Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Ons innerlijk kind rust nooit! Daarom is het tijd om plaats te maken voor producten die de kleintjes thuis in verrukking brengen en ons in staat stellen onze kinderillusies te herbeleven: Disney spelletjes.

Ze zijn zo gevarieerd als je je maar kunt voorstellen, en kunnen door de kleintjes vermaakt worden en, tijdens het dutje, zullen ook de volwassenen een beetje feeënstof opzuigen om weer klein te worden, net als Peter Pan. Bekijk de hoogtepunten van vandaag!
Belangrijk om te weten

 • Disney spelletjes zijn perfecte voorwerpen voor kinderen om te leren en vermaakt te worden, terwijl volwassenen met hen delen en de personages uit hun kindertijd herbeleven. Er zijn mogelijkheden voor elke leeftijd en elke smaak.
 • In tegenstelling tot spellen van andere merken zie je in Disney spellen bekende ontwerpen en personages die kinderen onmiddellijk zullen herkennen, en ook zitten er educatieve componenten in die de kleintjes op verschillende gebieden tot leren en vaardigheden aanzetten.
 • Houd, voor je dat Disney spel koopt dat je wilt, rekening met het aantal stukken dat het bevat, de leeftijd van de meest frequente spelers, het aantal mensen dat mee zal kunnen doen en de taal van herkomst.

Beste Disney Spelletjes: Onze selectie

Koopgids

Er is niets mooiers dan te zien hoe kinderen plezier met elkaar hebben en tegelijk leren, en ook die momenten waarop je in het plezier kunt delen. Daarom vertellen we je hier veel meer over wat je bereikt als je Disney spellen koopt.

Bij de meeste Disney spellen kunnen 4 of meer deelnemers aan het spel meedoen. (Foto: Sergej Novikov/ 123rf.com)

Welke Disney spellen zijn er voor het gezin?

Hoewel de meeste Disney spellen aanmoedigen om het gezin erbij te betrekken, zijn sommige spellen alleen op kinderen gericht. Er zijn er echter ook die all-round familieplezier bevorderen, ongeacht de leeftijd, zoals Fun Pack 20 Games, Disneyland Tourist, Disney en Disney Party.

Wist je dat je in het Disneyland Tourist spel de attracties kunt kopen en verkopen die in het echte Disneyland park aanwezig zijn?

Wat is het verschil tussen Disney spellen en die van andere merken?

Disney spellen zijn ideaal voor mensen die houden van de bekende personages van deze maatschappij, zowel de klassieke tekenfilms als de nieuwste; want ze komen allemaal in het plot van het spel voor. Daarom is het waarschijnlijk dat ze nooit hun relevantie verliezen en van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden.

We weten allemaal dat Disney zich vooral op kinderen richt, dus de meeste van zijn spellen zijn ontworpen om vanaf jonge leeftijd begrepen en gespeeld te worden, ook die met ook volwassen spelers. Evenzo zullen ze er altijd naar streven het leren en de vaardigheden van de jongsten aan te moedigen.

Disney spelletjes Spelletjes van andere merken
Opname van filmfiguren Ja Nee, in de meeste gevallen
Langdurig Zal nooit uit de mode raken Kan op den duur vergeten worden
Overwicht bij kinderen Ja Hangt van het merk af
Aanmoedigen tot leren Ja, in de meeste gevallen Geen prioriteit

Hoe kan ik Disney spelletjes op mijn telefoon downloaden?

Wil je naast je Disney bordspel ook al het plezier van de favoriete serie van je kinderen binnen handbereik hebben, dan kun je verschillende apps op je mobiele toestellen downloaden, zoals Disney Junior Play (dat verschillende minigames bevat) en Disney Cubes Play (om personages te verzamelen en uitdagingen te voltooien – en zonder internet!

Bovendien kun je ook Where’s My Water kopen, een klassieke Disney favoriet die bekroond werd tot Spel van het Jaar voor de leuke reis om Swampy de krokodil te helpen zijn water terug te krijgen onder de grond.

Wat zijn de voor- en nadelen van Disney spellen?

Er zijn voordelen die je in je gezin kunt verkrijgen door Disney spelletjes in de dagelijkse dynamiek op te nemen, en dat is dat je ze niet alleen vertrouwd maakt met nieuwe personages, maar ook de integratie tussen de leden van het huishouden kunt bevorderen door middel van een leuk proces dat het leren, de verwerving van vaardigheden en bekwaamheden bevordert.

Zo zal het Matching spel het geheugen bevorderen, terwijl het Sing With Me spel ze motiveert hun plankenkoorts kwijt te raken en hun histrionische vaardigheden te ontwikkelen. De keuze is belangrijk, want sommige modellen die op heel jonge kinderen gericht zijn, kunnen diegenen vervelen die dicht bij de adolescentie staan.

Voordelen
 • De meeste zijn geschikt voor jongere kinderen
 • Ze moedigen gezinsintegratie aan
 • Er komen bekende personages in voor
 • Ze zijn meestal gemakkelijk te spelen
 • Ze moedigen aan tot leren en vaardigheden
Nadelen
 • Sommige kunnen oudere kinderen vervelen
 • Je vindt sommige modellen in het Engels

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over Disney spelletjes

We willen je alles, maar dan ook echt alles vertellen over Disney spelletjes en hoe je ze in elk evenement kunt integreren. Daarom brengen we je enkele feiten die je zeker graag wilt weten over deze voor ieders plezier ontworpen producten, zonder leeftijdsgrens.

Zijn er Disney spellen gemaakt voor tieners en volwassenen?

Natuurlijk zijn die er! Hoewel hun forte kinderspelletjes zijn, zijn er ook andere die voor het plezier van oudere kinderen gemaakt zijn, zoals Villainous, Meme The Game Disney Edition, Disney Pursuit en dergelijke. Je kunt er jong publiek in betrekken zonder dat het voor de ouderen saai wordt.
Bevatten

Disney spelletjes ook schurken?

Ja! In feite is er een bijzonder spel dat Villainous heet en waarin je kunt kiezen uit 6 klassieke schurken die een bepaald doel moeten bereiken, aan de hand van een gids die voor elk van hen gemaakt is.

Dit spel kan leuk zijn vanaf 10 of 12 jaar.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen Disney spellen kunt vergelijken en beoordelen

We hebben het al gehad over de vele Disney spelmogelijkheden en hoe elk gezinslid voor elk geval het ideale kan vinden. Hier is echter nog een laatste stukje informatie om je keuzeproces veel gemakkelijker te maken

 • Leeftijd van de gebruikers
 • Aantal spelers
 • Stuks
 • Taal

Spelersleeftijd

Dit is een belangrijk punt om ervoor te zorgen dat het Disney spel dat je koopt zowel aantrekkelijk als begrijpelijk is voor de persoon die het het vaakst zal gebruiken. Hier zijn enkele leeftijdsspecifieke opties.

3 tot 6 jaar oud. Op kleuterleeftijd past je kind zich heel gemakkelijk aan aan die spelletjes waarin het niet alleen zijn lievelingsfiguren herkent, maar ook de instructies op een eenvoudige manier kan begrijpen. Je vindt dit in Matching of Memory, en Fun Pack 20 Spelletjes.

Van 7 tot 10 jaar. Op deze leeftijd zijn de begrips- en strategievaardigheden groter, zodat ze plezier zullen beleven aan Raad Wie Disney editie, Codenames, Pictopia en Disneyland Tourist. Deze maken ook een leukere integratie van volwassenen mogelijk.

Van af 11 jaar en ouder. Deze spellen hebben meestal ingewikkelder instructies en langere parcoursen, zodat ze ideaal zijn voor alle leeftijden vanaf 11 jaar, zoals Villainous, The Game of Life Disney en Scene It? Disney.

Disney spellen zijn een creatieve en leuke optie om het delen onder meerdere kinderen op één plaats aan te moedigen (Foto: Volodymyr Melnyk/ 123rf.com)

Aantal spelers

De meeste Disney spellen laten de integratie van veel spelers toe, maar dit varieert naargelang het model dat je kiest. Hier zijn de meest voorkomende opties in elk geval, met 2, 4, 6 of meer spelers.

2 spelers. Dit soort spel heeft meestal een eenvoudig proces en een korte afloop, zodat het slechts de deelname van 2 spelers vereist, zoals Raad Wie Disney, Matching en sommige spellen uit het Fun Pack 20 Spellen. Kies deze optie als er weinig kinderen mee willen doen.

4 spelers. Er zijn spellen die de integratie van maximaal 4 deelnemers mogelijk maken, dus het is perfect om binnen het gezin of met goede vrienden te spelen. Je vindt er opties als Scene it? Disney en Sorry Disney editie.

6 of meer spelers. Sommige spellen laten 6, 8 of zelfs 10 spelers tegelijk toe, dus je hebt hier veel meer tijd en aanleg voor nodig. Je kunt Codenames, Disneyland Tourist of UNO Princess editie kopen.

Stukken

Afhankelijk van het Disney spel dat je kiest, kun je een heel beperkt aantal stukken hebben of heel veel. We vertellen je over de ervaring die je in elk van deze gevallen kunt hebben.

Van 1 tot 20 stuks. Er zijn spellen met een klein aantal stukken (hoewel het niet erg gebruikelijk is), die ideaal zijn voor jonge kinderen om ze te leren waarderen, er voor te zorgen en ze te bewaren als ze klaar zijn. Enkele mogelijkheden zijn Matching (afhankelijk van het model) en puzzels met grote stukken.

Van 21 tot 50 stuks. Spellen met dit aantal stukken vergen enig toezicht om ze allemaal bij elkaar te houden. Bovendien kan het een groter begripsvermogen vereisen. Je vindt er Hedbanz Disney en Guess Who Disney (na het in elkaar zetten van het bord).

Meer dan 50 stukjes. De meeste Disney spellen zullen meer dan 50 stukjes bevatten (vooral die met kaarten, die meer dan 300 kunnen bedragen). Je vindt er Fun Pack 20 Spellen, Disney Pictopia, Disneyland Tourist, Musical Challenge, Disney Monopoly en nog veel meer.

Taal

De taal waarin je het Disney spel vindt dat je zoekt, is van het grootste belang, afhankelijk van het soort spelers dat je wilt integreren en de taalvaardigheid die ze hebben. Hier praten we over elk geval.

Engels. De meeste Disney spelletjes die je vindt hebben een Spaanse versie, dus het is ideaal voor kinderen, die niet alleen plezier hebben, maar ook hun lees- en schrijfvaardigheid kunnen oefenen. En laten we eerlijk zijn, die in het Spaans maken het hele proces gemakkelijker.

Engels. Het is mogelijk dat sommige van de keuzemogelijkheden die je vindt, vooral op online sites of in importwinkels, Engels als voertaal hebben. Dit maakt niet uit bij een eenvoudig spel als Matching, maar het kan het begrijpen ervan bemoeilijken als de instructies meer diepgaand zijn of lezen vereisen.

(Uitgelichte foto: Anna Sulencka/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies