Laatst bijgewerkt: 12-08-2021

De Franse vlecht heeft veel kwaliteiten. Niet alleen geeft het je een buitengewoon uiterlijk, maar het heeft ook veel praktische voordelen. De vlecht past zich aan de meeste alledaagse situaties aan en blijft stabiel tijdens elke gebeurtenis. Oefening en handigheid zijn nodig voor deze klassieke vlecht, maar de techniek is gemakkelijk te leren.

In korte tijd heeft de Franse vlecht de geesten van sterren en sterretjes veroverd en nu is hij overal in het straatbeeld te zien. Je wilt bij de trend horen, maar twijfels of de techniek te moeilijk en ingewikkeld is houden je tegen? Dit artikel zal je helpen je onzekerheid te overwinnen. Je krijgt een uitgebreid inzicht in de Franse techniek. Een eenvoudige stap-voor-stap gids vertelt je wat je vingers moeten doen.




De belangrijkste dingen in een notendop

  • De Franse vlecht wordt ook wel boerenvlecht genoemd en is eigenlijk afkomstig uit Frankrijk. Daar heeft de romantische vlechttechniek een eeuwenoude traditie. Tegenwoordig maakt het een comeback als een stijlvol trendkapsel.
  • Iedereen met halflang tot lang haar kan een Franse vlecht dragen. Het lang houdbare kapsel houdt het haar waar het hoort te zijn en ziet er daarbij geweldig uit.
  • Om je Franse vlecht te bereiken, verdeel je niet al je haar in drie dikke lokken. Je legt deze dunne slierten afwisselend op elkaar. Telkens als je dit doet, pak je meer secties haar op tot je ze allemaal gevlochten hebt.

Franse vlecht: Wat je moet weten

De Franse vlechttechniek is meer dan een eenvoudige gevlochten vlecht. Het kapsel wordt in Frankrijk al vele eeuwen gedragen. Vandaag is het weer in de mode en er zijn een paar dingen die je over dit klassieke kapsel moet weten.

Wat zijn de kenmerken van de Franse vlecht?

De Franse vlecht is een allrounder met veel kwaliteiten. Het ziet er niet alleen mooi uit en tovert je haar om tot een opvallend kapsel. Het kan zo veel meer!

Franzoesischer-Zopf

Gevlochten haar is geweldig voor de zomer en niet alleen voor de look. Ze houden je haar uit je gezicht en voorkomen dat je eronder gaat zweten. (Image source: Hailey Reed / unsplash)

Het lijdt geen twijfel dat de Franse vlecht flair en wat oefening vergt. Het is echter de moeite waard de techniek te leren. Als je het kapsel onder de knie hebt, zit het stevig. Dat komt omdat het bovenaan het hoofd begint en de voorste haren stevig geïntegreerd zijn. Veel beweging doet er niet veel aan. Ook na het sporten zit je haar op zijn plaats. Of na lange feestnachten.

Voordelen
  • Uitzonderlijke, classy look
  • Zeer langdurige look
  • Stabiel en stevig
  • Kan op vele manieren gestyled worden
Nadelen
  • Ingewikkelde, tijdrovende styling
  • Behendigheid nodig
  • Veel oefening nodig
  • Af en toe zware armen bij het stylen

De Franse vlecht vergt tijd om te vlechten. Maar het kan je de volgende dag veel tijd besparen. De vlecht gaat zonder problemen enkele dagen mee. Als je erop slaapt, komen er nauwelijks strengen los. De volgende ochtend hoef je je geen zorgen te maken over je kapsel, het zit nog op z’n plaats.

Wanneer is een Franse vlecht geschikt?

Het Franse kapsel laat ruimte voor veel looks. Als je de basis beheerst, kun je vele kapsels creëren. Met de juiste accessoires kun je de vlecht verschillende looks geven. Daardoor kan het Franse vlecht kapsel optimaal gedragen worden voor vele gelegenheden.

In het dagelijks leven

Als je sport is je haar uit je gezicht en is de vlecht stabiel. Met een eenvoudige paardenstaart glijden de lokken er veel sneller uit. Met een rommelige toets en een paar bloemen in je haar maakt de Franse vlecht je strandlook helemaal af. Op school of op kantoor trekt het kapsel alle ogen zonder er te gaar uit te zien.

De Franse vlecht is een geweldige allrounder onder de kapsels, die aan alle gelegenheden en situaties aangepast kan worden.

Of het nu gaat om een etentje met vrienden of een brunch met collega’s op het werk, kies een variatie op de Franse vlecht. Je zult zeker complimenten krijgen.

Speciale gebeurtenissen

Omdat de Franse vlecht er stijlvol uitziet, is ze niet alleen lief in het dagelijks leven, maar kan ze ook bij speciale gelegenheden gedragen worden.

Voor chique gelegenheden is het een goed idee om je haar professioneel te laten stylen.

Voor een senioren prom of als bruiloftsgast is het kapsel een geweldige blikvanger! Of het nu gaat om een chique verjaardagsfeestje, een bezoek aan het theater of een musical, de Franse stijl is nooit de verkeerde keuze. Shine spray geeft het kapsel een bijzonder elegante uitstraling.

Hij doorstaat ook elke afterparty na elegante gelegenheden zonder uit elkaar te vallen. Er is geen gelegenheid waarvoor de Franse vlecht een no-go zou zijn. Met een paar witte bloemen wordt de Franse vlecht een speelse bruidslook voor de bruid. Het is een mooie aanvulling op een romantische witte jurk en kan gebruikt worden om een elegante updo te voltooien. Het is echter een goed idee om je haar door een kapper te laten stylen. Je wilt tenslotte dat alles perfect is op je grote dag!

Wie kan een Franse vlecht dragen?

De Franse vlecht past niet alleen bij veel gelegenheden, maar kan ook door bijna iedereen gedragen worden. Het kapsel begon zijn triomftocht over de hoofden van sterren en sterretjes. Nu is het vooral populair bij jonge vrouwen tot vrouwen van middelbare leeftijd. Het wordt ook gedragen door kinderen en tieners, en ook door een paar mannen en zelfs dieren.

De Franse vlecht wordt het meest gezien bij vrouwen tussen 18 en 30, maar het is onwaarschijnlijk dat het kapsel je niet staat. Een variatie van het kapsel flatteert zeker je gezichtsvorm. Of je haar nu krullend, golvend of steil is, het kan gevlochten worden. Met of zonder franjes, de vlecht kan altijd gecombineerd worden. Pas het aan je look aan.

Wat heb ik nodig voor een Franse vlecht?

Een Franse vlecht is nogal uitgebreid, maar je hebt er niet veel franje voor nodig. De volgende gereedschappen zijn alles wat je nodig hebt

  • Borstel
  • Haarstrikje
  • Hairspray
  • Handvat kam
  • Optioneel: Accessoires

Zoals je ziet heb je deze voorwerpen waarschijnlijk toch al in huis. Een gewone borstel voor dagelijks gebruik, een haarstrik en wat haarlak vind je in ieders huis. Je kunt de kam ook weglaten. Het wordt vooral gebruikt om de afzonderlijke strengen te scheiden. Gelukkig doet een gewone kam of je wijsvinger het werk net zo goed.

Franzoesischer-Zopf

Je hebt maar een paar hulpmiddelen nodig voor een Franse vlecht. Dunne haarelastieken zijn de gemakkelijkste manier om het kapsel te bereiken. (Image source: Element5 Digital / unsplash)

De haarband moet zo dun mogelijk zijn, zodat hij in de dun gevlochten punten niet te veel aandacht op zich vestigt. Als je een modieus tintje wilt geven, zijn er andere manieren om dit te doen. Je kunt kleurrijke linten in de vlecht weven door ze aan de afzonderlijke strengen toe te voegen. Haarclips en bloemenaccessoires kunnen daarna aan het kapsel worden toegevoegd.

Kan ik zelf een Franse vlecht doen?

Sommigen zeggen dat het bijna onmogelijk is om deze stijl zelf te vlechten. Laat je daardoor niet afschrikken. Zeker, het is niet gemakkelijk, maar met een beetje oefening kun je de Franse vlecht doen zonder familie of vrienden om hulp te vragen.

Wees niet te ongeduldig met jezelf. In het begin kost het leren van de techniek tijd. De investering zal lonen!

De moeilijkheid van vlechten is dat je niet kunt zien wat je doet. De vlecht wordt dicht tegen de achterkant van je hoofd geplaatst, uit het zicht. Je kunt twee spiegels gebruiken voor je eerste pogingen. Als je ze in een gunstige hoek voor elkaar zet, kun je de achterkant van je hoofd zien. Observeer je bewegingen op deze manier om beter te begrijpen hoe de techniek werkt. Later zul je in staat zijn dit te doen zonder te kijken.

Zorg dat je daarna de vlecht goed vastmaakt. Het moet strak blijven, zodat het er niet rommelig uitziet. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, zul je sneller kunnen vlechten. Het kost je minder tijd en je hoeft je armen korter te houden. Je bent dan in staat de Franse vlecht te doen zonder te pauzeren. Als je een onervaren vlechter bent, moet je voldoende tijd inplannen.

Hoe doe ik een Franse vlecht?

Je weet dat je zelf een Franse vlecht kunt doen en nu wil je het uitproberen. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het voorbereiden van de vlecht. Wat nu nog ontbreekt zijn de stap-voor-stap instructies over hoe je je geslaagde gevlochten kapsel kunt bereiken. Je vindt ze hier - veel plezier!

  1. Voorbereiding van het haar: Borstel allereerst je haar goed en maak rekeningen los. Het moet immers niet moeilijk voor je zijn om later de lokken te scheiden.
  2. Scheiden van de eerste strengen: Kam je haar naar achteren en maak een scheiding die van oor tot oor gaat. Verdeel de resulterende streng bovenhaar in drie strengen van gelijke grootte.
  3. Traditionele vlechttechniek: Vlecht deze drie strengen met de traditionele vlechttechniek. Leg de rechter streng over de middelste streng. Houd de middelste streng vast met je rechter middelvinger en duim. Neem de rechter streng met je linkerhand, zodat hij in het midden ligt. Herhaal aan de andere kant.
  4. Speciale techniek: Houd nu de linker streng tussen je wijsvinger en duim. Je kunt de middelste streng laten vallen zoals hij over de linker ligt. Je kunt ook de rechter streng laten vallen. Strijk met je rechter wijsvinger langs je slaap, zodat je niet alleen de juiste streng oppakt, maar ook andere haren. Leg dan de grotere rechter streng weer over de middelste streng. Herhaal deze stap aan de andere kant.
  5. Vlecht helemaal tot aan de uiteinden: Herhaal de vierde stap tot je al het haar hebt opgeraapt en de nek hebt bereikt. Het is belangrijk dat je strak en stevig langs het hoofd vlecht. Vlecht nu de drie dikke lokken losjes naar de uiteinden. Zet je stijl vast met een haarstrik en wat haarlak.
  6. Stijl je Franse vlecht: Als je je vlecht een eigen gezicht wilt geven, kun je hem opleuken met kleine, bevestigbare accessoires of bloemen. Je kunt er ook linten in vlechten of je vlecht tot een chignon in de nek rollen.

Als je deze stappen precies gevolgd hebt, heb je nu een Franse vlecht. Als je er even over deed, is dat geen probleem. Met een beetje tijd en oefening wordt het vlechten snel routine. Je maakt in een mum van tijd geweldige vlechten.

Wat zijn de verschillende soorten Franse vlechten?

Je zult waarschijnlijk in een mum van tijd een eenvoudige medium vlecht kunnen doen. Om je niet te vervelen, zijn hier nog meer variaties van de Franse vlecht.

Type Omschrijving
Boxer Braids Eenvoudig gezegd zijn dit twee Franse vlechten. Maak, voor je begint te vlechten, een rechte scheiding in het midden. Vlecht dan beide kanten dicht tegen de hoofdhuid om een Franse vlecht te vormen. Boxer vlechten werden al snel een kapseltrend en veroverden de hoofden van modellen en sterren.
Zijwaartse Franse vlecht In plaats van je haar recht naar achteren te vlechten, leg je de vlecht langs je voorhoofd. Om dit te doen maak je eerst een diepe middenscheiding en bind je de rest van je haar vast. Dit houdt het uit de weg terwijl je het voorste haar zoals je kent in een Franse vlecht zet. Dan kun je de gevlochten lok in je kapsel integreren.
Haarkrans of Gretchen hairstyle Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze vlecht als een krans om de achterkant van je hoofd. Om dit te doen vlecht je een Franse vlecht langs de zijkant tot achter je oor. Voeg dan gewoon vanaf de bovenkant nieuwe strengen toe tot je de vlecht aan de andere kant gevlochten hebt. Werk de vlecht losjes af. Zet het losse eind onder je haar vast.
Franse vlecht van onderen gevlochten Hier vlecht je in tegengestelde richting. Begin met de eerste lokken bij de nek en vlecht dan naar boven. Het beste is je hoofd voorover te buigen. Als je in het midden van het achterhoofd bent, verzamel je al het haar tot een chignon.

Deze kapsels zijn iets ingewikkelder, maar de resultaten zijn indrukwekkend! Je kunt ze het beste eerst op je vriend uitproberen voor je ze op jezelf doet. De zijwaartse Franse vlecht is een goede introductie tot het uitproberen van ingewikkelder vlechttechnieken. Het lijkt nog steeds erg op de eenvoudige Franse vlecht en je kunt je handbewegingen tijdens het vlechten in de spiegel zien.

Franzoesischer-Zopf

Een zijwaartse Franse vlecht staat vooral mooi als je haar ombré gekleurd is. De verschillende haarkleuren komen mooi tot hun recht en de zijvlecht is stijlvol en modern. (Image source: Tamara Bellis / unsplash)

Als je de grondbeginselen van Frans vlechten onder de knie hebt, kun je snel een oneindig aantal kapsels maken. De technieken zijn steeds dezelfde. Probeer het uit en vind je favoriete look!

Kan ik ook een Franse vlecht doen met kort haar?

Halflang haar is het minimum voor een Franse vlecht. Hoe langer het haar, hoe beter het uiteindelijke effect. Met korter haar is het heel moeilijk om te Fransvlechten. Het haar kan niet langer in lokken worden vastgepakt en over elkaar gelegd. Als het haar niet helemaal zo kort is, kun je afzonderlijke lokken op elkaar leggen en ze met veel haarklemmen vastzetten.

Op deze manier is het soms mogelijk om zelfs met kort haar een Franse vlecht te krijgen. Dit ziet er echter meestal niet erg netjes uit. De strengen glijden er snel uit en de clips zijn zichtbaar. Alle kwaliteiten van het kapsel gaan verloren. Het is daarom alleen de ster van lange manen.

Zijn er hulpmiddelen om een Franse vlecht te vlechten?

Ja, er zijn een paar hulpmiddelen die het je zo gemakkelijk mogelijk moeten maken om een Franse vlecht te vlechten. Een grove kam kan je bijvoorbeeld helpen om de nieuwe lokken netjes te scheiden. Dit geeft een keurig resultaat.
Een vlechthulpje is gemakkelijk te gebruiken en geeft hetzelfde effect als de Franse vlechttechniek.

Voor beginners is er een vlechthulp die de speciale vlechttechniek vervangt. Je kunt ze kopen bij kappers, drogisterijen of online. Het is meestal van plastic gemaakt.

De dunne streng wordt in veel bochten gelegd en is ongeveer 20 tot 30 centimeter lang. Het is niet moeilijk om een vlechthulpmiddel te gebruiken. Je legt het op je haar en duwt de eerste lok in de eerste kolom. Neem nu de tweede streng en duw hem in de volgende opening. De slierten moeten echter niet te dik zijn, want dan passen ze niet meer in de spleten. Herhaal dit afwisselend aan beide kanten tot je de onderkant van de vlecht bereikt.

Het blijft in je haar zitten maar is niet te zien. Een vlecht is ideaal om het effect van een Franse vlecht te creëren. Als je echter geïnteresseerd bent in het werkelijk onder de knie krijgen van de techniek, dan is de hulp niet geschikt.

Hoe zorg ik ervoor dat de Franse vlecht lang blijft zitten?

Kenmerkend voor de Franse vlechttechniek is dat ze een stabiele houvast heeft. Wel is het belangrijk dat je het bij het hoofd strak vlecht. Laat de strengen ertussen niet los. Leg ze niet zomaar losjes op elkaar. Vlecht het strak, maar niet te strak. Als de vlecht te los zit, kan hij in de loop van de dag uit elkaar vallen.

Natuurlijk kun je de langdurige kwaliteit van het Franse hekwerk versterken. De beste manier om dit te doen is het gebruik van haarclips. Ze kunnen gebruikt worden om afzonderlijke lokken op hun plaats te houden. Ze worden effectief verhinderd uit te glijden. Haarlak is je tweede kleine hulpje. Als je dit in je haar spuit als de vlecht klaar is, zal niets het kapot kunnen maken.

Alternatieven voor een Franse vlecht

Nog steeds niet zeker of de Franse vlecht iets voor jou is? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien wil je eerst een eenvoudiger techniek proberen. Je vindt hier alternatieven die je haar ook een geweldige uitstraling geven.

Open haar

Lang haar is veelzijdig. Het kan op veel verschillende manieren gestyled worden. Een ervan is de Franse vlecht. Je kunt uren voor de spiegel staan om het juiste kapsel voor de dag te creëren. De minste inspanning is echter nodig bij open haar.

Franzoesischer-Zopf

Open haar geeft je een gevoel van vrijheid, en ondanks de geringe moeite die het kost, ziet het er geweldig uit. Wil je opvallen, dan kan dat niet met dit kapsel, maar misschien wel met een opvallende kleur, zoals dit roze. (Image source: George Bohunicky / unsplash)

Als je geen zin hebt om een uitgebreid kapsel te stylen, laat staan een Franse vlecht, laat dan gewoon je haar los. Het scheelt je ‘s morgens tijd in de badkamer. Borstel het gewoon door en je kapsel is klaar. Je hoeft je geen zorgen te maken of je kapsel wel bij je past. Plus, er is geen gevaar dat je armen zwaar worden of dat de blik mislukt. Je hebt ook geen oefening nodig.

Open haar is gemakkelijk te stylen, maar het past niet bij elke gelegenheid.

In tegenstelling tot een vlecht is je haar vrij. Helaas betekent dit niet alleen een gevoel van vrijheid, maar ook dat het in je gezicht valt of in de knoop raakt als je beweegt.

Open haar is daarom niet geschikt om mee te sporten. Als het waait, kun je niet voorkomen dat ze rondvliegen en je zicht belemmeren. In de zomer worden ze vaak te warm, omdat ze geen koele lucht bij de nek toelaten. Bovendien is dit geen echt kapsel. Hier volgt een overzicht van de voor- en nadelen van open haar.

Voordelen
  • Snel, ongecompliceerd kapsel
  • Vrouwelijke uitstraling
  • Tijdbesparende styling
Nadelen
  • Geen stabiliteit
  • Snel in de knoop raken van het haar
  • Ongeschikt voor sporten

Open haar is daarom gemakkelijker te stylen dan een Franse vlecht. Maar ze zien er ook eenvoudiger uit. Voor een gewone school- of werkdag kunnen ze je met succes een paar extra minuten slaap geven.

Gewone vlecht

Je wilt niet dat je haar in de rondte vliegt, maar je wilt ook geen grote ophef maken over het stylen ervan? Een eenvoudige vlecht kan je snelle oplossing zijn. Je kunt je kapsel in twee stappen bereiken. Je hoeft je haar maar kort te borstelen en het dan met een haarstrik op te binden.

Of het nu een paardenstaart is of een lage zijvlecht. Het uiterlijk is niet buitengewoon, maar het dient zijn doel. Je kunt je haar ook in een chignon rollen.

Franzoesischer-Zopf

Een eenvoudige vlecht is gemakkelijk te doen. Je kunt je stijl losser maken met accessoires of linten. (Image source: Tamara Bellis / unsplash)

Deze vlecht is echter niet zo stabiel als de Franse vlecht, omdat het haar maar op één plaats bijeengehouden wordt. Het kapsel blijft niet langer dan een dag zitten en het zou erg oncomfortabel zijn om op te slapen. Het is alleen geschikt om mee te sporten als het heel strak vastgebonden is.

Anders wordt de vlecht door schokken losgemaakt en kan de haarband eruit glijden. Van strak vastgebonden vlechten kun je echter snel hoofdpijn krijgen.

Voordelen
  • Snel, ongecompliceerd kapsel
  • Vrouwelijke uitstraling
  • Tijdbesparende styling
Nadelen
  • Geen stabiliteit op lange termijn
  • Meestal ongeschikt voor sport
  • Niet geschikt voor elegante gelegenheden

Dus als je je haar op korte termijn uit de weg wilt ruimen, is een eenvoudige vlecht een goed idee. Het haar is zo snel uit de weg. Voor een lange, stabiele houvast moet je voor een andere look gaan.

Gewone gevlochten vlecht

Als je iets ongewoons wilt, vlecht je je haar met de traditionele techniek. Dit is tijdrovend, maar een stuk gemakkelijker dan de Franse vlecht. Verdeel daartoe al je haar in drie gelijke lokken. Leg dan de rechter streng over de middelste streng.

Dit is nu de nieuwe middenstreng. Leg nu de linker streng over de middelste streng, zodat die nu in het midden ligt. Herhaal dit tot je het einde van je haar bereikt hebt.

Franzoesischer-Zopf

In tegenstelling tot de Franse vlecht vlecht je al het haar vanaf het begin en neem je het niet beetje bij beetje in strengen op. Zoals je hier ziet, begint het vlechten verder van het hoofd af. (Image source: Tamara Bellis / unsplash)

Omdat de vlecht verder van de haarlijn begint dan de Franse versie, vallen er sneller lokken uit. Hij komt ook niet in de buurt van de stabiliteit van de Franse techniek. Het is een paar uur vrij stevig, maar dan moet je het opnieuw vlechten. Anders ziet het er rommelig uit.

Voordelen
  • Eenvoudige techniek
  • Kan met weinig oefening geleerd worden
  • Basis voor meer ingewikkelde gevlochten kapsels
  • Nauwelijks gereedschap nodig
Nadelen
  • Tijdrovend stylen
  • Af en toe zware armen bij het stylen
  • Geen stabiliteit gedurende enkele dagen

Is je probleem niet tijdgebrek voor het stylen, dan is een eenvoudige gevlochten vlecht ideaal. Het is een goede introductie om je op weg te helpen met meer uitgewerkte gevlochten kapsels. Dus als je je zorgen maakt of de Franse vlechttechniek te ingewikkeld is, probeer dan eerst dit.

Visgraatvlecht

De Franse vlecht is niet de enige ingewikkelde vlechttechniek. Dus als je niet overtuigd bent van de Franse look, is de visgraatvlecht een speels romantisch alternatief. Het geeft je een meisjesachtige en toch elegante uitstraling, waardoor je moeilijk kunt missen.

Voordelen
  • Uitzonderlijke, verfijnde look
  • Fijne vlecht creëert een meisjesachtige, romantische look
  • Stabiel
Nadelen
  • Gecompliceerde, ingewikkelde styling
  • Tijdrovende styling
  • Behendigheid vereist

De visgraatvlecht is een uitdaging. Het is de moeite waard om het op te nemen, want het resultaat is glamoureus. Bij chique gelegenheden zal de delicate techniek alle ogen op je vestigen. In deze paar stappen zul je het zelf kunnen stylen

  • Stap 1: Borstel je haar goed door tot alle knopen verwijderd zijn. Verdeel je haar. Afhankelijk van of je je vlecht in het midden of aan de zijkant wilt hebben, moet je hem positioneren.
  • Stap 2: Verdeel al je haar in twee lokken van ongeveer gelijke grootte
  • Stap 3: Scheid een klein stukje onderaan de rechter streng en leg het over de streng aan de binnenkant van de andere streng. Voeg het dan toe aan de linker streng. Doe deze stap nu beginnend bij de linker streng.
  • Stap 4: Herhaal stap drie tot je het einde van je haar bereikt hebt. Wissel de twee strengen steeds af. Gebruik een zo fijn mogelijke sectie om de meest verfijnde uitstraling te krijgen.
  • Stap 5: Zet de vlecht vast met een dunne haarband en eventueel wat haarlak.

De visgraatvlecht is nog een heel klein beetje tijdrovender dan de Franse vlecht. Maar als je op zoek bent naar een ongewone look waarmee je je onderscheidt van de massa, is het meer geschikt dan een ander kapsel.

Conclusie

De Franse vlecht is geen gemakkelijk kapsel. Het vereist veel handigheid en oefening. Het is daarom legitiem om vrienden en kappers om hulp te vragen. Maar als je doel is om het zelf te kunnen vlechten, zal je dat ook lukken. Dit artikel heeft je laten zien dat je twijfels je niet hoeven tegen te houden. Als je bereid bent wat tijd te investeren, kun je de Franse techniek gemakkelijk zelf toepassen met behulp van de tips en trucs.

Het is aan jou om het eens te proberen en je kapsel zal er dag na dag beter uitzien. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je snel vele buitengewone looks vlechten. Je zult veel complimenten krijgen over je Franse vlecht variatie!

Beeldbron: Erekhov / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies