Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

6Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

48Verzamelde opmerkingen

Een baard kan veel zeggen over de persoonlijkheid van een man, en je ook in staat stellen je uiterlijk van tijd tot tijd te veranderen. In deze analyse zoeken we uit wat de belangrijkste voordelen en weldaden zijn van de producten van dit merk, dat praktisch synoniem is voor goede scheerapparaten, en analyseren we de belangrijkste modellen.

Dus, als je last hebt van scheren en op zoek bent naar een comfortabeler optie en van een betrouwbaar en gerespecteerd merk op de nationale en internationale markt, kijk dan zeker even naar ons artikel.
Belangrijk om te weten

 • Sommige Philips scheerapparaten zijn waterdicht, zodat je je ook onder de douche kunt scheren.
 • Bij veel modellen kun je de messen vervangen, wat de levensduur van het product verlengt.
 • Philips heeft ook een serie multifunctionele scheerapparaten, van scheren tot trimmen in één model.

Beste Philips Scheerapparaat: Onze selectie

Bekend als een van de toonaangevende merken op het gebied van elektronica, valt Philips ook op door zijn verschillende lijnen elektrische scheerapparaten. Om elk model wat beter te leren kennen en de juiste keuze te maken, bekijk je deze ranglijst met enkele van de beste producten die op de markt zijn.

Koopgids

Een van de pioniers op het gebied van elektrische scheerapparaten, Philips houdt niet op met het ontwikkelen van nieuwe technologieën zodat scheren steeds gemakkelijker wordt, met minder kans op ingegroeide haartjes, irritaties, allergieën en zelfs wondjes die pijnlijk en ongemakkelijk zijn.

Ze bieden ook een groot kostenvoordeel, want veel modellen hebben al oplaadbare batterijen, zijn waterdicht en bieden de mogelijkheid de bladen te vervangen, wat de gebruiksduur sterk verlengt. Meer over deze en andere voordelen vind je in onze koopgids.

Imagem de homem fazendo a barba com barbeador elétrico Philips.

Veel scheerapparaten zijn al multifunctioneel, zodat je met meer precisie verschillende scheerstijlen kunt bereiken. (Bron: dolgachov / 123RF)

Wat is een Philips scheerapparaat?

Philips is een technologie- en ontwikkelingsbedrijf dat op 15 mei 1891 in Eindhoven werd opgericht en later naar Amsterdam verhuisde, beide steden in Nederland.

Je kent het merk misschien wel, ze bieden immers talloze elektrische en elektronische producten aan, zoals televisies, stereo’s, koffiezetapparaten en andere huishoudelijke apparaten, maar pas in de jaren 1950 en 1960 ontwikkelden ze de roterende koppen die aanleiding gaven tot de elektrische scheerapparaten zoals we die nu kennen.

Momenteel is Philips praktisch een synoniem als het om scheerapparaten gaat, met een ruime keuze aan lijnen en modellen om alle publiek te behagen, voortdurend innoverend zodat mannen zich met meer gemak kunnen scheren, thuis, zonder een bezoek aan de kapper.

Imagem de barbeador elétrico Philips preto e azul.

De scheermesjes zijn resistenter dan gewone scheerapparaten en vele gaan tot twee jaar mee voor ze vervangen moeten worden. (Bron: wilkernet / 123RF)

Wat zijn de voor- en nadelen van een Philips scheerapparaat?

Philips scheerapparaten bieden een aantal voordelen. Veel modellen zijn waterdicht, de beweegbare koppen maken het scheren gemakkelijker en je kunt de mesjes verwisselen. Veel modellen zijn ook snoerloos, wat het werk comfortabeler maakt.

Je moet je echter bewust zijn van enkele nadelen. Je moet niet vergeten het scheerapparaat op te laden, sommige modellen zijn niet waterdicht en niet alle modellen hebben een bewegende kop, dus het is de moeite waard wat onderzoek te doen en uit te zoeken welk product het beste bij je behoeften past.

Voordelen
 • Veel modellen zijn waterdicht
 • De bewegende koppen maken het scheren gemakkelijker
 • Het is mogelijk de mesjes te verwisselen
 • De meeste modellen zijn snoerloos
Nadelen
 • Je moet niet vergeten het scheerapparaat op te laden
 • Sommige modellen zijn niet waterdicht
 • Niet elk model heeft een bewegend hoofd

Wat zijn de soorten Philips scheerapparaten?

Er zijn tegenwoordig vier hoofdtypen scheerapparaten op de markt. De wegwerp modellen zijn het meest gangbaar, geschikt voor eenmalig gebruik, waardoor ze ideaal zijn voor op reis en het goedkoopst op de markt.

De elektrische modellen zijn uitstekend geschikt voor scheren of gewoon trimmen, de bewegende koppen bieden meer comfort en ze kosten iets meer, maar zijn de investering waard.

En, vergelijkbaar met de wegwerpscheerapparaten, volgen de herbruikbare scheerapparaten hetzelfde ontwerp, maar de kop kan verwisseld worden, waardoor ze langer meegaan en ze zijn te vinden in een tussenliggende prijsklasse.

Tenslotte hebben we ook nog de scheerapparaten voor meervoudig gebruik, die goed zijn voor het hele lichaam en die verschillende accessoires hebben voor verschillende soorten snijwerk. Helaas zijn dit ook de duurste modellen.

Wegwerpscheerapparaat Elektrisch scheerapparaat Herbruikbaar scheerapparaat Scheerapparaat voor meervoudig gebruik
Aanwijzingen voor gebruik Voor eenmalig gebruik Voor scheren of gewoon trimmen De kop is verwisselbaar Past op het hele lichaam
Voordelen Perfect voor op reis De bewegende koppen bieden meer comfort Ze gaan langer mee dan de wegwerp Ze hebben verschillende accessoires voor verschillende sneden
Prijs Ze zijn het goedkoopst op de markt Deze modellen kosten iets meer Deze modellen zitten in een middenprijsklasse Ze zijn de duurste modellen op de markt

Aankoopcriteria: Waarop letten voor je een Philips scheerapparaat koopt

Zoals je in onze hele bespreking kon zien, is Philips een betrouwbaar merk en pionier op het gebied van elektrische scheerapparaten, die de moderne man meer gemak en comfort bieden.

Maar met zo veel modellen op de markt moet je wel een beetje letten op enkele criteria om er zeker van te zijn dat je het scheerapparaat koopt dat het beste bij je behoeften past

 • Aantal bladen
 • Comfort en veiligheid
 • Articulaties
 • Batterij

Analyseer deze onderwerpen die we voor je apart hebben gezet met meer productinformatie om een mooiere en gezondere baard te behouden.

Hoeveelheid mesjes

Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een goed scheerapparaat is de hoeveelheid mesjes, en die kan van model tot model sterk verschillen.

Terwijl trimmers vaak een enkel mesje gebruiken, komen traditionele modellen vaak in drieën, waardoor het scheerapparaat met een groter deel van het gezicht in aanraking komt, wat het scheerproces versnelt.

Imagem de barbeador elétrico Philips.

Veel Philips scheerapparaten worden nu geleverd met kammen die verschillende scheerniveaus mogelijk maken. (Bron: Alexander Andrews / Unsplash)

Comfort en veiligheid

De belangrijkste voordelen die scheerapparaten boven andere toestellen hebben is comfort en veiligheid, en Philips werkt actief aan nieuwe technologieën om een gladder scheerresultaat te bieden zonder sneetjes en irritatie.

Dit komt vooral doordat de ronde mesjes aan het snoer trekken terwijl ze snijden, en voorzien zijn van beschermers zodat de mesjes niet in direct contact komen met je huid. En met behulp van een goed scheerschuim zijn de resultaten nog beter.

Draaibare

Een van Philips’ grote vernieuwingen in het scheren was de invoering van roterende mesjes, maar die alleen zijn niet voldoende, en daarom is het belangrijk na te gaan of het model een bewegende kop heeft.

Een draaibare kop zorgt voor een veiliger, comfortabeler scheren omdat het apparaat de natuurlijke lijnen en contouren van gezicht en hals beter kan volgen.

Imagem de barbeador elétrico Philips com três lâminas.

De roterende mesjes van Philips waren een belangrijke innovatie op de markt en tegenwoordig wordt dit model op grote schaal door concurrenten gekopieerd. (Bron: Micha Klootwijk / 123RF)

Batterij

Ten slotte is het ook belangrijk de productspecificaties te bekijken om te zien hoe lang het apparaat meestal werkt voor het weer opgeladen is, en hoe snel het proces verloopt voor je het weer kunt gebruiken.

Momenteel zijn de meeste Philips scheerapparaten snoerloos en werken ze met opladers, maar je kunt nog steeds oudere modellen vinden met een snoer dat rechtstreeks in het stopcontact kan worden gestoken.

(Zichtbare afbeelding bron: TLSPAMG / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies