grote kans dat je ondertussen wel weet hoe je met een pincet je wenkbrauwen epileert. Als je echter nog een stap verder wilt gaan en het meeste uit je look wilt halen, houd dan de volgende trucs in gedachten:

 • Controleer van tevoren goed waar je wenkbrauwen beginnen. Normaal gesproken valt het begin van je wenkbrauwen ongeveer op dezelfde breedte als je neusgaten.
 • Breng je wenkbrauwen in model. De experts raden aan om tijdens het epileren een borstel te gebruiken om een ​​beter beeld te krijgen van het resultaat.
 • Overdrijf niet met de dikte als je wenkbrauwpotlood, -poeder of -verf gebruikt. Hoewel borstelige wenkbrauwen in de mode zijn, moeten ze er vooral natuurlijk uitzien.
 • Wacht drie weken tussen het epileren. Hoewel je altijd haartjes kunt verwijderen die je storen, is het aan te raden ze de tijd te geven om hun juiste vorm te bepalen.
 • Kleur je wenkbrauwen in. Als je dunne plekjes in je wenkbrauwen opmerkt, gebruik dan een wenkbrauwpotlood of -poeder om dit op te lossen.

Door onze tips op te volgen ben je binnen no-time een echte epileer-pro. Als je toch nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met een schoonheidsspecialist. Hij of zij zal je de nodige tips geven die van toepassing zijn op je persoonlijke situatie.

meisje dat haar wenkbrauwen afneemt

Maak het pincet voor gebruik schoon met alcohol om infecties te voorkomen. Onthoud dat elk instrument dat je op je gezicht gebruikt, de nodige zorg vereist. (Bron: Lightfieldstudios: 112552176/ 123rf.com)

Samenvatting

Het epileren van je wenkbrauwen kan een vermoeiende en frustrerende klus zijn. Het is één van die klussen die je, hoe vervelend ook, niet kunt laten liggen, aangezien je gezicht in veel gevallen je visitekaartje is. Het kopen van een pincet van goede kwaliteit is essentieel om deze taak makkelijker te maken.

In deze shopgids lieten we je zien wat de beste pincetten op de markt zijn en gaven we je de nodige tips om het meeste uit het instrument te halen.

Heeft onze shopgids je waardevolle informatie opgeleverd? Help ons om de informatie te verspreiden onder je vrienden en familie en deel ons advies op social media. Of laat hieronder je reactie achter met vragen of opmerkingen. We zijn erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Lightfieldstudios: 108206853/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies