anti-aging crème in de fles
Laatst bijgewerkt: 26-02-2021

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

24Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

109Verzamelde opmerkingen

Al van oudsher proberen we zo lang mogelijk jong te blijven. Cleopatra baadde zich al in ezelinnenmelk omdat die haar huid jong en glad hield. Het is heel gewoon om het verouderingsproces te willen vertragen. Niemand wil er ouder uitzien dan hij daadwerkelijk is!

Om je huid met het verstrijken van de jaren er gezond uit te laten zien, is een gezonde levensstijl essentieel. Een gezonde voeding, genoeg beweging, niet roken en veel water drinken zijn hierbij een aantal factoren die van belang zijn. Volgens experts kun je niet vroeg genoeg beginnen met het voorkomen van huidveroudering. Anti-age crèmes kunnen je hierbij helpen.
Belangrijk om te weten

  • Kies een product met een samenstelling die geschikt is voor je huidtype en je specifieke behoeften. Afhankelijk van het type huid dat je hebt, vet, gemengd of droog, moet je je product hierop afstemmen.
  • Stem je keuze af op je leeftijd, want de concentratie van actieve bestanddelen is niet dezelfde voor een crème die geschikt is voor 30-jarigen als voor de rijpere huid.
  • Combineer je dagelijkse gezichtsroutine met een juiste voeding, rijk aan antioxidanten, en voldoende hydratatie. Niet genoeg water drinken op latere leeftijd versterkt de tekenen van veroudering.

Onze selectie: De beste anti-age crèmes op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete anti-age crèmes die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
AffiliateLink
Tijdelijk niet leverbaar
AffiliateLink
18,42 EUR
AffiliateLink
11,39 EUR
AffiliateLink
8,99 EUR
AffiliateLink
31,69 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over anti-age crèmes

Het is een goed idee dat je voordat je een anti-age crème koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

chica cuidando su piel

Je moet een anti-age crème kiezen op basis van je specifieke behoeften en huidtype. (Bron: Humphrey Muleba: NfpkqJ9314E/ Unsplash.com)

Welke effecten kunnen anti-age crèmes hebben?

Zoals de naam al zegt, gaan anti-age crèmes de veroudering van de huid tegen. (2, 10).

Voordat je één van deze producten gaat gebruiken, moet je weten in welk verouderingsproces van je leven je je bevindt, want in wezen kun je drie soorten onderscheiden: Photoaging (fotoveroudering), Bioaging (biologische veroudering) en Chronoaging (chronologische veroudering).

  • Photoaging: Fotoveroudering is het gevolg van veroudering, veroorzaakt door schadelijke stoffen in de lucht (zoals ozon) en ultraviolette (UV) straling. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de straling van dit licht, verzwakt de opperhuid, waardoor de huid uitdroogt en van pigment verandert, en rimpels ontstaan als gevolg van de schade die de collageen- en elastinevezels oplopen.
  • Bioaging: Dit is het natuurlijke verouderingsproces van je huid, die onderhevig is aan hormonale veranderingen en het verstrijken van de tijd. Je hebt er geen controle over, d.w.z. je kunt er geen invloed op uitoefenen omdat de huid van nature verandert als gevolg van biologische processen in je lichaam. We kunnen de versnelling ervan echter tegengaan door stress, nicotine, kunstmatig bereide hormonen en een evenwichtige voeding te vermijden.
  • Chronoaging: Dit is het natuurlijke uiterlijk van je huid dat ontstaat als gevolg van de veranderingen die je huid in de loop der jaren heeft ondergaan en die hun tol hebben geëist in verschillende levensstadia: acne tijdens de puberteit, verbranding door de zon, zwangerschap, veranderingen in het metabolisme, stress, lachen, huidontstekingen, enz.

Wat zijn de voordelen van een anti-age crème voor mijn huid?

In de huidige maatschappij, waar een bepaalde schoonheidscultuur wordt opgelegd die op “perfectie” lijkt, is het bijna noodzakelijk geworden om al op zeer jonge leeftijd een beroep te doen op anti-rimpelcrèmes. De formules ervan zijn niet magisch, d.w.z. dat hun doeltreffendheid afhangt van de actieve bestanddelen waaruit de formule bestaat, het huidtype van de persoon en meerdere externe factoren (4, 12).

Het essentiële van elke behandeling of crème tegen de tekenen van veroudering is dat zij de huid van het gezicht diepgaand hydrateert en zorgt voor extra veerkracht en stevigheid.

Dat komt omdat we bepaalde stoffen in onze huid hebben die ervoor zorgen dat water wordt vastgehouden en de huid dus gehydrateerd blijft.

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid echter het vermogen om water vast te houden en ontstaat er een gebrek aan hydratatie, waardoor de tekenen van veroudering erger worden. Hier komt de anti-age crème in beeld, die de hydratatie van je huid bevordert en rimpels tegengaat, voornamelijk door de huid elasticiteit en stevigheid te geven.

huidcrème met rozen

Elke anti-age crème heeft een andere formule op basis van ingrediënten die je huid er stralender, elastischer, gladder en gehydrateerder doen uitzien. (Bron: Photosforyou: 4361044/ Pixabay.com)

Wat zijn de hoofdbestanddelen van een anti-age crème?

Het is heel belangrijk om te weten welke ingrediënten in de formule van je anti-ageing crème zitten. De belangrijkste bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van het verouderingsproces van de huid zijn: retinol, hyaluronzuur, alfahydroxyzuren en vitamine C.

De eigenschappen van deze vier componenten zijn in de volgende tabel weergegeven:

Bestanddeel Eigenschappen
Retinol Het is de hoofdrolspeler van de anti-aging ingrediënten, vernieuwt de opperhuidcellen, bereikt een micro-exfoliërend effect en regenereert de diepste lagen van de dermis. Het verbetert de hydratatie, de glans, de textuur, de teint en de homogeniteit van de huid.
Hyaluronzuur Hydrateert en vult rimpels en andere huidbeschadigingen, voegt dichtheid toe en verbetert de strakheid van de huid.
Alfahydroxyzuren Zij voorkomen een overmatige melaninesynthese, bevorderen de regeneratie van de opperhuid, geven de huid glans en tonus en verbeteren het aanzien van littekens en de huidtextuur.
Vitamine C Door ook de synthese van melanine te vertragen en de aanmaak van collageen en hyaluronzuur te stimuleren, wordt niet alleen de huid beter gehydrateerd, maar wordt de huid ook stralender en worden oneffenheden minder zichtbaar.

Hoe moet je een anti-age crème aanbrengen?

Om een anti-age crème aan te brengen en te zorgen dat deze goed in de huid dringt, moet je een kleine hoeveelheid op je hand aanbrengen. Met een vinger verspreid je de crème over je gezicht (T-zone

[voorhoofd, neus en kin] en jukbeenderen) en hals. Met je handen masseer je het hele gebied met cirkelvormige bewegingen.

Op deze manier wordt de crème gelijkmatig over het gezicht en de hals verdeeld en volledig door de opperhuid opgenomen, waardoor een goede hydratatie wordt bereikt en de anti-verouderingseffecten van je product worden versterkt.

met huidcrème

Experts raden aan de anti-age crème met ronddraaiende bewegingen op het gezicht en de hals aan te brengen. (Bron: AdoreBeautyNZ: 4713579/ Pixabay.com)

Wanneer moet je een anti-age crème gebruiken?

Door sommige reclames zijn we geneigd te denken dat anti-age behandelingen en -crèmes op latere leeftijd moeten worden gebruikt. Niets is echter minder waar, want over het algemeen wordt aangeraden ze vanaf de leeftijd van 25 jaar te gebruiken, omdat dit de leeftijd is waarop de eerste tekenen in je huid zichtbaar beginnen te worden (1).

Hoewel veel mensen op jonge leeftijd geen anti-age behandelingen willen ondergaan, kan het nooit kwaad om je huid te beschermen tegen externe factoren. Preventie is altijd aan te bevelen, omdat het van essentieel belang is het verschijnen van de eerste tekenen van veroudering uit te stellen en de aanwezige schade te verzachten.

crema y serum antiage

Volgens deskundigen is het serum geconcentreerder, heb je er minder product voor nodig, dringt het door tot in de diepere lagen van de huid en wordt het snel geabsorbeerd, in tegenstelling tot de crème. (Bron: Kitera Dent: 6g_pz58eCJg/ Unsplash.com)

Is een anti-age crème hetzelfde als een anti-ageing serum?

Serum of crème? Deze twee producten kunnen voor hetzelfde doel bestemd zijn, maar hun samenstelling en textuur zijn niet identiek. Laten we beginnen met de verschillen tussen de twee concepten vast te stellen:

  • Serum: Dit is een snel absorberende, niet-vette, gelachtige vloeistof die wordt gebruikt voor de behandeling van specifieke huidbehoeften en doordringt tot in de diepste lagen van de dermis. Het concentratievermogen van de actieve bestanddelen is groter dan dat van de crème en daarom wordt het verkocht in kleine flesjes of enkelvoudige doses, aangezien het niet nodig is om zoveel product te gebruiken.
  • Crème: Dit is een zalf die het resultaat is van de combinatie van verschillende bestanddelen en die een goede hydratatie van de huid bewerkstelligt en andere onvolkomenheden van de huid kan verdoezelen, afhankelijk van de concentratie aan actieve bestanddelen. Het is dichter dan het serum en wordt langzamer geabsorbeerd, en het dringt niet zo diep in de huid door.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een anti-age crème om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de crème die je nodig hebt:

Huidtype

Hoewel de formule en de ingrediënten van de crème in kwestie perfect kunnen werken, moet het product wel afgestemd zijn op je huidtype. Als je een vette huid hebt, moet je geen crème voor een droge of normale huid gebruiken. Je moet op zijn minst kiezen voor een crème voor de gemengde huid, hoewel je het best een crème die speciaal voor de vette huid is kunt gebruiken. Je moet ook geen crème voor vette huidtypes kopen als je een droge huid hebt, want dan zou het effect gecontra-indiceerd zijn (4, 11).

verjongende crème

Je moet een anti-age crème kiezen op basis van je huidtype, anders zal je er niet de juiste resultaten mee bereiken. (Bron: Mathilde Langevin: M3LDTJqzE-o/ Unsplash.com)

Zonnefactor

Omdat de zon ook invloed heeft op het vochtverlies van de gezichtshuid en daardoor het ontstaan van rimpels bevordert, moet de zonbeschermingsfactor bij de rijpere huid hoger zijn dan bij de jonge huid. Zo zou een oudere persoon SPF 30 moeten gebruiken, terwijl een 30-jarige genoeg kan hebben aan SPF 15 (7, 8). Je kunt ook een aparte zonnebrandscrème gebruiken.

meisje dat voor de zon zorgt

In tegenstelling tot het serum dringt de crème niet zo diep in de huid door, daarom wordt aanbevolen dat de samenstelling ten minste SPF 15 bevat. (Bron: Joel Mott: lVRD9JYme6s/ Unsplash.com)

Leeftijd

Anti-age crèmes worden vervaardigd voor verschillende leeftijdsgroepen omdat hun formule niet hetzelfde is (2, 3, 6, 9). Dat wil zeggen dat een rijpe huid veel meer slijtage vertoont en specifieke behoeften heeft die een jonge huid niet heeft, zodat de ingrediënten ervan anders en krachtiger zullen zijn.

Het gebruik van een crème voor de rijpere huid bij een jonge huid van 25 of 30 jaar kan uiteindelijk meer problemen veroorzaken in plaats van voorkomen, dus het is in geen geval aan te raden crèmes te gebruiken die niet voor je leeftijdsgroep zijn.

vrouw met gladde huid

Je moet nooit een anti-age crème gebruiken die niet geschikt is voor je leeftijd, want de rijpere huid is niet hetzelfde als de jongere huid en heeft andere specifieke behoeften. (Bron: BBH Singapore: bnaOoV1U6s0/ Unsplash.com)

Samenvatting

Anti-age crèmes zijn zonder twijfel niet meer uit ons leven weg te denken. En dat geldt des te meer in het huidige tijdperk, waarin sociale media en cosmetica aan de orde van de dag zijn. Mensen maken zich steeds meer zorgen over hun imago en daarom nemen ze nieuwe gewoonten op in hun dagelijkse routine.

Een van die routines is natuurlijk die van de gezichtsverzorging. Wanneer mensen een bepaalde leeftijd bereiken, proberen ze vaak alles in het werk te stellen om de tekenen van veroudering te verzachten. Daarom zijn anti-age crèmes voor veel mensen onmisbaar geworden in hun dagelijkse verzorgingsroutine.

Vond je onze shopgids over anti-age crèmes interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Mathilde Langevin: mv2Tr1U4ptQ/ Unsplash.com)

Referenties (14)

1. Font Puig, E. El envejecimiento cutáneo y los tratamientos antiedad. Offarm. 1999;18(2):85–92.
Bron

2. Codina A. Preparados antiedad: la cosmética frente al envejecimiento cutáneo. Offarm. 2005;24(7):60–6.
Bron

3. Herp B. Salud y alimentación: Alimentos antiedad naturistas. Integral: Vive mejor en un mundo mejor. 2012;(390):40–5.
Bron

4. Galdames Toro, MT. Desarrollo de productos cosméticos para el cuidado y prevención del envejecimiento masculino. 2006 [citado el 19 de enero de 2021].
Bron

5. Causse, C. Los secretos de salud de los antioxidantes: más joven durante más tiempo. Barcelona: Hispano Europea, 2010.

6. Bänziger S, Shah T, Walzel B. Energiza tu piel para un resplandor juvenil [Internet]. Lipoid-kosmetik.com. [citado el 19 de enero de 2021].
Bron

7. Honeyman J. Efectos de las radiaciones ultravioleta en la piel. Rev. Peru. Dermatol. 2002; 12(2).
Bron

8. De Lama AM, Anuarbe AH, Castañeda AZ. Diseño y evaluación de una formulación fotoprotectora en Oficina de Farmacia. FarmaJournal. 2016;1(2):85–95.
Bron

9. Perricone DN. Como prolongar la juventud. Ediciones Robinbook; 2005.

10. Pazmiño Reinoso IE. Localización del atributo más valorado de un cosmético antiedad con el método multivariante MAXDIFF. INNOVA Research Journal. 2017;2(10):61–9.
Bron

11. Enríquez, T., Nazra, J. 100 consejos antiedad: guía de rejuvenecimiento para hombres y mujeres de cualquier edad. Barcelona: Amat Editorial, 2011.

12. Rodríguez Aracena NJ, Vélez Avecillas JL. Formulación de una crema hidratante con efecto antioxidante elaborada a base de Capsicum Annuum (pimiento rojo). Machala : Universidad Técnica de Machala; 2015.
Bron

13. Laguna C, de la Cuadra J, Martín-González B, Zaragoza V, Martínez-Casimiro L, Alegre V. Dermatitis alérgica de contacto por cosméticos. Actas Dermosifiliogr. 2009;100(1):53–60.
Bron

14. Tello García MS. Formulación de una crema hidratante elaborada con ingredientes orgánicos a base de sábila. Universidad Internacional SEK; 2013.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wetenschappelijk artikel
Font Puig, E. El envejecimiento cutáneo y los tratamientos antiedad. Offarm. 1999;18(2):85–92.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Codina A. Preparados antiedad: la cosmética frente al envejecimiento cutáneo. Offarm. 2005;24(7):60–6.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Herp B. Salud y alimentación: Alimentos antiedad naturistas. Integral: Vive mejor en un mundo mejor. 2012;(390):40–5.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Galdames Toro, MT. Desarrollo de productos cosméticos para el cuidado y prevención del envejecimiento masculino. 2006 [citado el 19 de enero de 2021].
Ga naar bron
Tekstboek
Causse, C. Los secretos de salud de los antioxidantes: más joven durante más tiempo. Barcelona: Hispano Europea, 2010.
Informatief artikel
Bänziger S, Shah T, Walzel B. Energiza tu piel para un resplandor juvenil [Internet]. Lipoid-kosmetik.com. [citado el 19 de enero de 2021].
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Honeyman J. Efectos de las radiaciones ultravioleta en la piel. Rev. Peru. Dermatol. 2002; 12(2).
Ga naar bron
Academisch artikel
De Lama AM, Anuarbe AH, Castañeda AZ. Diseño y evaluación de una formulación fotoprotectora en Oficina de Farmacia. FarmaJournal. 2016;1(2):85–95.
Ga naar bron
Tekstboek
Perricone DN. Como prolongar la juventud. Ediciones Robinbook; 2005.
Tekstboek
Pazmiño Reinoso IE. Localización del atributo más valorado de un cosmético antiedad con el método multivariante MAXDIFF. INNOVA Research Journal. 2017;2(10):61–9.
Ga naar bron
Academisch artikel
Enríquez, T., Nazra, J. 100 consejos antiedad: guía de rejuvenecimiento para hombres y mujeres de cualquier edad. Barcelona: Amat Editorial, 2011.
Academisch artikel
Rodríguez Aracena NJ, Vélez Avecillas JL. Formulación de una crema hidratante con efecto antioxidante elaborada a base de Capsicum Annuum (pimiento rojo). Machala : Universidad Técnica de Machala; 2015.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Laguna C, de la Cuadra J, Martín-González B, Zaragoza V, Martínez-Casimiro L, Alegre V. Dermatitis alérgica de contacto por cosméticos. Actas Dermosifiliogr. 2009;100(1):53–60.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Tello García MS. Formulación de una crema hidratante elaborada con ingredientes orgánicos a base de sábila. Universidad Internacional SEK; 2013.
Ga naar bron
Recensies