Laatst bijgewerkt: 20-09-2021

Onze selectiecriteria

38Onderzochte producten

32Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

91Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote gezichtscrème test 2022. Hier stellen we alle gezichtscrèmes die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste gezichtscrème voor jou te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een gezichtscrème wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Een gezichtscrème verzorgt de huid zacht en intensief en kan op elke leeftijd gebruikt worden. Veel fabrikanten bieden gezichtscrèmes aan voor verschillende huidtypes, zodat je het product kunt kiezen dat het beste bij de behoeften van je huid past.
 • In principe zijn crèmes voor het gezicht onder te verdelen in dag-, nacht- en oogcrèmes.
 • Alle drie de categorieën zijn verkrijgbaar bij verschillende merken en voor verschillende huidtypes.
 • Dagcrèmes breng je idealiter dagelijks ‘s morgens aan en zijn de ideale verzorging voor de hele dag.
 • Nachtcrèmes zijn meestal erg rijk en geven de huid ‘s nachts een bijzonder intensieve verzorging, en oogcrèmes zijn geschikt voor de gevoelige zone rond je ogen.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een gezichtscrème koopt

Waar kan ik een gezichtscrème kopen?

Een gezichtscrème kopen is echt niet moeilijk. Integendeel, er zijn veel plaatsen om te winkelen, zoals supermarkten/discounters, speciaalzaken en online winkels.

De voor- en nadelen van de vele winkelmogelijkheden worden hieronder kort opgesomd.

Supermarkt/discounter

Deze soorten winkels vind je bijna overal en op elke hoek. Een ander voordeel van deze winkels is dat hun eigen-merk produkten meestal tegen een lagere prijs worden aangeboden.

Anderzijds hebben ze vaak maar een kleine keuze aan verzorgingsproducten en ontbreekt het aan advies van gespecialiseerd personeel.

Speciaalzaken (parfumerieën, drogisterijen en bijbehorende ketens, apotheken)

Het grootste voordeel van een speciaalzaak is het goede advies van gespecialiseerd personeel.

Het nadeel is de meestal hoge prijs en het feit dat speciaalzaken niet altijd in de onmiddellijke nabijheid zijn.

Online winkels

Bestellen bij online winkels wordt steeds populairder. Er is hier een enorme keuze aan producten. De aangeboden producten zijn vaak goedkoper dan in de winkels en je kunt bestellen vanuit het comfort van je eigen huis.

Anderzijds ontbreekt het online winkels aan direct advies van gespecialiseerd personeel. Maar je kunt er wel beoordelingen en recensies van klanten lezen.

Welk huidtype heb je en wat is de ideale gezichtscrème voor je huid?

Normale huid

Kenmerken: Je huid is glad, soepel, fijnporig en zacht. Het heeft voldoende vocht en olie, maar wordt niet snel vet.

De ideale huidverzorging: Je huidverzorging is aangepast aan het seizoen, de leeftijd en invloeden van buitenaf. Idealiter breng je één of twee keer per dag een vochtinbrengende crème aan.

Vette huid

Kenmerken: Je huid is vet, glanst en heeft grote poriën (vooral op voorhoofd, neus, kin, decolleté en rug). Dit wordt veroorzaakt door overmatige productie van je talgklieren, bv. door erfelijkheid of veranderingen in de hormoonhuishouding.

Je huidtype is wat dikker dan de normale huid en daardoor minder gevoelig voor zonlicht.

De ideale huidverzorging: Je moet vooral vetarme huidverzorgingsproducten gebruiken (met aloë vera).

Droge, vetarme huid

Kenmerken: De huid ziet er broos, ruw en gebarsten uit. Het vormt vaak schubben, rimpels, jeukt en ziet er dof uit.

De ideale verzorging: Bij je huidtype is een consequente verzorging belangrijk. De gebruikte producten moeten rijk zijn aan vet en vocht om gevoelens van spanning en droogheid te verlichten. Olijfolie is een bijzonder goed ingrediënt voor de verzorging van de droge huid.

Produkte fürs Gesicht

De keuze van de juiste gezichtscrème hangt voor een groot deel af van het huidtype. (Foto: Charisse Kenion / unsplash.com)

Gecombineerde huid (droog-vette huid)

Kenmerken: Je huid is vet op bepaalde delen van je gezicht, zoals je voorhoofd, neus en kin. De huid op je wangen en rond je ogen, daarentegen, ziet er droog uit.

De ideale verzorging: Als je je gecombineerde huid goed wilt verzorgen, doe je dat in gedeelten, naar gelang de respectieve huidconditie. Concreet betekent dit dat bij een gemengde huid de T-zone en de wangen nauwelijks met succes met dezelfde crème behandeld kunnen worden.

Gevoelige huid

Kenmerken: De huid heeft de neiging droog te zijn en weinig olie te bevatten. Het is uitwendig teer en heeft fijne poriën en reageert heel gevoelig op verschillende prikkels. Bij warm en koud weer brandt, tintelt of trekt het strak, vertoont roodheid, wordt ruw, vlekkerig of schilferig.

Behalve erfelijkheid is een te intensieve gezichtsverzorging een van de meest voorkomende oorzaken.

De ideale verzorging: Je moet milde en pH-neutrale crèmes gebruiken en niet overdrijven met het aanbrengen van verzorgingsproducten.

Wat is een gezichtscrème voor mannen en waarin verschilt het van de gewone gezichtsverzorging?

Gezichtscrèmes voor mannen zijn speciaal aangepast aan de behoeften van de mannenhuid. Deze laatste is heel anders dan de vrouwenhuid en moet daarom anders behandeld worden.

Als moderne man wil je er beslist verzorgd en fris uitzien om een goede indruk te maken op de mensen om je heen, maar ook voor je eigen welzijn.

Als het om gezichtsverzorging gaat, hebben mannen het een stuk gemakkelijker dan vrouwen.

De reden hiervoor ligt in de verschillende hormoonhuishoudingen. Door het mannelijk geslachtshormoon testosteron hebben mannen een 20% dikkere huid. Maar tegelijk hebben ze een grotere doorlaatbaarheid in de beschermende barrière van de huid.

Bovendien verloopt huidveroudering bij mannen langzamer dan bij vrouwen. Door de hogere talgproductie van de mannenhuid hebben ze vaak te kampen met onzuiverheden.

Welke gezichtscrème is daarom het meest geschikt voor mannen?

De beste crème voor de mannenhuid is er een die de huid voorziet van vocht en stoffen die de hele dag en ook ‘s nachts nodig zijn.

Hiervoor kun je het beste een vochtinbrengende crème voor mannen gebruiken. Deze zijn slechts licht vettig en reguleren je waterhuishouding.

Gezichtscrèmes met een zonbeschermingsfactor zijn ook belangrijk. In principe kies je voor zowel mannen als vrouwen een crème die bij je huidtype past.

Belangrijke tip: Zorg ervoor dat je geen huidverzorgingsproducten voor vrouwen gebruikt. De mannen- en vrouwenhuid hebben verschillende verzorging nodig!

Wat is een gezichtscrème voor baby’s en waar moet je op letten bij de verzorging van de babyhuid?

De babyhuid is veel dunner dan de huid van volwassenen. Daarom heeft ze een heel speciale verzorging nodig die de natuurlijke huidfuncties ondersteunt.

In de eerste jaren van je baby’s leven heeft zijn huid speciale verzorging nodig. Het is belangrijk onderscheid te maken tussen de drie actiegebieden: gezicht, billen en lichaam, die elk afzonderlijk behandeld moeten worden.

De reden hiervoor is dat de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid nog niet volledig ontwikkeld zijn en dat de natuurlijke zuurmantel nog niet volledig gevormd is.

Omdat het gezicht van je baby het meest aan het weer wordt blootgesteld, is het belangrijk het tegen uitdroging te beschermen. Zogenaamde “wind- en weercrèmes” zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat ze ook bij lage temperaturen gemakkelijk op het gezichtje gesmeerd kunnen worden.

De zogenaamde water-in-olie emulsies bestaan grotendeels uit vet en vormen zo een doeltreffende beschermende laag tegen wind en kou. Bovendien dragen deze crèmes bij tot de gezonde ontwikkeling van de huid van het kind.

Het is aan te bevelen een verzorgingsproduct te kiezen dat ook een zonbeschermingsfactor heeft en zo de huid van je baby tegen UV-stralen beschermt.

Wat zijn antiverouderingscrèmes en wanneer moet je ze gaan gebruiken?

Anti-ageing producten gebruiken speciale actieve ingrediënten om te voorkomen dat de huid veroudert. Regelmatig gebruik moet de huid er zo lang mogelijk jong en fris uit laten zien.

Huidveroudering begint al halverwege de twintig. Toch moeten op deze leeftijd nog steeds anti-verouderingscrèmes vermeden worden en moet een goede vochtinbrengende verzorging gebruikt worden. In principe is anti-ageing verzorging geschikt vanaf de leeftijd van midden/laat 30 jaar.

De crèmes beloven een zichtbaar effect tegen rimpels. De meest populaire ingrediënten zijn co-enzym Q10 en pro-retinol A.

Frau badet Gesicht in milchiger Flüssigkeit

Dus niet alleen het gezicht van baby’s moet altijd goed gehydrateerd worden. (Foto: Bennie Lukas Bester / pexels.com)

Wat is voor jou de ideale huidverzorging van 20/30/40/50?

Niet alleen jij, maar ook je huid heeft op elke leeftijd andere behoeften en moet anders behandeld worden.

In dit gedeelte vind je genoeg tips voor de juiste huidverzorging op alle leeftijden.

Gezichtsverzorging vanaf 20

Op je 20e is je huid in haar beste conditie; ze is elastisch, stevig en de huidcellen vernieuwen zich snel. Daarom is een lichte verzorging met veel vocht, tweemaal daags aangebracht, voldoende.

In deze jaren is het vooral belangrijk om een basis te leggen voor de latere jaren en huidveroudering al te voorkomen. Om huidbeschadiging en rimpels tegen te gaan, moet je huidverzorging voor overdag een zonbeschermingsfactor hebben. Je kunt ook ongeveer een keer per week een reinigend masker aanbrengen.

Gezichtsverzorging vanaf 30

Naarmate je huid geleidelijk droger wordt, moet je ook een rijkere verzorging gebruiken – vooral als het om vocht gaat. Speciale maskers en stoffen als hyaluronzuur en ureum, die veel vocht kunnen binden, zijn een nuttige anti-verouderingsstrategie. Bovendien moet een oogcrème worden aangebracht, zodat de rimpels rond de ogen niet dieper worden.

De dagcrème moet beslist een zonbeschermingsfactor bevatten, niet alleen in de zomer.

Verzorging voor de rijpere huid boven de 40

Op deze leeftijd wordt de huid steeds droger, verliest elasticiteit en de rimpels rond de ogen en de mond worden dieper. Hormonale schommelingen bevorderen de productie van mee-eters en puistjes en de eerste tekenen van wallen onder de ogen kunnen al verschijnen.

Voor de ideale verzorging adviseer ik je voedende serums en gezichtscrèmes met geconcentreerd hyaluronzuur te gebruiken, die de huid opvullen en diepe rimpels verminderen. Een dagcrème met UV-bescherming voorkomt verdere huidbeschadiging door zonlicht. En voor je oogverzorging raad ik een rijke, verstevigende oogcrème aan.

Gezichtsverzorging vanaf 50

Vanaf 50 kun je nu een sterkere anti-rimpel verzorging gebruiken. De huid begint in deze jaren zichtbaar te verslappen, en rimpels kunnen nu uitgroeien tot fijne lijntjes.

De dagelijkse bescherming tegen de zon moet hoger zijn omdat de huid nu minder pigmenten aanmaakt en langzamer bruint. Op deze leeftijd moet je dag- en nachtverzorging anti-verouderingsstoffen bevatten zoals retinol, vitamine C of co-enzym Q10, want die stimuleren allemaal de collageenvorming en maken zo de huid glad.

Andere ingrediënten om op te letten als je een gezichtscrème koopt:

Hyaluronzuur: Bindt water, waardoor de huid voller en steviger wordt
Vitamine E: Dit ingrediënt in dagelijkse huidverzorging vangt vrije radicalen op

Op welke ingrediënten in gezichtscrèmes moet ik letten?

In het volgende gedeelte staan enkele ingrediënten die in gezichtscrèmes voorkomen en hun werking:

Alfa liponzuur:

In anti-age crèmes voorkomt het voortijdige celveroudering en maakt het de contouren gladder.

Retinol (vitamine A1):

Helpt rimpels op te vullen. De vitamine stimuleert je collageenproductie, activeert enzymen en kan zelfs zonneschade herstellen.

Niacine (vaak vitamine B3 of nicotinezuur genoemd):

Het helpt de huidcellen te vernieuwen en beschermt tegen vochtverlies.

Het helpt zelfs de meest gevoelige huid te verzachten, fijne lijntjes glad te strijken en poriën zichtbaar te verfijnen.

Vitamine E

Deze vitamine reguleert het vochtgehalte en ondersteunt de collageenproductie.

Polypeptiden

Deze ingrediënten versnellen de celvernieuwing van je huid. Bovendien zorgt het ervoor dat rimpels van onderen worden opgevuld. Op crèmepotjes worden deze actieve ingrediënten aangeduid als acetylhexapeptiden of palmitoylpentapeptiden

Vitamine C

Deze vitamine heeft een drievoudig effect tegen vroegtijdige huidveroudering. Het ondersteunt de collageenvorming, jaagt vrije radicalen weg en maakt pigmentvlekken lichter.

De vitamine breekt gemakkelijk af in warmte en licht, dus kun je huidverzorgingsproducten het beste in de koelkast bewaren.

Hyaluronzuur tegen rimpels

Dit ingrediënt absorbeert vocht als een spons en is een eerste vereiste voor een mollige, stevige teint. Bij regelmatig gebruik zal je huid merkbaar dikker worden.

Urea

Urea is een organische verbinding die ideaal wordt geacht voor de droge huid. Dit ingrediënt vult je vochtreservoir aan voor een perzikzachte teint.

Besluit: Welke soorten gezichtscrèmes zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen de volgende soorten gezichtscrèmes:

 • Dagcrème
 • Nachtcrème
 • Oogcrème

De bovengenoemde soorten verschillen in veel factoren, zoals ingrediënten, sterkte, parfum, toepassingsgebied, prijs, enz. en hebben daardoor verschillende voor- en nadelen.

Omdat elke huid anders is, is niet elke crème geschikt voor elke huid, en daarom moet je een paar factoren in overweging nemen voor je naar een crème grijpt.

Hiervoor stellen we je voor aan alle hierboven genoemde soorten gezichtscrèmes en leggen we duidelijk hun voor- en nadelen uit.

Tip: Als je liever vragen beantwoordt in plaats van lange teksten te lezen, raden we je aan onze interactieve koopgids te gebruiken!

Wat is een dagcrème en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De term dagcrème verwijst naar de categorie crèmes die bij voorkeur ‘s morgens of in de loop van de dag aangebracht worden en de basisverzorging voor de hele dag vormen.

Na de reiniging van het gezicht ‘s morgens heeft de huid vocht en vitaminen nodig. De dagverzorging biedt de huid de hele dag door optimale verzorging.

Een dagcrème wordt idealiter gekenmerkt door de volgende functies:

Ze hydrateert de huid, beschermt tegen schadelijke milieu-invloeden en matteert de huid eventueel. De lichte consistentie voorkomt dat de huid gaat glimmen en stelt je in staat make-up over de dagcrème aan te brengen zonder dat die vlekt.

Voordelen
 • Lichte consistentie werkt goed als primer voor make-up
 • Matterend effect camoufleert een vette en glimmende huid
 • Lichtreflecterende deeltjes maken de huid stralend
 • Trekt snel en volledig in de huid
Nadelen
 • Dagelijks gebruik

Bovendien moet een dagcrème de gevoelige gezichtshuid beschermen tegen vroegtijdige tekenen van veroudering, veroorzaakt door schadelijke omgevingsfactoren zoals zonnestralen en uitlaatgassen. Een zonbeschermingsfactor blokkeert zonnestralen en antioxidanten zoals gojibessenextract en druivenpitolie weren verontreinigende stoffen en beschermen zo de huidcellen.

Speciale poederdeeltjes in crèmes absorberen overtollig talg van het gezicht en creëren een matterend effect. Bovendien zorgt een dagverzorgingsproduct voor een stralende huid, dankzij de lichtreflecterende deeltjes die het bevat.

Wat is een nachtcrème en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De nachtcrème wordt ‘s avonds op het gezicht, de hals en het decolleté aangebracht na een grondige gezichtsreiniging.

De consistentie van de nachtcrème is veel dikker en romiger dan die van de dagcrème en moet daarom ook de volgende functies vervullen. Het moet de huid intensief verzorgen en voeden en de regeneratie ervan ondersteunen.

Voordelen
 • Bevat veel actieve ingrediënten die de regeneratie van de huid ondersteunen
Nadelen
 • Vaak olieachtig en vettig
 • Trekt langzaam in de huid
 • Laat een fijn laagje achter op het huidoppervlak

Ingrediënten in nachtverzorgingsproducten, zoals sheaboter en hyaluronzuur, houden de huid soepel, hydrateren haar en ondersteunen de celvernieuwing.

Het geheime wapen tegen rimpels is het ingrediënt retinol, dat, vooral bij nachtelijk gebruik, de huid er veel jonger en gladder uit laat zien.

Wist je dat nachtcrèmes meestal rijker zijn dan dagcrèmes?

Omdat ‘s nachts de huid beter kan regenereren, worden de poriën wijder en neemt de huid de stoffen dus beter op.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om gezichtscrèmes te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om gezichtscrèmes te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen welke gezichtscrème geschikt voor je is en welke niet. Samengevat zijn dat:

 • Hoeveelheid inhoud
 • Type verpakking
 • Huidtype
 • Aanbrengtijd
 • Absorptietijd
 • Effect
 • Ideale leeftijd voor toepassing

In de volgende alinea’s lees je over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Hoeveelheid inhoud

Een belangrijk criterium om een gezichtscrème te kopen is de hoeveelheid inhoud in verhouding tot de prijs. In het algemeen varieert de inhoud van gewone gezichtscrèmes van 50ml tot 200ml. Zo kun je het product kopen met de juiste hoeveelheid ingrediënten voor jou. Als je een gezichtscrème voor het eerst uitprobeert, raden we je aan een zo klein mogelijk potje/tube/pompdispenser te kiezen.

Deze zijn meestal goedkoper. Als je tevreden bent over het resultaat, kun je daarna de grotere verpakking kopen, als die verkrijgbaar is. In sommige gevallen moet je echter veel geld uitgeven, zelfs voor gezichtscrèmes met een kleine hoeveelheid ingrediënten. De reden voor de hoge prijs zijn meestal speciale ingrediënten die bijzondere resultaten beloven.

Nachtcrèmes hebben meer tijd nodig om in te trekken dan dagcrèmes. Dit komt omdat nachtcrèmes meestal rijker zijn. Dagcrèmes moeten sneller geabsorbeerd worden, omdat ze ‘s morgens vaak snel aangebracht moeten worden.

Type verpakking

Sommige fabrikanten bieden hun crèmes in verschillende verpakkingsvarianten aan, terwijl andere het bij één model houden. De meest voorkomende verpakkingen voor gezichtsverzorgingsproducten zijn:

 1. potje
 2. tube
 3. pompdispenser

Aan welke soort verpakking je de voorkeur geeft, hangt af van je persoonlijke behoeften. Elk van de hierboven genoemde soorten heeft voordelen en nadelen. Het potje geeft het gevoel een “luxe-artikel” in je hand te houden. Alleen al het losschroeven van het potje geeft het gevoel dat er iets waardevols in moet zitten. Een ander voordeel is dat je steeds kunt zien hoeveel room er nog in de pot zit.

Een groot nadeel is dat de pot niet al te praktisch is. Bij het aanbrengen van de crème moet je het deksel naar beneden doen en bovendien zijn potten moeilijk overal mee naartoe te nemen omdat ze volumineus zijn. Potjes zijn niet erg praktisch, vooral niet voor lange vingernagels, want de inhoud komt onder de nagels, vooral als het potje bijna leeg is. De tube heeft het voordeel dat er minder lucht in komt en dat het dus moeilijker is voor bacteriën en ziektekiemen om in de crème te komen. Verzorgingsproducten in tubes hebben daarom meestal minder conserveringsmiddelen nodig.

Omdat je je vingers niet in de crème doopt, komen er ook geen bacteriën van je handen in. Bovendien is een tube praktisch omdat je hem gemakkelijk in je handtas kunt stoppen en meenemen. Het nadeel van buizen is dat het meestal moeilijk is de laatste stukjes eruit te krijgen. Bij de pompdispenser is, net als bij de tube, hygiëne een belangrijk voordeel. Bovendien is het mogelijk de pompdispenser verschillende keren te gebruiken, omdat hij bijgevuld kan worden.

Deze optie is dus milieuvriendelijk. Helaas kun je bij de meeste pompdispensers vaak niet zien hoeveel er nog in zit en het grootste nadeel is waarschijnlijk dat ze niet altijd als verpakkingsvariant verkrijgbaar zijn.

Huidtype

Om optimale resultaten met je gezichtsverzorging te bereiken, is het belangrijk dat die bij je huidtype past. Daarom is de geschiktheid van de crème voor je huidtype een essentieel aankoopcriterium. Om te beginnen moet je nagaan in welke categorie huidtypes je gezichtshuid valt.

Gedetailleerde informatie over de verschillende huidtypes en welk huidtype je bent vind je in de gids sectie. Je moet echter weten dat bepaalde huidverzorgingscrèmes ook geschikt zijn voor alle huidtypes. In de meeste gevallen kun je het huidtype vinden op de verpakking of op de homepage van het merk.

Inwerktijd

Afhankelijk van het effect dat je gezichtscrème belooft of het huidtype waarvoor hij geschikt is, adviseert de fabrikant je om je aan een bepaalde inwerktijd en -frequentie te houden. Als je er niet van houdt veel tijd aan de verzorging van je huid te besteden, kies je een crème die je maar weinig hoeft aan te brengen.

Aan de andere kant, als je veel tijd in de badkamer doorbrengt en aan je gezichtsverzorging besteedt, kies dan gerust producten die je vaker moet aanbrengen. Voordat je een product gaat gebruiken, zorg je ervoor dat je precies weet hoe vaak en wanneer je het moet gebruiken. Alleen de juiste toepassing leidt tot optimale resultaten.

Absorptietijd

Hoe meer tijd je gezichtsverzorging in beslag kan nemen, hoe langer de absorptietijd kan zijn. Maar als je ‘s morgens snel alles moet doen, moet de opnametijd ook zo kort mogelijk zijn. In principe worden de meeste dagcrèmes snel opgenomen, terwijl de opnametijd van nachtverzorgingsproducten langer is.

Informatie over de opnametijd vind je vaak op de verpakking of op de homepage van de fabrikant. Anders is het vaak nuttig om recensies en commentaren van klanten op online portaalsites te lezen. Hier vind je vaak informatie over de opnametijd.

Effect

Een belangrijke factor voor je aankoopbeslissing moet natuurlijk het effect zijn dat het verzorgingsproduct belooft. Dit moet natuurlijk overeenkomen met de behoeften van je huid en je huidtype. Een gezichtsverzorgingsproduct kan de volgende effecten beloven:

 • Vermindering van rimpels en huidvlekken (anti-verouderingseffect)
 • Ontspanning en verzachting van de geïrriteerde huid

Huid gladder

 • maken
 • Hydrateren
 • Matteren
 • Bescherming tegen milieu-invloeden
 • Regeneratie

Het is belangrijk dat je vanaf je 20e alleen crèmes gebruikt met een anti-verouderingseffect.

Ideale leeftijd voor gebruik

Niet elke gezichtscrème is geschikt voor elke leeftijd. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de leeftijdsrichtlijnen en alleen die producten te kopen die met je leeftijdscategorie overeenkomen. Vooral voor anti-rimpel huidverzorging wordt de ideale leeftijd van aanbrengen voorgeschreven en daar moet je beslist rekening mee houden.

Een jonge huid heeft andere verzorging nodig dan de huid van een 40- of 50-jarige. De vraag welke zorg geschikt is voor je leeftijd wordt uitvoerig behandeld in het adviesgedeelte hieronder.

Foto credit: kerdkanno / pixabay.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies