Laatst bijgewerkt: 21-02-2022

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

55Bestede uren

19Beoordeelde onderzoeken

229Verzamelde opmerkingen

Blauwe haarkleur is een tint blauw die je kunt krijgen door natuurlijke of kunstmatige verfstoffen te gebruiken. Natuurlijke verfmethoden omvatten het gebruik van indigo en henna, terwijl synthetische verfstoffen gebruikt worden om meer levendige tinten te bereiken. De meest voorkomende kleuren gaan van lichtblauw tot donkerpaars, met veel variaties daartussen.

Blue Hair Color werkt door een combinatie van kleurstoffen en pigmenten in de haarschacht te deponeren om de gewenste kleur te krijgen. De kleurstofmoleculen zijn groter dan die in gewone permanente kleuren, waardoor ze dieper in de cortex (het middengedeelte) van elke streng kunnen neerslaan voor een langdurig resultaat.
Beste Blauwe haarkleur: Onze selectie

Blauwe haarkleur: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Blauwe Haarkleur zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten blauwe haarverf. De eerste is een tijdelijke, semi-permanente kleurstof die er na enkele wasbeurten weer uitwasbaar is, en de tweede soort is permanent of demi-permanent die tot 6 weken kan blijven zitten, afhankelijk van je haartextuur. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen, maar beide bieden je de gelegenheid om iets nieuws te proberen met weinig verplichtingen.

De kwaliteit van een Blauwe Haarkleur wordt door verschillende factoren bepaald. Daartoe behoren de intensiteit en de levendigheid van de kleur, het vermogen om grijs haar doeltreffend te bedekken, en hoe lang de kleur blijft zitten voordat hij vervaagt of uitwast.

Wie moet een blauwe haarkleur gebruiken?

Blauwe haarkleur is voor wie zich wil onderscheiden van de massa. Het is een geweldige keuze als je van nature licht of blond haar hebt, want het zal je lokken er nog lichter en helderder uit laten zien dan voorheen. Als je iets leuks zoekt dat je natuurlijke lokken niet te veel zal beschadigen, dan is blauw misschien precies wat je nodig hebt.

Op basis van welke criteria moet je een Blauwe Haarkleur kopen?

De beste manier om een Blauwe Haarkleur te kiezen is uit te zoeken welke kleur bij je huidskleur, haar- en oogkleur past.

De beste Blauwe Haarkleur zal gemakkelijk aan te brengen en te gebruiken zijn. Ze moet ook lang op je haar blijven zitten, zonder het er beschadigd of ongezond uit te laten zien.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Blauwe Haarkleur?

Voordelen

Blauwe haarkleur is een geweldige manier om wat plezier en opwinding in je leven te brengen. Het kan ook gebruikt worden als aandachtstrekker voor op het podium of andere optredens, maar het is niet aan te bevelen voor dagelijks gebruik vanwege de hoge onderhoudseisen.

Nadelen

De nadelen van een blauwe haarkleur zijn dat ze niet permanent is, en moeilijk te onderhouden kan zijn. Je zult je haar om de paar weken of zo opnieuw moeten verven om de blauwe tint levendig te houden. Als je toch voor dit soort verven kiest, zorg er dan voor dat je voldoende tijd beschikbaar hebt om je haar bij te werken, en dat je wat extra geld opzij zet voor al die salonbezoeken.

Heb je extra uitrusting nodig om een Blue Hair Color te gebruiken?

Nee, je hebt geen extra uitrusting nodig. De Blue Hair Color wordt geleverd met alles wat nodig is om de gewenste look te bereiken.

Welke alternatieven voor een Blauwe Haarkleur bestaan er?

Er zijn veel alternatieven voor een Blauwe Haarkleur. Het populairst is de Silver Hair Dye, die gebruikt kan worden door iedereen die zilver haar wil zonder zijn hele haardos blauw te hoeven verven. Een ander alternatief dat de laatste jaren aan populariteit wint is de Grey Hair Dye, waarmee je grijze highlights of strepen op je bestaande natuurlijke kleur kunt krijgen in plaats van helemaal uit te gaan met een geheel nieuwe tint.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • MANIC PANIC
  • La Riche
  • Crazy Color

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Blauwe haarkleur in onze review kost ongeveer 5 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 23 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies