Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

19Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over een product dat je waarschijnlijk elke dag gebruikt, maar er niet altijd de nodige waarde aan toekent. We hebben het over de conditioner!

Essentieel om het haar te reinigen en te hydrateren, is de conditioner een super populair cosmeticum dat veel op de markt te vinden is, zodat de variëteit enorm is!

Binnenkort presenteren we hieronder in detail wat de voordelen van dit product zijn en waarom je goed moet opletten bij het kiezen van het jouwe! Laten we gaan?
Belangrijk om te weten

  • Het belangrijkste doel van conditioner is het haar te voeden, verzachten en beschermen tegen externe factoren zoals hitte en kou.
  • Hoewel ze een sterk gelijkende functie hebben, zijn er verschillen tussen de conditioner en het behandelingsmasker.
  • Er zijn conditioners met super betaalbare prijzen, en ze zijn gemakkelijk te vinden op markten, in apotheken en in cosmeticawinkels.

Beste Conditioner: Onze selectie

Koopgids

Veel mensen kennen niet alle voordelen van een goede conditioner, en dat is precies waarom we deze gids samenstelden.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om het belang van dit product te begrijpen, en iets meer te weten te komen over dit universum.

Foto de uma mulher secando o cabelo castanho com um secador, em um roupão branco.

De conditioner is belangrijk om het haar te hydrateren en te versterken. (Bron: Gratisography / Pexels)

Conditioner: wat is het en wat zijn de voordelen?

Het is normaal dat je een schap vol cosmetica aantreft en niet weet waar je moet beginnen, vooral als het om conditioner gaat. Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan deze producten en soms raken we in verwarring als het erom gaat de ideale conditioner te kiezen.

Dit is echter een heel eenvoudige opgave. De conditioner is niet meer dan een crème die na de shampoo aangebracht moet worden, en heeft als functie je haar te verzachten, glans te geven, te hydrateren en te beschermen tegen dagelijkse beschadiging.

Na het gebruik van de shampoo is het natuurlijk dat je lokken kwetsbaarder worden voor invloeden van buitenaf, omdat veel dode cellen verwijderd zijn. De conditioner stelt dit eerste deel samen en bereidt de lokken voor op het droogproces, natuurlijk of niet.

In het algemeen heeft de conditioner vele voordelen. Het geeft het haar een bijzondere zachtheid, lijnt het uit en brengt het volume in evenwicht.

Wat is de ideale conditioner voor je haartype?

Het is aan te bevelen een conditioner te gebruiken die ideaal is voor je haartype, ongeacht welk haartype het is, want de meeste van deze crèmes hebben specificaties over op welk haar ze het beste werken.

Als je bijvoorbeeld geverfd haar hebt, kies dan een speciaal product voor deze conditie, want je moet specifieke vitaminen vervangen die tijdens het verven beschadigd kunnen zijn.

Er zijn ook conditioners voor steil, krullend, droog en vet haar, naast vele andere. Ze zijn elk speciaal ontworpen voor elk type streng.

Conditioner of behandelingsmasker?

Ondanks dat conditioner en behandelingsmasker erg op elkaar lijkende doeleinden hebben, zijn ze toch niet precies hetzelfde.

Het masker is in feite een krachtigere versie van de gewone conditioner. Het doel ervan is, zoals de naam al zegt, te werken als een speciale haarbehandeling voor beschadigd of te droog haar.

Het gebruik is meestal niet dagelijks, en hoewel er geen regel is, wordt aangeraden de behandelingsmaskers van een tot drie keer per week te gebruiken, omdat het erg sterk is.

Dit product heeft meestal speciale stoffen in zijn samenstelling, en daardoor wordt het uiteindelijk iets duurder in vergelijking met de conditioner, nog een reden om het niet vaker dan een paar keer per week te gebruiken.

De conditioner maakt deel uit van je haarhygiëne routine, en moet elke keer dat je het wast gebruikt worden, zie je? Hoewel het niet zo krachtig is als een behandelingsmasker, hydrateert, voedt en beschermt het je haar ook!

Het meest aan te bevelen is dat je de conditioner gebruikt telkens als je je haar wast, maar altijd een goed masker in de buurt hebt, zodat je het minstens een keer per week kunt gebruiken en zo de perfecte verzorging van je lokken garandeert.

Conditioner Behandelingsmasker
Doel Beschermen, maar conditioneren en verzachten van alle haarsoorten Intens hydrateren van beschadigd haar om het te herstellen
Gebruik Telkens als het haar gewassen wordt Een tot drie keer per week
Prijs Variabel, maar gemiddeld laag Gemiddeld tot hoog

Hoeveel kost het?

De kosten van een conditioner zijn geen probleem. Populaire merkproducten, die in apotheken en supermarkten verkocht worden, zijn vrij toegankelijk. Gemiddeld kosten ze tussen 10€ en 20€. Vrij goedkoop, nietwaar?

Er zijn ook enkele modellen van duurdere merken, en die kosten tot ongeveer 150€, als je belangstelling hebt.

Imagem de mulher sentada de costas na natureza com cabelos brilhosos.

Conditioner is belangrijk om het haar glanzend en zacht te maken, en het kost vanaf € 20. (Bron: JillWellington / Pixabay)

Koopcriteria: Factoren om de verschillende soorten conditioner

te vergelijken
Conditioner is een product dat met je haar en hoofdhuid te maken heeft, dus is het belangrijk dat je elk detail bekijkt voor je de jouwe kiest. We hebben enkele criteria geselecteerd die je kunnen helpen kiezen, het zijn

  • Samenstelling
  • Hoeveel het opbrengt
  • Aroma
  • Hoe te gebruiken

Nu je al weet op welke punten je moet letten, leggen we je elk van die punten beter uit.

Foto de uma mulher de cabelos castanhos claros, de costas, virada para uma parede rosa, com as mãos na cabeça.

Het is interessant dat je steeds merkt wat het hydratatiefeit van je conditioner is. (Bron: Element5 Digital / Pexels)

Samenstelling

Als het over cosmetica gaat, raden we je aan de samenstelling van het product te bekijken, omwille van de gezondheid en om voorrang te geven aan het product dat meer voordelen biedt.

Let er bijvoorbeeld op of je conditioner natuurlijke stoffen bevat die kunnen helpen je haar te hydrateren, zoals kokosolie, arganolie, sheaboter en palmarosa olie.

Dit zijn, naast vele andere, stoffen die bij de haarbehandeling zeer interessante voordelen bieden, zoals voeding, vernieuwing van de haarstrengen en bescherming van de hoofdhuid.

Hoeveel het opbrengt

Voordat je een conditioner koopt, is het belangrijk dat je weet hoeveel het opbrengt.
Kijk hoeveel ml er in de tube of pot zit, en vraag je af of het de geïnvesteerde hoeveelheid waard is.
Onthoud dat dit een product is dat je heel vaak zult gebruiken, sommige mensen zelfs elke dag, dus het moet een goede duurzaamheid hebben.

Als je financieel krap zit, is het ook belangrijk dat je de hoeveelheid met de waarde kruist, om er zeker van te zijn dat je een goede moisturizer krijgt voor een goed kostenvoordeel.

Aroma

Is er een beter gevoel dan uit de douche te komen met heerlijk ruikend haar? Nee, is het niet? En dat hangt alleen af van de producten die je gebruikt!

Kijk bij aankoop naar de geur van je conditioner en kijk of je die lekker vindt. Niets is beter dan het gevoel van reinheid na een drukke dag.

Gebruiksaanwijzing

Veel mensen lezen de achterkant van de conditioner die ze kopen niet, maar we raden je aan die toch te lezen. In deze ruimte vind je, behalve informatie over de samenstelling van je product, ook tips over de ideale gebruikswijze.

Imagem de mulher loira sorrindo segurando o cabelo.

Het is belangrijk de gebruiksaanwijzing van de conditioner op te volgen om je haar goed gehydrateerd achter te laten. (Bron: StockSnap / Pixabay)

Sommige conditioners moet je drie tot vier minuten op het haar laten zitten voor een beter resultaat, en het is interessant dat je deze stappen volgt om niets van het hydraterende vermogen van de crème te verliezen.

Lees de gebruiksaanwijzing voor je een conditioner kiest, om zeker te zijn dat je bereid bent de aanbevolen stappen te volgen.

(Uitgelichte afbeelding bron: SocialButterflyMMG / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies