Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

30Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Ken je het gevoel als je neus kriebelt en je niet goed kunt ademen? In dit geval kan een neushaartrimmer je helpen het overtollige haar in je neus te verwijderen. Vergeet echter niet dat de haren ook een bepaalde functie hebben, namelijk een beschermende functie. Daarom moet je niet overdrijven met het ontharen van je neus.

Met onze grote neushaartrimmer test 2022 willen we je helpen de beste neushaartrimmer voor jou te vinden. We hebben elektrische en mechanische neushaartrimmers vergeleken en de voor- en nadelen op een rijtje gezet in dit artikel. Op deze manier willen we je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Er zijn elektrische en mechanische neushaartrimmers. Andere methoden om neus of oor te ontharen zijn niet echt aan te bevelen.
 • Een neushaartrimmer mag niet veel meer kosten dan 20 euro, maar ook niet veel minder dan 10 euro. Je hebt geen krankzinnige hoeveelheid geld nodig om een goede neustrimmer te vinden.
 • Neushaar verwijderen is voor mensen die veel neushaar hebben uitsteken. Verwijder je neusharen nooit helemaal, want je neusharen beschermen je tegen vuile lucht.

Neushaartrimmer: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een neushaartrimmer koopt

Wat kost een neushaartrimmer en hoeveel moet je er aan uitgeven?

Vanaf €12 kun je behoorlijk goede trimmers vinden die doen wat ze moeten doen: Verwijder neushaar. Maar de prijzen van een neustrimmer variëren van een ongelofelijke €2 tot meer dan €20.

Nasenhaartrimmer Bart

De kosten gaan hier alleen bovenuit als het scheerapparaat met ontelbare functies komt en veel meer kan dan de andere. Je krijgt bijvoorbeeld verschillende bijlagen, of zelfs belichting. (Foto: Nonsap Visuals / unsplash.com)

Ga ervan uit dat een neushaartrimmer niet bepaald het maandbudget van je gezin zal wegvagen, en dat het ook geen apparaat is dat je elke maand opnieuw moet kopen.

Type Prijs
Eenvoudige trimmer vanaf ongeveer 2€
Trimmer met meerdere functies vanaf ongeveer 20€

Kan het apparaat ook voor andere delen van het gezicht gebruikt worden?

Veel van de apparaten hebben een extra functie, zodat je ook overtollig haar van andere delen van het gezicht kunt verwijderen. Of het nu oorhaar is, wenkbrauwen of baard, met de juiste machines kun je je ontdoen van zowat elk ongewenst haartje op je gezicht.

Heb je extra functies nodig?

Ja, functies zijn geweldig en je hebt ze meer nodig dan je denkt. Natuurlijk is het aan jou welke je het meest nodig hebt, maar de paar extra euro’s die je uitgeeft kunnen deze functies tot je redders maken in tijden van nood.

Omdat het binnenin de neus vrij donker is, kan het natuurlijk een voordeel zijn om bijvoorbeeld een lampje bij het scheermes te hebben, dat het werk vergemakkelijkt en deels verwondingen voorkomt.

Zijn neushaartrimmers gevaarlijk?

Zolang het apparaat je haar trimt in plaats van het uit te trekken, kan je niets anders overkomen dan een betere verzorging.

Wist je dat gedwongen verwijdering ontstekingen kan veroorzaken?

Neusharen moeten alleen voorzichtig getrimd worden en niet uitgetrokken. Anders kan het tot gevaarlijke infecties en ziekten leiden, want bacteriën kunnen gemakkelijk de wonden in het neusslijmvlies binnendringen en tot in de hersenen reizen.

Wees voorzichtig dat je het apparaat niet te hard tegen je huid drukt. Slechte of versleten messen zijn meestal het probleem, niet je spierkracht.

Hoe moet je het schoonmaken?

Je kunt je apparaat grondig schoonmaken door het scheerhoofd onder water te houden en af te spoelen. Niet moeilijk om te doen.

Sommige machines bevatten een borsteltje dat er is om het haar van en rond het neushaartjesscheerapparaat te helpen verwijderen.

Bij sommige producten kun je ook het scheerhoofd verwijderen om water uit het elektrische gedeelte te houden. Nieuwere scheerapparaten hebben een stofzuigsysteem, zodat er bijvoorbeeld geen haar op de vloer terechtkomt en je minder hoeft op te ruimen. Technologie kent geen grenzen!

Dus op welke punten moet je letten om de best mogelijke neushaartrimmer te vinden?

Budget

Je weet hoeveel je wilt uitgeven. Je beseft dat hygiëne tegenwoordig belangrijk is, en het is gemakkelijk om deze ontucht met het haar op te merken, vooral bij mannen. Een scheermes van 2€ kan bijna niet goed zijn en is niet aan te bevelen.

Kenmerken

Bij veel van de machines worden extra’s geleverd. Waardeer deze functies, want ze helpen je uit een moeras van kleine vervelende problemen.

De neushaarmachines zijn ook een goede oplossing voor hinderlijk oorhaar, als ze er maar voor gebouwd zijn en de mesjes werken. Op veel van de apparaten zit een knopje om te wisselen tussen de functies “neushaar trimmen” en “oorhaar trimmen”.

Sommige zijn gebouwd om het je nog comfortabeler te maken en je hoeft niet eens op een knop te drukken om vol vermogen voor je oren of wenkbrauwen te krijgen.

Licht kan je verwondingen besparen en je een overzicht geven. Onderschat ingebouwde lampjes op apparaten nooit.

Batterijprestaties

Het is eenvoudige wiskunde: slechte batterij = slechte prestaties. Je wilt een batterij die je toestel urenlang van stroom voorziet. Let bij je aankoop op de prestaties van de batterij.

Wat de batterijen betreft, koop je best een trimmer die op AA of AAA batterijen werkt. Ze zijn milieuvriendelijker. Oplaadbare batterijen zijn milieuvriendelijker dan niet-oplaadbare. Een goede daad loont meestal, ook al lijkt hij klein.

Motor Ga na hoe de machine werkt

De meeste van deze machines hebben, zoals eerder gezegd, een systeem waarbij de messen ronddraaien en zo de beste snede geven. Er zit een bedoeling achter. Verwondingen worden zo vermeden en je kunt een nauwkeuriger snijresultaat ervaren.

Er zijn echter ook andere benaderingen van de motorisering van dit construct. Er zijn bijvoorbeeld neushaartrimmers op de markt die op dezelfde manier werken als een elektrisch baardscheerapparaat.

Draaiende bladen zijn echter het beste voor gevoelige neuzen. Denk dus alsjeblieft goed na.

Wil je betrouwbaar

Producten van slecht materiaal zullen niet lang je vrienden zijn. Ze breken snel. Let op de fabrikant van de trimmer. Fabrikanten als Panasonic, of Wahl zijn meer te vertrouwen.

Als je het product kunt testen voor je een definitieve beslissing neemt, kijk dan of het scheerapparaat goed aanvoelt, of de batterijen er gemakkelijk en zonder opzet uitvallen.

Koop neushaartrimmers die gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze zijn gemakkelijk te wassen, maar het kan een luxe zijn om de scheerkop te kunnen verwijderen of een vacuümfunctie te hebben.

Zoek naar kwaliteit, want zelfs de beste neusscheerders zijn niet bepaald onbetaalbaar!

Besluit: Welke soorten neushaartrimmers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn verschillende manieren om je haar te verwijderen. Als je besluit een neushaartrimmer te gebruiken, moet je weten dat er twee soorten zijn

 • Elektrische neushaartrimmer
 • Mechanische neushaartrimmer

Beide hebben voordelen en nadelen. Het is dus aan jou en je voorkeuren welke van de 2 hoofdsoorten je gebruikt.

Wat zijn de kenmerken van een mechanische neushaartrimmer en wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen
 • Je hebt alles onder controle
 • Geen lawaai
 • Bespaart elektriciteit
Nadelen
 • Er is leertijd nodig
 • Meer tijdrovend
 • Meer voor vaste handen

Een mechanische trimmer is in het begin misschien niet de gemakkelijkste methode om te gebruiken, maar na ervaring wordt het gemakkelijker. Je hoort niet het hinderlijke geluid dat je min of meer bij een elektrische haartrimmer zou horen. Je bespaart ofwel batterijen, die hinderlijk zijn om weg te gooien en het milieu schaden, ofwel de tijd die nodig zou zijn geweest om de batterijen op te laden.

Wat zijn de kenmerken van een elektrische neushaartrimmer en wat zijn de voor- en nadelen?

Wel, het antwoord is eigenlijk eenvoudig: mensen willen steeds comfortabeler zijn. We hebben steeds minder tijd en we willen die tijd verstandig gebruiken. Dus als je geen zin hebt in het ingewikkelde leerproces, koop dan een elektrisch apparaat om je vervelende neushaar te verwijderen.

Hier zijn enkele voor- en nadelen van elektrische machines:

Voordelen
 • Vermogen
 • Talloze modellen
 • Goedkoop
Nadelen
 • Luid
 • Schoonmaken kan vervelend zijn
 • Batterij wordt na verloop van tijd slechter

Elektrische neusscheerapparaten zijn snelle machines die niet veel kosten en goed presteren (althans in het begin). Er zijn veel elektrische apparaten op de markt, dus je moet een goede beslissing nemen voor je er een koopt. Of je er batterijen of een oplaadbare batterij voor gebruikt is aan jou.

Heb je liever een neushaartrimmer op batterijen of een op batterijen werkende?

Omdat je voor dit ontharingsapparaat niet veel stroom nodig hebt, is het sterk aan te bevelen batterijen te gebruiken. Oplaadbare batterijen verliezen na een paar maanden de gewenste prestaties en zijn daarom in dit geval niet altijd aan te bevelen.

Hier zie je de voor- en nadelen van een batterij:

Voordelen
 • Prestaties nemen niet af
 • Hittebestendig
 • Optimaal voor op reis
Nadelen
 • Vervangen
 • Schadelijker voor het milieu
 • Weggooien

Oplaadbare batterijen zijn echter niet slecht omdat ze meestal niet uitvallen en je ze niet altijd hoeft weg te gooien. Zolang je je elektriciteitsrekening betaalt en de batterij oplaadt, heb je elektriciteit.

Voordelen
 • Oplaadbaar
 • Voor tijdloze mensen
 • Valt niet uit
Nadelen
 • Zelfontlading
 • Moet er zijn
 • Levenslang

Oplaadbare batterijen kunnen opgeladen worden met een batterijlader. Ze zijn ook milieuvriendelijker dan batterijen. Tegenwoordig worden bijna overal oplaadbare batterijen gebruikt. Ze zijn zo geoptimaliseerd dat hun levensduur langer is en hun zelfontlading kan worden verminderd.

Een andere optie zouden oplaadbare batterijen zijn. Nogal milieuvriendelijk en krachtig.

Is er een verschil tussen de manier waarop de elektrische en mechanische neushaartrimmers werken?

Nee. Beide werken over het algemeen op dezelfde manier. De trimmers hebben messen die ronddraaien om je haarprobleem te verwijderen. Of je toestel een goede grip heeft, enzovoort, is aan de fabrikant.

Voor de meeste mensen is het duidelijk of ze een mechanisch of een elektrisch apparaat willen gebruiken. Maar als je nog steeds onzeker bent over de beste manier om je neushaar te verwijderen, lees dan verder. Hier is wat advies dat voor je werd samengesteld om je te helpen de juiste voor je te vinden.

Koopcriteria: Deze factoren kun je gebruiken om neushaartrimmers te vergelijken en te evalueren

Vanaf hier willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om neushaartrimmers te vergelijken en te evalueren.

Samenvattend draait de hele zaak om de volgende punten

 • Type
 • Stroomvoorziening
 • Gemak van schoonmaken
 • Hantering en ontwerp
 • Functies / Extra functies
 • Soorten scheerhoofden

In de volgende paragrafen kun je meer lezen over de afzonderlijke aankoopcriteria. Na deze secties kun je veilig de best mogelijke neushaartrimmer kiezen om je hygiëne te volgen en niet teleurgesteld te zijn over het product.

Ook al is het scheren van de binnenkant van de neus voor sommige mensen misschien niet zo’n belangrijke ingreep, voor anderen is het dat wel. Voor anderen is het dat wel, en ook al is het apparaat klein, je moet toch op veel factoren letten als je dit kleine apparaat koopt.

Type

Eerder in de tekst werd uitgelegd dat er hoofdzakelijk 2 soorten neushaartrimmers zijn. De mechanische en elektrische scheerapparaten.

Vraag je allereerst af of je een van die mensen bent die meer comfort willen en een elektrisch scheerapparaat kopen, of dat je zelf het “zware” werk wilt doen, met je eigen hand en zonder elektriciteit.

Mechanische neushaarscheerapparaten zijn in het begin misschien moeilijker te bedienen, maar ze kunnen langer hun werk doen dan de elektrische. Als je geen elektriciteit wilt gebruiken, het scheren wat langer kan duren en je misschien ook een natuurliefhebber bent, is de mechanische neushaartrimmer de beste keus voor jou.

Art Eigenschappen
Mechanische trimmer Gaat langer mee, moeilijker in gebruik, bespaart elektriciteit, maar scheren duurt langer
Elektrische trimmer Sneller scheren, gemakkelijker in gebruik, gebruikt meer elektriciteit

Alle “mechanische” stemmers willen misschien even stoppen en naar de producten kijken, want je kijkt eigenlijk alleen naar het materiaal van de trimmer en de fabrikant van het mechanische scheerapparaat. Als je de elektrische wilt, lees dan verder.

Voeding

Een neushaartrimmer heeft een AA batterij in zich en niet slechter. Let bij aankoop op de levensduur van de batterij. Het wordt na verloop van tijd toch korter, maar je moet geen scheerapparaat hebben dat automatisch uitschakelt en/of vanaf het begin maar 20 min werkt.

Wil je ook op reis goed op je hygiëne letten? Dan kun je beter een snoerloze neushaartrimmer op batterijen aanschaffen. Deze apparaten worden toch al niet vaak met een snoer verkocht en het gebruik van dit apparaat zonder snoer maakt je flexibeler en onafhankelijker van stopcontacten.

Gemak van schoonmaken

Het schoonmaken van de apparaten kan lastig zijn als, bijvoorbeeld, de scheerkop niet afneembaar is, zodat je het apparaat niet onder water kunt zetten zonder “uit te kijken” naar beschadiging.

Het is dus een droom dat je de scheerkop kunt verwijderen of dat er een borstel bij de aankoop inbegrepen is om het schoonmaken te vergemakkelijken. (Foto: Ludvig Wiese / unsplash.com)

Kies producten die gemakkelijk af te wassen zijn, want als het schoonmaken langer duurt dan het eigenlijke gebruik, kun je misschien beter een ander apparaat gebruiken.

Hantering en vormgeving

Een neushaartrimmer is een apparaat waar je telkens als je het gebruikt naar moet kijken. Het is ook een machine die een goede grip moet hebben. Je moet het kunnen vasthouden en bekijken. Daarom moet je bij de aankoop letten op het ontwerp en de behandeling van je product.

De vorm van de trimmer moet zo zijn dat het apparaat perfect in je handen past. De plaats waar je het apparaat vasthoudt moet van fijn materiaal gemaakt zijn en niet alleen van een metalen blok.

De meeste neushaartrimmers zijn er in zwart, meestal ook met een tweede kleur. Dit kan er vrij neutraal uitzien. De meeste mensen willen geen knalgele trimmer in hun hand houden die je bijna verblindt. Je moet een machine hebben die er goed uitziet en die gemakkelijk vast te houden is.

Kenmerken / Extra functies

Licht, scheerkopverwijderaar, borstel, dubbele messen en vele andere worden vaak onderschat. Onderschat kleine details en extra mogelijkheden niet, en als het toestel een paar euro meer kost, bedenk dan dat de kwaliteit toeneemt met de prijs.

Het licht uit je badkamer gaat niet alleen je neus in. Je zult me waarschijnlijk niet geloven, maar dat is de naakte waarheid. LED lampjes in je neushaartrimmer zijn prachtig, nietwaar?

Waar. Sommige kopers hebben geklaagd dat het bijgeleverde LED lampje alle stroom van het apparaat opeet en soms overbodig is, maar meestal zijn LED lampjes een droom. Je moet voor jezelf uitmaken welke functies je nodig hebt, maar onderschat ze alsjeblieft nooit.

Ga zo nodig na of een machine positief opvalt als het om eigenschappen gaat. Ze kunnen je meer helpen dan je denkt.

Scheerhoofdsoorten

Voor je in actie komt en je perfecte scheermes koopt, moet je letten op de mesjes en hun vorm. Sommige zijn precies goed voor iets en andere niet.

Rechte scheerkoppen

Als je ook wenkbrauwen en oorhaar wilt raken, d.w.z. 3 vliegen in één klap, moet je eerder op zoek gaan naar rechte scheerkoppen.

Rond scheerhoofd

Je kunt het ronde scheerhoofd meestal ook voor je baard gebruiken. Je oorhaar wordt ook heel goed bijgeknipt met de ronde kop. De ronde scheerkop moet gekocht worden door trimmervrienden die niet ook hun wenkbrauwen willen scheren.

Conclusie:

Neushaartrimmers zijn heel kleine apparaatjes die soms erg onderschat worden. Bij de aanschaf van dit artikel moet je goed letten op punten als het type trimmer en, in het geval van elektrische, de stroomvoorziening.

Sommige elektrische neushaartrimmers zijn zo gemaakt dat je al na een paar maanden nieuwe mesjes of zelfs een nieuw apparaat moet kopen om de hygiëne trouw te blijven. Dit kan ook een reden zijn om voor de mechanische versie te gaan. Hoewel het “inspannender” is, gaan de producten veel langer mee en behouden ze meestal het gewenste snijresultaat.

Zoals hierboven vermeld, moet je een betrouwbare machine willen. Slechte machines kosten je uiteindelijk meer dan ze je aan prestaties geven. Neus- en oortrimmers moeten prima werk leveren. Ze mogen dus niet van slecht materiaal gemaakt zijn of slechte messen en batterijen hebben.

Comfort is het sleutelwoord. Je kunt je vervelende neushaar en/of oorhaar eigenlijk met een schaar bijknippen. Mijn waarschuwing aan jou is echter zoals ik al eerder zei: doe het niet! Je moet deze fijne haartjes “trimmen”, niet “eruit trekken”. Koop een apparaat waarvan je zeker weet dat het je het comfort geeft dat je nodig hebt. Voorkom verwondingen en zenuwaanvallen ‘s morgens bij het scheren.

Je moet je machine goed kunnen vasthouden en de machine moet er niet slecht uitzien, want je zult hem tijdens het trimmen altijd zien. Misschien maak je je in het begin niet druk over hoe je machine ontworpen is, maar na verloop van tijd helaas wel.

Je let best op alle punten en vergist je niet bij het kopen van je gewenste product. Je moet niet onnodig geld uitgeven aan iets dat meteen in de prullenbak belandt, alleen maar omdat je je onderzoek niet deed en je helemaal niet informeerde.

Neushaartrimmers worden soms zo goedkoop gemaakt dat ze voor minder dan 10€ te koop zijn, maar je moet na minder tijd een nieuwe kopen. Je kunt beter letten op de kwaliteit van het product, de soort stroomvoorziening die je wilt en of je überhaupt wel een aangedreven neusscheerapparaat wilt.

Wetenswaardigheden over neushaartrimmers

Hoe lang gebruiken mensen al neushaartrimmers?

De eerste neushaartrimmer werd rond 1935 in de V.S. ontwikkeld. Aanvankelijk gebruikten niet zo veel mensen ze, maar in de moderne tijd zoals nu is het voor sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, noodzakelijk.

Wist je dat neushaar heel nuttig is?

Neusharen houden parasieten en kleine insecten tegen om onze neus binnen te dringen. Dit filtert de lucht voordat die in de longen komt.

Mensen worden steeds hygiënischer en zoeken steeds meer manieren om zichzelf te stylen en hun schoonheid tot uitdrukking te brengen. Wat 50 jaar geleden niet als normaal werd beschouwd, wordt nu voor veel mensen een must.

Kunnen vrouwen ook de kleine machine gebruiken?

De neushaartrimmer werkt bij iedereen hetzelfde, natuurlijk. De neushaartrimmer wordt ook aanbevolen voor vrouwen die met het haarprobleem worstelen. Vrouwen kunnen het ook gebruiken in plaats van andere methoden om wenkbrauwen te verfraaien om er nog mooier uit te zien.

Er zijn eigenlijk genoeg vrouwen die zich afvragen of ze er wel een kunnen gebruiken. Deze vraag zou niet eens mogen bestaan! Als jullie vrouwen daarbuiten dit apparaat nodig hebben, waarom gebruiken jullie het dan niet gewoon? Het is echt niets om je voor te schamen.

Wat is een “clipette”?

Voor de meer junior lezers is het woord misschien niet meteen duidelijk, maar dat was de naam van de eerste neushaartrimmer en er zijn mensen die de term ook nu nog gebruiken.

Gevaar?

Nee, maar haal je haar alsjeblieft niet weg met een pincet. Een schaar werkt ook goed, hoewel die ook gevaarlijk kan zijn. Als je te diep knipt met een schaar en niet oplet, kun je gemakkelijk je neus verwonden en dat wil niemand.

Tegenwoordig zijn neushaartrimmers, naar mijn mening, de beste manier om van ongewenst haar in de neus af te komen. Voor sommigen zijn ze noodzakelijk.

Je moet er in het begin misschien aan wennen dat het apparaat rond je neus draait, en je komt er in het begin misschien niet vanaf zonder een beetje te niezen, maar het is het in de meeste gevallen waard. Vooral mannen met donker haar hebben er last van en hebben dit apparaat nodig. Je kunt onopgemerkte blikken krijgen, want je kunt je neusharen niet verbergen als ze al te lang gegroeid zijn.

Maarslecht gemaakte en verouderde machines die niet meer werken, bezoedelen de reputatie van neushaartrimmers door je neus pijn te doen en slecht werk te leveren. Trimmen, niet plukken, moet de taak van dit apparaat zijn. Wees dus voorzichtig als je de volgende keer een neushaarverwijderaar koopt.

Beeldbron: Ruslan Nassyrov / 123RF.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies