Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

15Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

60Verzamelde opmerkingen

Welkom! Vandaag gaan we het hebben over een klassiek product dat niet in je beautycase mag ontbreken: het make-up sponsje!

Voor het geval je het nog niet kent en je je afvraagt wat het doel ervan is, is het antwoord eenvoudig: het wordt gebruikt om wat make-up mee aan te brengen om een gelijkmatiger aspect op de huid achter te laten.

In deze gids leggen we je uit welk sponsje ideaal is voor elk product, en vertellen we je ook waarom het de moeite waard is in het gebruik ervan te investeren.
Belangrijk om te weten

  • Het make-up sponsje is een van die producten die je make-up routine gemakkelijker maken! Het wordt gebruikt om foundation, concealer, poeders en zelfs blush op een heel gelijkmatige manier aan te brengen!
  • Het belangrijkste voordeel is de garantie van een natuurlijke huid, en dit is nog opmerkelijker als de spons voor gebruik bevochtigd wordt.
  • Het heeft verschillende formaten en elk is specifiek voor een bepaald soort cosmetica.

Beste Make-up Spons: Onze selectie

Koopgids

Nu we de beste keuzemogelijkheden van make-up sponsjes op de markt kennen, laten we het eens hebben over het nut van dit product.

In de gids hieronder vind je alle nodige informatie over het gebruik ervan, en ook ongelooflijke tips voor een perfecte make-up!

Foto com blur, que mostra uma mulher com blusa de gola alta vermelha se olhando em um pequeno espelho de maquiagem, enquanto segura algum objeto.

Het make-up sponsje is het meest praktische hulpmiddel om foundation en concealer uit te smeren, en de huidskleur te egaliseren. (Bron: Rawpixel.com/ Pexels)

Wat is een make-up sponsje?

Een make-up sponsje is een productapplicator vol voordelen. Het is in principe een klein sponsje, ideaal om vloeibare en crèmige foundations, concealers en zelfs sommige geperste poeders en blushes mee aan te brengen.

Ze komen voor in verschillende vormen, met afgeronde of rechte uiteinden, variërend naar het product waarvoor ze gebruikt worden.

De sponsjes zijn eenvoudig te hanteren en hebben een goede kosten-batenverhouding. Ze kunnen droog gebruikt worden, maar als ze nat zijn geven ze een beter resultaat en wordt het product moeilijk verspild en door het sponsje zelf opgenomen.

Wat zijn de voordelen van het make-up sponsje?

Hoewel het make-up penseel een oude bekende is van make-up liefhebbers, geeft het sponsje een homogener resultaat en een natuurlijker uitstraling aan de huid.

Het is heel getrouw in wat het bereikt en het verenigt de producten die voor de huidvoorbereiding gebruikt worden, zodat de tinten goed in balans zijn.

Bovendien is het heel simplistisch! Je hoeft geen diepe kennis van make-up te hebben om met het sponsje overweg te kunnen. Gebruik het gewoon door je gezicht lichtjes te kloppen en je zult het resultaat merken!

In het algemeen is het een praktisch, functioneel en herbruikbaar product, maar het is belangrijk dat je weet dat het sponsje regelmatig moet worden schoongemaakt om de verspreiding van schimmels en bacteriën te voorkomen.

Hoewel het een uitstekende duurzaamheid heeft en vele malen gebruikt kan worden, is het belangrijk dat je weet dat het van tijd tot tijd vervangen moet worden, naar gelang de slijtage, want het kan zijn grip verliezen.

Om het gemakkelijker te begrijpen, hebben we een tabel samengesteld die wijst op de voor- en nadelen van de make-up spons:

Voordelen
  • Homogeen resultaat en gelijkmatige huid
  • Meer natuurlijk ogende huid
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Goede prijs
  • Herbruikbaar
Nadelen
  • Moet vaak schoongemaakt worden
  • Moet van tijd tot tijd vervangen worden

Wat zijn de soorten make-up sponsjes?

Veelzijdigheid troef bij de make-up spons! Er zijn mogelijkheden in verschillende formaten, en bij elk ervan staat aangegeven dat ze met een bepaald product gebruikt moeten worden.

Om je niet in onzekerheid te laten, leggen we beter uit wanneer je elk van de belangrijkste soorten sponzen moet gebruiken!

Gota

Een van de meest geliefde en gebruikte sponzen. Hij is perfect om foundation mee aan te brengen omdat hij twee verschillende uiteinden heeft: een brede en een dunne.

Het onderste deel, dat breder is, is heel geschikt om foundation over de grotere delen van het gezicht te verdelen, zoals wangen en voorhoofd. De punt, die dunner is, is ideaal om de moeilijkste plaatsen te bereiken, zoals de ooghoek.

Driehoekig

De driehoekige sponsjes zijn meestal kleiner en sommige zijn zelfs wegwerpbaar. Ze worden aanbevolen om concealer mee aan te brengen, juist vanwege hun taps toelopende uiteinden.

Mini drop

Een ander geweldig sponsje om concealer mee aan te brengen is de mini drop. Het is een veel verkleinde versie van de traditionele druppel, maar vastgemaakt aan een handvat om hem gemakkelijk te kunnen hanteren.

Door hun grootte kunnen ze gemakkelijk bij de ooghoeken.

Plat

Het platte sponsje wordt al vele jaren gebruikt om geperst poeder aan te brengen, om het gezicht niet te getekend te laten worden. Bij sommige poeders wordt zelfs al een eenheid van dit sponsje geleverd.

Rond en plat

Hoewel het niet de meest voorkomende is, zal het ronde en platte sponsje in de smaak vallen bij wie van een goede contour houdt.

Het is precies aangewezen om het contrast van tonen op het gezicht te maken en gebieden als kaak en neus te markeren, met foundations, poeders en zelfs blushes.

Sommige vind je ook aan handvatten bevestigd, want in dit geval is er meer stevigheid nodig bij de streek.

Aankoopcriteria: hoe kun je make-up sponsjes vergelijken

Hoe eenvoudig een product ook is, het is belangrijk dat je oordeelkundig te werk gaat bij je keuze, zodat je niet het risico loopt spijt te krijgen van je aankoop. Dat is niet anders met make-up sponsjes.

We hebben enkele factoren uitgezocht waarop je moet letten, want ze kunnen het verschil maken voor je make-up sponsje. Kijk maar eens:

Nu zullen we je iets beter uitleggen wat elk van deze punten betekent.

Formaat

We hebben het al gehad over de verschillende formaten van de make-up spons en alles wat dat inhoudt, maar het is interessant om nog eens te benadrukken dat je heel goed moet weten welk product je op de huid wilt aanbrengen, voordat je een sponsje koopt.

Als je van plan bent foundation en poeder aan te brengen, bijvoorbeeld, moet je twee verschillende sponsjes kopen, elk specifiek voor één soort cosmetica.

Dit is de belangrijkste factor bij het kopen, want het juiste formaat maakt het verschil in het eindresultaat, zie je?

Stevigheid

Het is heel belangrijk dat je sponsje stevig is. En hier moeten we er ook op wijzen dat er een groot verschil is tussen hard en stevig, want te harde sponzen kunnen zelfs pijn doen!

Een stevige spons zorgt voor een gelijkmatig aanbrengen en een geringe absorptie van het product. Kies je een heel zacht model, dan verspil je waarschijnlijk je cosmetica, en loop je bovendien het risico dat je het verwachte effect niet bereikt.

Textuur

We hebben hier te maken met je huid, nietwaar? En dat moet je ook niet vergeten bij het kopen van je droom make-up sponsje.

De textuur van je sponsje moet aangenaam zijn en in geen geval ruw, want dat kan huidirritaties veroorzaken bij meer gevoelige mensen.

Doe voor het kopen altijd een test met het sponsje op de rug van de hand en kijk of het comfortabel zit. Gezondheid eerst, oké?

Kleur

Hoewel dit een 100% esthetisch probleem is, vinden we het toch belangrijk het te vermelden. Tegenwoordig zijn er gemakkelijk sponsjes in verschillende kleuren te vinden: zowel in open als gesloten tinten.

Het idee van make-up is om plezier te hebben, dus kies, indien mogelijk, een kleur die je mooi vindt en waarmee je je verbonden voelt! Er gaat niets boven een kaptafel die precies op jou lijkt!

(Uitgelichte foto bron: Beata Dudová/ Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies