Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

14Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

39Verzamelde opmerkingen

Scheren hoort bij de routine van elke man. Om dit proces nog sneller te laten verlopen, kun je rekenen op accessoires die zorgen voor meer precisie bij het afsnijden van de strengen, zoals de scheerkwast.

Met dit hulpmiddel is het mogelijk de huid bij het scheren te exfoliëren, zodat ze er na het scheren gezond en vernieuwd uitziet. Om alle eigenschappen van dit hulpmiddel te ontdekken, lees je het volgende artikel!
Belangrijk om te weten

  • De kwast is een accessoire bestaande uit zachte borstelharen die het scheerschuim over het gezicht verspreidt, zodat de huid klaar is voor het zetten van de haartjes. Om het te gebruiken maak je cirkelvormige bewegingen.
  • Bovendien kan het gebruik van de scheerkwast nog andere voordelen opleveren, zoals meer handigheid bieden in de huidverzorgingsroutine, het gezicht exfoliëren en het welzijn van de gebruiker bevorderen.
  • Let bij het beoordelen van scheerkwasten vooral op de samenstelling van de borstelharen, want die zijn van fundamenteel belang voor de goede werking van de uitrusting. Het is nodig het evenwicht te kiezen tussen zachtheid en weerstand.

Beste Scheerkwast: Onze selectie

Tegenwoordig vind je volop mogelijkheden voor scheerkwasten, van conventionele stijlen tot vernieuwende vormen. We hebben een onderzoek gedaan en de belangrijkste modellen van dit accessoire op een rijtje gezet die de markt aanbiedt. Bekijk ze hieronder:

Koopgids: alles wat je moet weten over scheerkwasten

Veel mensen denken dat elk model scheerkwast hetzelfde resultaat zal geven. Maar vandaag leggen we je de details over dit accessoire uit, zodat je begrijpt hoe belangrijk het is om het beste product te zoeken. Mis het niet:

Het hebben van de juiste kwast brengt praktisch nut en meer precisie bij je scheerverzorgingsroutine. (Foto: Freepik)

Waarvoor dient een scheerkwast?

Scheerkwasten zijn heel compacte voorwerpen die alleen gevormd worden door een handvat en zachte borstelharen van verschillende materialen. Ze worden gebruikt om bij het scheren het schuim te verspreiden.

Het grote voordeel van dit accessoire is echter dat het de haren omhoog houdt voor het knippen, zodat het scheren met meer precisie kan gebeuren, dicht op de huid zonder irritatie en andere beschadigingen te veroorzaken.

Waarom is het belangrijk de scheerkwast te gebruiken?

In de loop der jaren heeft de scheerkwast aanpassingen ondergaan waardoor hij nieuwe gebruiksmogelijkheden kreeg, behalve dat hij dient om de crème te verspreiden voor het bijwerken van het gezichtshaar. Maak kennis met een aantal van hen in de volgende lijst:

  • Voorbereiding van de huid op het scheren: Het knippen van de baardharen kan een agressief proces zijn als er niet bepaalde voorzichtigheid in acht genomen wordt. Daarom is het verspreiden van het schuim en het toelaten van de bevochtiging van de streek met de kwast heel belangrijk.
  • Exfoliëren van het gezicht: De cirkelvormige bewegingen die bij het scheren gemaakt worden, bevorderen ook het herstel van de gezichtshuid, en werken in op de celvernieuwing.
  • Bevordering van welzijn: Door de drukte van het dagelijks leven laten we veel gewoonten varen die vroeger bijdroegen aan onze kwaliteit van leven. Stoppen met scheren is dit aspect hervatten door huidverzorging.

Hoe scheer je je correct met de kwast?

Voor je met het scheren begint, moet je de kwast in warm water bevochtigen om de borstelharen gebruiksklaar te maken. Verwijder dan overtollig vocht van het accessoire en breng er scheercrème op aan.

Je kunt deze cosmetica ook in een kommetje deponeren om het gemakkelijker met de kwast te kunnen verwijderen. Als je het product over je gezicht laat gaan, maak je cirkelvormige bewegingen en verdeel je de crème over de hele geschoren plek.

Knip kort daarna de haren in de richting waarin ze groeien af met mesjes van je voorkeur. Dit is een proces dat langzaam en voorzichtig gedaan moet worden. Gebruik aan het eind een aftershave om de huid gehydrateerd te houden.

Het werk dat de scheerkwast doet, bereidt de huid voor op het zorgvuldig ontvangen van de haarsnede. (Foto: wavebreakmedia-micro/Freepik)

Hoe kun je de reiniging van de scheerkwast op peil houden?

Om de functionaliteit van de scheerkwast te behouden, moet je zeker zorg besteden aan het onderhoud van het apparaat. De juiste manier van schoonmaken moet gebeuren met warm water en neutrale zeep.

Het ideaal is om het na elk gebruik schoon te maken, om verspreiding van schimmel en bacteriën door vochtigheid te voorkomen. Droog ook het accessoire goed af. Laat het bij het opbergen ondersteboven liggen.

De gebruiksduur van de borstel bedraagt gemiddeld tussen 6 en 12 maanden. Als de borstelharen beginnen te splijten, moet je het product vervangen.

Aankoopcriteria: Waarop letten bij het vergelijken van scheerkwast modellen

De beste kwast voor jou vinden vereist een zorgvuldige evaluatie van de kenmerken van elk model. Om je bij deze analyse te helpen, leggen we de details uit die je in acht moet nemen bij de volgende factoren:

Varkenshaarmateriaal

De soort grondstof van de borstelharen zal interfereren met de manier waarop het schuim verspreid wordt. De meest populaire modellen zijn van synthetisch of dierlijk materiaal gemaakt. In de tabel tonen we de kenmerken van elk model:

Kenmerken
Javali Borstel Heeft hardere borstelharen, die meer weerstand bieden bij het hanteren. Ideaal om de huid te scrubben.
Texugo Populair model dat vele versies presenteert. Ze zijn zachter met zeer buigzame borstelharen. Ze nemen veel vocht op.
Synthetische borstel Zachte modellen en gemakkelijk te hanteren, maar ze nemen geen water op en drogen sneller na gebruik.

Zachtheid

Het is nodig dat de borstelharen een textuur hebben die in evenwicht is tussen weerstand en zachtheid. Dit komt omdat erg stevige borstelharen de huid pijn kunnen doen, terwijl erg lichte uiteindelijk de belangrijkste functie van het apparaat niet vervullen.

Als je de borstelharen zachter moet maken, laat je ze ongeveer 24 uur omgekeerd liggen in een bak met water op kamertemperatuur. Wrijf het voorwerp kort daarna 10 minuten op een microvezeldoek.

Baardstijl

Het heeft geen zin een scheerkwast te hebben als die niet voldoet aan de eigenschappen van je lokken. Observeer daarom hoe je baard eruit ziet, om je niet te vergissen bij de keuze van het product.

Wie dunner gezichtshaar heeft, kan beter kiezen voor modellen met korte haren. Mensen met langere baarden kunnen formaten met langere borstelharen gebruiken om aan de vraag te voldoen.

Borstelbasis

Omdat het hanteren van de borstel met de hand gebeurt, geef je de voorkeur aan anatomische modellen die steviger en preciezer zijn bij het aanbrengen van de scheercrème op het gezicht.

De meeste formaten zijn gemaakt van hout of kunststof. Beoordeel bovendien of de maat van het produkt aangepast is aan de lengte van je hand, om niet het risico te lopen een accessoire te kopen dat niet gebruikt zal worden.

Beoordeel de structuur van het handvat en de borstelharen van de borstel voor je het model kiest dat je gaat aanschaffen. (Foto: Couleur/Pixabay)

Samenvatting

De scheerkwast werd gemaakt om de routine van de gezichtsverzorging te vergemakkelijken, door de huid voor te bereiden op het proces van het knippen van de strengen. Tegenwoordig zijn er vele versies op de markt.

Observeer echter of de eigenschappen van het aan te schaffen product voor jou zinvol zijn. Ook al lijkt het een eenvoudig voorwerp, toch kan de keuze van een goede scheerkwast voordelen opleveren voor je huid in het algemeen.

(Featured image source: Freepik)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies