Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Hier we al beoordelingen gemaakt van de beste parfums van bekende internationale merken als Chanel, Paco Rabanne, Dior, Givenchy, Lancôme, en andere.

Natura colognes en parfums behoren tot de beste nationale geuren, ideaal voor wie zijn parfum graag varieert naar gelang de gelegenheid. Je vindt er Natura parfums voor vrouwen, mannen en kinderen. Kom meer te weten over deze producten en geniet van je inkopen!
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende Natura parfums waaruit je kunt kiezen: citrus, zoet, houtachtig, bloemig, fruitig, aromatische geuren, onder andere. Het intensiteitsniveau kan licht, matig of intens zijn.
 • Er zijn twee soorten Natura parfums. De cologne heeft een lagere concentratie en is perfect voor gebruik overdag. Het parfum, daarentegen, heeft een hoge concentratie en is ideaal voor de avond.
 • Breng Natura parfum aan op plaatsen met een grotere doorbloeding, zoals polsen, hals en achter de oren. Het Natura parfum heeft een goede fixatie en projectie, die de hele dag of nacht blijft hangen.

Beste Parfum: Onze selectie

We hebben een lijst samengesteld van de beste Natura parfums voor mannen en vrouwen. We hebben onze keuzes gebaseerd op lijsten van de best verkochte parfums van het merk en op talloze meningen van consumenten. We hopen dat je ervan geniet!

Koopgids

Natura is een cosmeticamerk dat door Braziliaanse consumenten zeer gerespecteerd wordt. Onder de producten voor huid, haar en make-up zijn Natura parfums bekend om hun opvallende en langdurige geuren.

De essentie, fixatie en projectie in de omgeving van Natura parfum is vergelijkbaar met traditionele Franse parfums – maar voor een toegankelijker prijs. Lees verder in deze Koopgids en vind je volgende Natura geur.

Imagem de uma mulher passando perfume.

Er is een grote verscheidenheid aan Natura geuren. (Bron: Kaboompics.com/ Pexels.com)

Is Natura parfum goed?

Veel mensen vragen zich af of een kwaliteitsparfum goedkoop kan zijn… in ieder geval zijn Natura colognes en parfums onovertroffen in de kwaliteit van de grondstof, de verscheidenheid aan geuren en de prijs-kwaliteitverhouding.

Er zijn lichte en verfrissende geuren, perfect voor het tropische klimaat, zoete geuren, ideaal voor een romantisch afspraakje, en opvallende en exotische noten, aangewezen voor als je indruk wilt maken. Probeer gewoon de mogelijkheden uit om een Natura parfum te vinden dat bij je persoonlijkheid past.

De ingrediënten die bij de vervaardiging van de producten gebruikt worden zijn van uitstekende kwaliteit en het fabricageproces is vernieuwend en technologisch. En zelfs met zoveel voordelen is Natura parfum betaalbaar voor de consument die een product van het merk wil uitproberen.

Leer alle voordelen – en enkele nadelen – van Natura parfum kennen in de tabel hieronder:

Voordelen
 • Kolonies of parfums
 • Opties voor mannen, vrouwen en kinderen
 • Geuren met bloemige, fruitige, aromatische, zoetige, citrus of houtachtige noten
 • Goede fixatie
 • Flessen met 50, 75 of 100 ml
 • Betaalbare prijzen
Nadelen
 • De meeste colognes hebben geen uitsteeksel

Wat is het beste Natura parfum voor vrouwen?

Natura’s lijn damesparfums is nogal gevarieerd. Je vindt bloemige, fruitige, citrusachtige, zoetige en zelfs houtachtige geuren. Om je te helpen het beste parfum te vinden dat bij je persoonlijkheid past, hebben we onderzoek gedaan naar de kenmerken van de producten in elke Natura damesparfum en -cologne lijn:

 • De Ekos lijn brengt geuren met houtachtige, fruitige of bloemige noten, lichte of matige geuren, perfect voor het dagelijks leven. Hoewel ze een lage fixatie hebben, is de projectie heel goed. De parfums van de Ekos lijn zijn Magia da Floresta, Alma (beide houtachtig), Flor do Luar, Flores Flutuantes (bloemig) en Frescor – Castanha, Maracujá, Pitanga en Açaí, beide fruitig.
 • De Humor lijn brengt koloniën met fruitige en bloemige geuren in matige concentratie, ideaal voor casual situaties. De lijn omvat de parfums My first humor, Humor de salto alto, Dose de humor, Pitada de humor, Humor Próprio, Humor da minha Vida, Curtidas de humor en Química de Humor.
 • De Essential lijn brengt parfums met intense geuren, bloemige of houtachtige noten, verbazingwekkende fixatie en projectie, ideaal voor speciale gelegenheden ‘s avonds. Deze lijn bestaat uit de volgende parfums: Elixir, Supreme, OUD, Estilo, Exclusivo en Feminine.
 • De Águas lijn bestaat uit colognes met lichte en matige geuren, bloemige en fruitige noten en een goede fixatie, fundamentele kenmerken voor wie een sensatie van lichtheid en frisheid zoekt. De lijn Águas omvat: Campo de violetas, Banho de lavanda, Jabuticaba en Laranjeira em floral.
 • De Luna lijn biedt colognes en parfums, met matige tot intense geuren voor casual of bijzondere momenten. Hoewel de fixatie goed is, projecteert de geur niet. De Luna Line parfums zijn onderverdeeld in Ruby, Radiant, Intense en Fascinating modellen.
 • De Ilía lijn bestaat uit intense parfums, met bloemige noten, geschikt voor speciale gelegenheden ‘s avonds. De Ilía Secreto en Dual parfums stralen sensualiteit en durf uit.
 • De Una lijn biedt intense parfums, met zoete noten en uitstekende fixatie en projectie. De opvallende geur is perfect voor feestjes en nachtclubs. De Una lijn omvat de traditionele, Artisan en Blush modellen.
 • De Kaiak lijn bestaat uit geuren met aromatische of bloemige noten en een gematigde intensiteit, perfect voor het dagelijks leven. Je vindt er de Kaiak Feminine, Ultra Feminine, Aero Feminine en Aventura modellen.
 • De Kriska lijn biedt geuren met zoete noten en matige concentratie, uitstekende fixatie en projectie, die de parfums van deze lijn tot perfecte opties maken voor het dagelijks leven en voor speciale momenten. Deze lijn omvat de geuren Kriska Original, Kriska Shock en Kriska Drama.
 • De Biografie lijn wordt gevormd door colognes met bloemige noten en matige concentratie, die elke dag gedragen kunnen worden, vooral op warme dagen in lente en zomer. Deze parfums zijn discreet maar vol persoonlijkheid. Er zijn slechts twee modellen: Biografie en Handtekening.

Natura damesparfum betovert vrouwen van verschillende persoonlijkheden. (Bron: Belchonock/ 123RF.com)

Wat is het beste Natura parfum voor mannen?

Natura mannenparfums zijn heel gevarieerd en bieden verschillende voorstellen. Om het beste parfum te kiezen, houd je rekening met de omgeving en het seizoen waarin het parfum gebruikt zal worden

 • De Essential Line brengt parfums met intense geuren met houtachtige noten, ideaal voor mannen die bij speciale gelegenheden hun persoonlijkheid willen tonen. Deze lijn omvat de parfums Essential Exclusive, Elixir en Intense.
 • De parfums en colognes uit de Kaiak lijn brengen aromatische, houtachtige of kruidige noten, de geuren kunnen licht, matig of intens zijn. Kies uit Kaiak Classic, Urbe, Adventure, Aero, Pulse, Extreme, Ultra, K en K Max – alleen deze twee zijn parfums.
 • De Man lijn brengt parfums en colognes met houtachtige geuren en lichte intensiteit – perfect voor alledag – of intens – aangegeven voor speciale gelegenheden. Behalve het klassieke model – dat de enige cologne met lichte geur is – vinden we de parfums Homem Sagaz, Essence, Verum, Dom en Cor.Agio.
 • De Humor lijn brengt colognes met houtachtige of kruidige noten en matige fixatie, perfect voor speciale gelegenheden. Kies uit de modellen Humor a dois, Vrede en Humor of Chemie van humor.
 • De colonies van de Biography lijn – Classic en Signature – brengen houtachtige noten met gematigde fixatie, perfect voor het dagelijks leven. Deze lijn brengt klassieke geuren, die gemakkelijk te combineren zijn met mannen van verschillende stijlen.
 • De Urban lijn brengt colognes met kruidige noten en lichte intensiteit, voor overdag (#Urbano) of ‘s avonds (#Urbano Noite). Anders dan alles wat je ooit geprobeerd hebt.

Imagem de um homem passando perfume.

Natura mannenparfum maakt mannen nog charmanter. (Bron: George Rudy/ 123RF.com)

Wat is het beste Natura parfum voor kinderen?

Als je wilt dat je zoon of dochter de hele dag fris ruikt, kies dan een van de parfums uit Natura’s kinderlijn.

De geuren van de Mamãe e Bebê lijn zijn natuurlijk en zacht, geschikt voor de gevoelige huid van baby’s van zes maanden tot twee jaar oud. Je vindt er de volgende mogelijkheden: Mama and Baby Traditional, Relaxing en Orange Blossom Cologne.

In de Naturé lijn vind je drie geurmogelijkheden: Bem Bom Meninos, Fru Fru en Tekenen in de Wolken. Deze producten hebben veganistische formules, een zachte geur, vrij van alcohol, kleurstoffen en parabenen en dermatologisch getest.

Koopcriteria: Vind het beste Natura parfum van het moment

Parfum zegt veel over een persoon, dus de keuze moet zorgvuldig gemaakt worden, rekening houdend met je huidtype, de omgeving waarin je het parfum zult gebruiken en het klimaat van de streek waar je woont. Overweeg de volgende koopcriteria:

We zullen elk van de criteria in dit hoofdstuk toelichten.

Soort parfum

Je vindt twee soorten Natura parfums, de deodorant cologne en de deo parfum.

De concentratie van cologne varieert van 10 tot 12%.

De cologne heeft een lichte of matige geur die zes tot acht uur op de huid blijft – de geurconcentratie varieert van 10 tot 12% – daarom raden we aan het product overdag te gebruiken.

De deo parfum op zijn beurt heeft een geconcentreerde geur met matige tot intense intensiteit die tot tien uur op de huid blijft – de concentratie varieert van 15 tot 20%. Dit soort parfum moet bij speciale gelegenheden gebruikt worden, vooral ‘s avonds.

Imagem de um frasco de perfume.

Vind een Natura parfum dat bij je persoonlijkheid past. (Bron: Maria Pop/ Pexels.com)

Geurnoten

De aromatische noten van een parfum zijn in drie delen verdeeld: topnoten, lichaamsnoten en basisnoten

 • De topnoten zijn het eerst voelbaar en duren van 15 tot 30 minuten.
 • De hartnoten komen overeen met de overheersende geur van het parfum en duren tussen vier en zes uur.
 • De onderste noten worden gekenmerkt door de aroma’s die je voelt zes uur nadat het parfum is aangebracht.

Olfactorische familie

De citrus olfactorische familie is aangewezen voor dagelijks gebruik, vooral in de zomer, omdat het de huid verfrist. Het is geschikt voor ontspannen en energieke mensen. Je kunt het dragen naar je werk of uit.

Het parfum met houtachtige noten moet ‘s avonds gedragen worden, want het heeft een intens, diep en opvallend aroma. Vermijd het overdag, vooral bij warm weer, want het kan ongemak veroorzaken.

De Fruity geurfamilie is vrolijk, inspirerend en innemend, ideaal voor jonge en spontane mensen. Veelzijdig, het kan gebruikt worden bij elke gelegenheid, in elke omgeving en op elk moment van de dag.

Het parfum met bloemige noten is heel veelzijdig. Je kunt kiezen uit mogelijkheden die delicatesse, charme en romantiek overbrengen met frisse en fruitige bloemige noten tot opvallende bloemige noten.

Imagem de uma mulher cheirando flores.

Het parfum met bloemige noten is perfect voor delicate vrouwen. (Bron: Sharon McCutcheon/ Unsplash.com)

Persoonlijkheid van de persoon

Wie extravert is en graag nieuwe vrienden maakt, heeft een parfum nodig dat deze energie overbrengt, zoals geuren met citrusnoten.

Discrete mensen vragen niet graag zoveel aandacht, dus verkiezen zachte geuren zoals bloemige en fruitige.

Wie romantisch is, kiest best een zoet parfum, licht of sterk.
Elegante mensen zoeken geraffineerde geuren. Daarom raden we geuren van bloemen of exotische vruchten aan voor vrouwen en specerijen voor mannen.

(Bron: Garloon/ 123RF.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies