Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

In het artikel van vandaag helpen we je bij het kiezen van een voorwerp dat de grote meerderheid van geurliefhebbers begeert: Chanel parfum.

Symbolen van luxe, goede smaak en elegantie, de parfums van het merk zijn iconisch, en de mannelijke en vrouwelijke lijnen hebben opvallende parfums, ideaal voor wie niet bang is om te durven.

Volg ons in deze lezing en bekijk de beste opties van het product, naast de kenmerken waar je op moet letten om de beste keuze van parfum Chanel voor je collectie te maken.
Belangrijk om te weten

 • Het merk biedt verschillende versies van geuren voor vrouwen en mannen, met lichtere opties voor dagelijks gebruik en opvallende geuren voor speciale gelegenheden. Kies op basis van het soort gebruik dat aan het product gegeven zal worden, je geurvoorkeur en je specifieke behoeften.
 • Lijn, verpakking, soort applicator, flesgrootte, herkomst, originaliteit en geuren zijn enkele kenmerken waarmee bij de aankoop rekening gehouden moet worden.
 • De prijzen van Chanel parfums variëren naar gelang de geur en de flesgrootte. Er zijn Chanel parfums voor minder dan $300, terwijl sommige speciale edities meer dan $2000 kunnen kosten.

Beste Chanel Parfum: Onze selectie

Koopgids

Meer dan een product is een parfum een vorm van expressie. Wie is er immers nooit in de ban geraakt van de aanwezigheid van een geurig persoon in de omgeving? Omdat het zo opvallend is, is de keuze van het juiste parfum van fundamenteel belang. En niets is beter dan een klassiek en iconisch Chanel parfum om te omarmen als je persoonlijke parfum.

Ga met ons verder om alles te weten te komen over dit product dat niet mag ontbreken in de collectie van elke persoon die gepassioneerd is door parfums.

Moça vestida de noiva aplica perfume Chanel nos pulsos.

Al meer dan een decennium lang zijn parfums van het merk synoniem met glamour en verfijning. (Bron: Dmytro Tritov / 123rf)

Waarom zijn Chanel parfums zo iconisch?

Al meer dan een eeuw op de markt, is de parfumlijn van Chanel altijd vervaardigd en ontwikkeld door de beste professionele parfumeurs uit de geschiedenis, met grondstoffen uit culturen van hoge standaard, exclusief voor het merk.

Coco Chanel, de styliste schepper, hoofd en hart van Chanel, bepaalde bij het idealiseren van de creatie van de parfumlijn van het merk, dat de producten uniek waren, op maat vervaardigd, zoals het merk zijn jurken vervaardigde. Uit dit concept ontstonden sublieme geuren zoals Chanel nº 5.

Wist je dat? Gecreëerd in 1921, zag Chanel No. 5 zijn roem stijgen in 1954, toen actrice Marilyn Monroe tegenover een journalist verklaarde dat ze niets anders dan een paar druppels parfum naar bed droeg. De Nº 5 voert nog steeds de ranglijst van best verkochte damesparfums ter wereld aan.

Dit concept blijft tot op de dag van vandaag de leidraad voor de creaties van het merk, hoewel Coco Chanel in 1971 overleed. Zo blijft het merk unieke geuren lanceren en investeren in meer actuele geuren, om niet alleen de gevangen consumenten te behagen, maar ook nieuwe generaties voor zich te winnen.

Van sublieme kwaliteit en onbetwistbare originaliteit werden en worden Chanel parfums nog steeds bewonderd door de grootste sterren en sterren van Hollywood en over de hele wereld, wat bijdraagt tot de aura van verfijning en glamour.

Bekijk enkele voor- en nadelen van Chanel parfums:

Voordelen
 • Opvallende, tijdloze en exclusieve geuren
 • Opties voor mannelijk en vrouwelijk publiek
 • Beschikbaarheid van verschillende maten en modellen flacons
Nadelen
 • De producten worden geïmporteerd, de waarden die in Brazilië worden gehanteerd zijn hoog
 • In Brazilië komt namaak van het product veel voor

Parfum, Eau de Parfum of Eau de Toilette: Welke van de Chanel parfums is de beste keuze?

Behalve de variatie in lijnen en geuren, kunnen Chanel parfums ook van het type Parfum, Eau de Toilette of Eau de Parfum zijn. Deze benamingen bepalen de essence concentratie van elk parfum dat in de flesjes zit. Hoe geconcentreerder het parfum, hoe langer het op de huid blijft zitten.

Concentratie heeft ook een direct effect op de prijs van het product. De meer geconcentreerde versies vereisen immers dat bij de fabricage een grotere hoeveelheid essences aan de basis wordt toegevoegd, wat het product duurder maakt.

Terwijl het Parfum een essence-concentratie heeft die varieert van 15 tot 40%, afhankelijk van het parfum in kwestie, varieert de concentratie van het Eau de Parfum van 18 tot 25%, en het Eau de Toilette bevat van 5 tot 15% etherische oliën. Parfums en Eau de Parfums hebben daarom een intenser aroma dat langer aanhoudt.

Vergelijk op de kaart:

Parfum Eau de Parfum Eau de Toilet
Essentieconcentratie Tussen 15 en 40% Tussen 18 en 25% Tussen 5 en 15%
Fixatie Tot 24 uur Van 5 tot 8h Van 3 tot 5h
Beste toepassingsvorm Druppels Spray, vaporizer of dropsh Vaporizer of spray

Hoe kies je de ideale Chanel parfumgeur?

Als je een parfumliefhebber bent, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de geuren van hetzelfde parfum een beetje kunnen verschillen naargelang de persoon die het draagt. Dit gebeurt omdat parfums zich vermengen met de natuurlijke geuren van elk individu.

Het is nodig een parfum te kiezen dat goed samengaat met je eigen geur.

Het is dus niet voldoende een lekker parfum te kiezen dat bij je voorkeuren past, het is nodig een parfum te kiezen dat goed samengaat met je eigen geur. Met andere woorden: parfum kopen zonder het op je eigen huid te testen kan teleurstellende resultaten opleveren.

Om deze teleurstellingen te voorkomen, hebben we een handleiding van 5 stappen apart gezet, zodat je geen fout maakt bij het kiezen van je Chanel parfumgeur

 1. Ga naar een fysieke winkel die de geuren heeft waarin je geïnteresseerd bent;
 2. Probeer het op je eigen huid, bij voorkeur op je polsen. Het effect van het parfum op papier is niet hetzelfde;
 3. Test hooguit vier geuren tegelijk. Twee is ideaal. Reinig je reukzin met koffiebonen voor je aan elk boontje ruikt;
 4. Wrijf het parfum niet op de huid. Dit verbreekt de moleculaire binding, waardoor de geur zwakker wordt;
 5. Nadat je de geuren op je polsen hebt aangebracht, test je de geurontwikkeling een uur lang door er met verschillende tussenpozen aan te snuffelen.

Waar koop je een Chanel parfum?

Na de stap voor stap beschreven in het vorige deel kun je bevestigen of het parfum zich bij je huid gedraagt zoals je verwacht, en kun je het zonder angst voor verrassingen kopen in de winkel of de website van je keuze.

In Brazilië vind je Chanel parfums in de winkels van het merk, naast de beste parfumerieën en cosmeticawinkels. Het is echter op het internet via Chanel’s website of platforms als Amazon dat je de grootste verscheidenheid aan producten zult kunnen vinden.

Hoeveel kost Chanel parfum?

De waarden van Chanel parfums variëren naar gelang de geur, het type en de grootte van de fles. Het is mogelijk sommige Chanel parfums voor minder dan €50 te kopen. Grotere versies en sommige speciale edities kunnen echter meer dan €2 Mio. kosten.

Vitrine de loja com diversos produtos Chanel.

Speciale edities van Chanel parfums kunnen meer dan £2 Mio. kosten. (Bron: TEA / 123rf)

Aankoopcriteria: Factoren om verschillende Chanel

parfums te vergelijken
Nu je genoeg weet over Chanel parfums, geven we je nog wat tips om de juiste geur te kiezen om je collectie te beginnen of aan te vullen.

Bekijk de lijst met kenmerken waarop je moet letten bij het vergelijken van de soorten en modellen parfums van het merk

 • Grootte van de fles
 • Geur
 • Oorsprong en originaliteit
 • Applicator

Hieronder gaan we in op elk van de onderwerpen, zodat er geen twijfel blijft bestaan:

Flessengrootte

Chanel werkt met een grote verscheidenheid aan flesformaten in haar parfumlijn. De verkrijgbaarheid kan echter variëren naar gelang de geuren en de productlijn. De belangrijkste maten zijn

 • 3 ml: Monsters
 • 7.5 ml: Miniaturen;
 • 20 ml: Navullingen voor spray of zakspray;
 • 35 ml, 50 ml: kleine parfums;
 • 100 ml, 150 ml en 200 ml: grote geuren.

Geuren

De geuren van Chanel zijn wereldberoemd en bejubeld. Bekijk de lijst met de belangrijkste producten van elke lijn:

Linha Parfums
Femina N°5, Coco Mademoiselle, Gabrielle CHANEL, Chance, Chance Eau Fraîche, Chance Eau Tendre, Chance Eau Vive, Coco Noir, Coco, Allure, Allure Sensuelle, N°19 en Cristalle
Masculina Bleu de CHANEL, Allure Homme Sport, Allure Homme, Allure Homme Édition Blanche, Platinum Égoïste, Égoïste, Pour Monsieur en Antaeus
Les Eaux De Chanel: Geuren geïnspireerd op Gabrielle Chanel s drie favoriete bestemmingen Parijs-Deauville, Parijs-Venise en Parijs-Biarritz
Les exclusifs de Chanel: 17 parfums, vervaardigd met zeldzame ingrediënten, roepen elk parfum een hoofdstuk uit Mademoiselle’s geschiedenis op, onthullen facetten van haar creatieve ziel en persoonlijke leven, en vieren de tijdloze elegantie van Chanel 1957 stijl, Misia, Jersey, 31 Rue Cambon, Coromandel, Boy Chanel, Eau de Cologne, 1932, No. 18, Bel Respiro, No. 22,
La Pausa, Sycomore, Cuir de Russie, Gardenia, Bois Des Iles en Beige

Oorsprong en originaliteit

Omdat het geïmporteerde producten zijn, duur en die verwijzen naar verfijning en elegantie, zijn Chanel parfums het doelwit van veel vervalsingen. Daarom is het van fundamenteel belang dat het product bij betrouwbare leveranciers gekocht wordt, om te voorkomen dat je replica’s koopt met de waarde van originele producten.

Een tip om de herkomst en originaliteit van het product te controleren is het Adipec zegel (Associação dos Distribuidores e Importadores de Parfumes, Cosméticos e Similares) van garantie van herkomst en verzekerde kwaliteit te controleren, dat op het originele product aangebracht moet zijn.

Bekijk de video van Fábio Navarro Channel voor meer tips om te zien of je Chanel parfum origineel of namaak is:

Soort applicator

De soorten applicator van Chanel parfums variëren naar gelang de parfumversie, de lijn en de flesgrootte. Het zijn

 • Spray: Zorgt voor gemakkelijk en royaal aanbrengen op huid of kleding. Ook verkrijgbaar als zakspray, draagbaar en navulbaar;
 • Draaien en spuiten: Draagbaar en navulbaar, gemakkelijk overal mee naar toe te nemen door eenvoudig te draaien om de sproeier in te trekken;
 • Verdamper: Geeft een zeer verspreide en gulle “wolk” parfum om op de huid of de voering van kleding aan te brengen; ook verkrijgbaar in de handtas-verdamper versie;
 • Flesje/druppels: In deze versie voor meer geconcentreerde geuren dient de dop als applicator. Na bevochtiging van de dop druk je hem gewoon tegen de huid of kleding om het parfum neer te zetten.
 • Rollerball: Roll-on versie van parfums is alleen verkrijgbaar voor monsters van 3 ml. Dit model is, net als de handtasflessen, ideaal om in je tas of in je reisset mee te nemen.

(Uitgelichte afbeelding bron: Positive_images / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies