Onze selectiecriteria
In dit artikel brengen we je alle details die je moet weten over haargel, die je helpt om je uiterlijk te verfraaien, ongeacht de gelegenheid. Bekijk hieronder wat we voor je hebben voorbereid.
Inhoud
Belangrijk om te weten
- Haargel geeft een nat en glanzend uiterlijk en heeft een hoog fixerend vermogen.
- Er zijn niveaus/classificaties van hold, bovendien zijn er specifieke gels voor elk haartype.
- Hoewel ze uitgaan van het principe van fixeren en modelleren, is de haargel toch anders dan producten als wax, pommade en mousse.
Beste Haargel: Onze selectie
Koopgids
In de volgende paragrafen gaan we halsoverkop het universum van de haargel in.
Wat is haargel?
In het product zitten twee hoofdbestanddelen: water en acrylaat. Dit laatste zwelt op wanneer het in contact komt met de vloeistof en creëert volume, wat helpt het haar in model te brengen.
Haargel kan ook geurstoffen en alcohol bevatten.
Wanneer werd haargel uitgevonden?
De oude Egyptenaren gebruikten in het jaar 300 v. Chr. al een soort gel, gemaakt van vet, om hun haar na de dood te conserveren.
Dit ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Manchester, in het Verenigd Koninkrijk, in een studie die gepubliceerd werd in het Journal of Archaeological Science en de LiveScience website.
Het haar van 18 mummies werd microscopisch geanalyseerd en in negen ervan bevond zich een of andere stof om het haar te beschermen en te bewaren, waarvan later werd gerapporteerd dat het plantaardige vetzuren waren en van dierlijke oorsprong.
Wat zijn de soorten haargel?
Fixerende gel is het meest gebruikelijk en heeft tot doel het kapsel zo lang mogelijk stevig te houden. Er zijn drie niveaus van fixatie - laag, gemiddeld en hoog. Respectievelijk laten ze het haar losser, iets strakker en goed gefixeerd achter.
De fixerende gel is ook degene die de natte prestatie garandeert. Het wordt meestal in kleine hoeveelheden gebruikt. De finishing hair gel lijkt op de mousse, maar het resultaat ervan is nog steeds dat het kapsel harder blijft staan. Het wordt aanbevolen voor wie een losser of half vastzittend haar wil.
Een druppel, meestal ter grootte van een muntstuk, wordt gebruikt, zodat het haar er niet te hard uitziet.
Voor wie krullend haar heeft, zijn er speciale gels voor dit soort lokken. Veel merken noemen deze specifieke gel gelatine. Ze zijn meestal samengesteld uit actieve ingrediënten (ceramiden, bijvoorbeeld) om het haar te hydrateren.
Het wordt vaak gebruikt om het haar in verschillende strengen te scheiden en ze elk langs elkaar te laten gaan om krullen te vormen - dit proces wordt stylen genoemd.
Voor pluisbeheersing met een zachter effect is de spray-gel een goede keuze, omdat die alleen in sprays gebruikt wordt.
Kan gel slecht voor het haar zijn?
gel zorgt ervoor dat het haar uitdroogt, wat het broos kan maken. Daarom is het niet aan te bevelen het product elke dag te gebruiken.
De situatie kan nog erger worden als je je haar niet grondig reinigt na het gebruik van de gel. Slapen zonder het product te verwijderen is in geen geval aan te bevelen.
Vanwege de droogheid die de gel kan veroorzaken, is het belangrijk om je haar gehydrateerd te houden. Was het dagelijks met shampoo die geschikt is voor je haartype, gebruik conditioner en kwaliteitscrèmes, liefst van dezelfde lijn als de shampoo.
Door deze stappen te volgen, voorkom je schade door het gebruik van gel.
Wat zijn de verschillen tussen was, mousse, pasta, pommade, spray en haargel?
Daarom is het goed de eigenschappen van de voornaamste haarproducten op de markt te kennen en zo het beste alternatief voor je te kiezen.
Produto | Kenmerken |
---|---|
Cera | Met een dikkere textuur creëert het kapsels met langdurige fixatie. Zeer geschikt voor het stylen van pluizige lokken en topets. Niet aan te bevelen voor mensen met droog haar, want sommige zijn gemaakt met klei, dat de vettigheid van het haar absorbeert |
Mousse | Het komt meestal in sprayvorm en heeft een schuimend aspect. Het geeft volume en meer definitie aan de losse lokken en helpt het haar in model te brengen. Zeer geschikt voor krullend en golvend haar. Aanbrengen kan met nat of droog haar |
Pasta | Het zit tussen pommade en wax in, met een romige textuur. Het heeft eenzelfde effect als de was, maar de fixatie is veel sterker. Aanbevolen voor fijn, golvend en steil haar |
Pomada | Aanbevolen voor alle haartypes. Het kan zacht of sterk fixeren, met intense glans of mat effect |
Spray | Droog effect, sterke fixatie, aanbevolen voor mensen met erg steil haar. Lang houdbaar en kan gebruikt worden na wax of pommade, wat extra houvast geeft |
Gel | Zorgt voor een nat en glanzend uiterlijk, kan direct op nat haar aangebracht worden, heeft een grote houdkracht |
Koopcriteria: Waarop moet je letten voor je een haargel koopt
Je bent al bekend met het universum van haargel, maar er zijn nog andere zaken waarmee je rekening moet houden voor je een keuze maakt.
Nu je ze kent, laten we ze in de volgende regels in detail behandelen.
Fixatie
Haargels zijn er in verschillende fixatiegraden. De meest voorkomende zijn laag, middel en hoog. Er zijn echter merken die de fixatie omschrijven als middelsterk, sterk, extra sterk en megasterk.
Afhankelijk van je vraag, of je op een afspraakje gaat, naar de les of naar je werk, en van de tijd dat je van huis bent, kun je kiezen welke soort fixatie het beste is.
Bovendien heeft de soort fixatie ook te maken met het soort kapsel dat je gaat gebruiken, of je een hardere of lossere look wilt geven.
Haartype
Tot een paar jaar geleden waren haargels vooral gericht op mensen met fijn en steil haar - de meeste keuzemogelijkheden op de markt zijn zo.
Maar tegenwoordig maakt de markt plaats voor een reeks specifieke producten voor krullend, pluizig en golvend haar. Deze mogelijkheden worden vaker gelatine genoemd.
Hoeveelheid in grammen
Afhankelijk van hoe vaak je de haargel gebruikt, de grootte van je lokken, kun je bepalen welke maat product je zult kopen.
De verpakkingen variëren nogal in gewicht. Je vindt haargel modellen van 50 g, 150 g, 250 g, 300 g, 500 g en zelfs meer.
(Zichtbare afbeelding bron: DMC Hair/ Amazon)