Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

25Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Beste lezer je bent meer dan welkom bij een nieuw artikel van je blog, we hopen dat dit, net als elk van onze andere artikelen, van groot belang en nut voor je zal zijn. Deze keer hebben we een beauty onderwerp voor je, we hebben het over lippenbalsem.

Ben je een vrouw, dan nemen we aan dat je meer dan vertrouwd bent met deze producten, maar ben je een man en denk je “dit product is niet voor mij” omdat “lippenbalsem” gelijk staat aan “vrouwen”, laat me je dan zeggen dat dit een van de vele uniseks behandelingen is, die niets met leeftijd of geslacht te maken hebben.

De balsem is verantwoordelijk voor de hydratatie van onze lippen en elimineert elk spoor van droogheid. Er zijn verschillende samenstellingen, merken en natuurlijke of gearomatiseerde afwerkingen. Ga met ons mee en we leren in deze koopgids al hun eigenschappen en voordelen kennen.
Belangrijk om te weten te komen

 • Een lippenbalsem is een plaatselijke cosmetische zalf of was die helpt om schade door kou, hitte, likken aan de lippen of droogheid door ziekte te verbeteren.
 • Om beschadigde en droge lippen te rehydrateren zijn er natuurlijke en neutrale balsems of balsems met toevoegingen, de laatste omvatten verzachtende middelen die kleur of glans, smaak of geur geven.
 • Om de meest gunstige optie te kiezen die onze lippen verdienen, moeten we rekening houden met factoren die stilzwijgend aanwezig zijn, bijvoorbeeld: ingrediënten, kleur, smaak, presentatie, zonbescherming of gevoeligheid.

Beste Lippenbalsem: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over lippenbalsem

Woon je in een koude streek, heb je voortdurend schrale lippen, of heb je een ziekte die je lippen heeft aangetast? Of misschien heb je gewoon een ingesleten slechte gewoonte en lik je voortdurend aan je lippen. Er zijn veel oorzaken, maar slechts één oplossing volstaat: een geschikte lippenbalsem voedt je lippen en laat ze er weer zo goed als nieuw uitzien.

Koude klimaten zijn een belangrijke bevorderaar van droogheid. (Foto: auremar / 123rf.com)

Wat is een lippenbalsem?

Een lippenbalsem is een was- of zalfproduct, waarvan de functie is de lippen te voeden, te verzachten, te revitaliseren en te verzachten, die door klimatologische, gezondheids-, ouderdoms- of manische oorzaken beschadigd zijn. Het gebruik is plaatselijk; afhankelijk van de presentatie wordt de stick over de lippen geveegd, of direct met de vinger aangebracht.

De lippen zijn een van de gevoeligste en fijnste delen van ons lichaam. Het is een gebied waar talg- en zweetklieren ontbreken, waardoor de huid niet zacht en gehydrateerd kan blijven. Het bevat ook geen melanine, een natuurlijk pigment dat kleur geeft, zodat ze niet tegen de zon beschermd zijn.

Wat zijn de voordelen?

Dit soort product is gemaakt met de bedoeling om via zijn ingrediënten de zachtheid en gladheid te geven die de lippen nodig hebben, en ze gehydrateerd te houden. Door ze gevoed te houden zien de lippen er voller en voller uit.

Brands raadt aan om als onderdeel van de dagelijkse routine – overdag en ‘s avonds – voortdurend de lippenbalsem aan te brengen als herstelbehandeling tot het gewenste resultaat bereikt is.

Voordelen
 • Lippen gevoed, zacht, beschermd
 • Kan vóór lippenstift gebruikt worden
 • Elimineert droogheid en kloofjes
 • Voorkomt bloeden van de lippen
 • Bevat natuurlijke ingrediënten
Nadelen
 • Moet voortdurend gebruikt worden
 • Sommige ingrediënten kunnen meer uitdrogend zijn
 • Sommige producten bevatten giftige ingrediënten
 • Uitlenen kan tot andere problemen leiden
 • Sommige ingrediënten hebben een kankerverwekkende geschiedenis

Lippenbalsem natuurlijk of met additieven – Waar moet je op letten?

Er zijn tal van producten om de lippen te beschermen, er zijn verschillende merken, erkend of niet, die mogelijkheden in hun productlijn hebben, dankzij dit hebben we een ruime keuze om uit te kiezen. Hun indeling of differentiatie berust zowel op hun ingrediënten als op hun presentatie.

Bij deze benadering van hun ingrediënten gaan we ons richten op wat ik de belangrijkste indeling vind, een natuurlijke of neutrale balsem of een balsem met extra ingrediënten die kleur, smaak en geur geven. Laten we ze in detail bekijken.

Natuurlijk of neutraal. Dit zijn producten waarvan de samenstelling 100% natuurlijk of organisch is. Ze bevatten geen petrochemische ingrediënten, ftalaten (synthetische chemische stoffen), parabenen (chemische stoffen die als conserveringsmiddel werken), enz. Ze gebruiken ingrediënten als natuurlijke bijenwas, sheaboter, natuurlijke oliën, enz.

Dit zijn producten die natuurlijke ingrediënten in hun formulering bevatten, maar met andere chemicaliën gecombineerd worden om bijvoorbeeld smaken en geuren te verkrijgen of om ze beter te bewaren. Sommige daarvan zijn chemische zonnefilters, paraffines (olie uit aardolie), parabenen of andere chemische stoffen.

NATUURLIJK OF NEUTRAAL AANVULLEND
Ingredienten Natuurlijk of organisch Natuurlijk en chemisch
Presentatie Lippenstift, potjes, bolletjes, blikje Lippenstift, potjes, bolletjes, blikje
Effects Vochtinbrengend, voedend Sommige voeden even

Koopcriteria

Hoe klein en goedkoop een product ook is, het is het beste om te krijgen wat je wilt, de juiste prijs te betalen voor iets dat werkt, dat geen kwaad kan en dat je meer dan tevreden zult voelen nadat je het gekocht en geprobeerd hebt. Daarom brengen we je cruciale punten, zodat je de meest relevante punten kunt overdenken voor je je aankoop doet.

Kleur

Zoals we al gezien hebben, zijn er natuurlijke of neutrale lippenbalsems, maar er zijn er ook met kleur. Er zijn merken die er voor gezorgd hebben deze twee grote voordelen tussen helend en verfraaiend te verenigen, zodat de toevoeging van kleur een vage glans op de lippen brengt.

Het belangrijkste bij dit soort voordelen is aandacht te besteden aan de ingrediënten, want zoals we al eerder zeiden zijn er chemische en natuurlijke. Kiezen voor natuurlijke producten is altijd de beste optie om te voorkomen dat je ingrediënten gebruikt die giftig kunnen zijn, veel minder op zo’n gevoelige plek.

Sun Protection Factor

Bedenk dat de lippen een zeer gevoelige plek zijn en dat hun bescherming globaal moet zijn, daarom moet de verzorging ervan tegen de zon even belangrijk zijn als de bescherming van elk ander deel van de lederhuid. Sommige balsems bevatten onder hun ingrediënten een zonbeschermingsfactor tegen UV-stralen.

Om die te identificeren kun je zoeken naar het acroniem SPF, er zijn mogelijkheden van 15, 20, 30 en zelfs 40. Je kiest er best een met een SPF van minder dan 15, voor zomerdagen en vakanties, wanneer je aan direct zonlicht blootgesteld wordt, is een 30 het beste.

(Bron van de afbeelding: Roman Kyryliuk / 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies