Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

17Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Hallo! Vandaag gaan we het hebben over een product voor mannen dat overal ter wereld veel gebruikt wordt en dat veel mensen letterlijk in het gezicht zit: scheerschuim.

Iedereen die ooit last heeft gehad van de harde irritaties na het scheren of zelfs geconfronteerd werd met het ongemak van een geïmproviseerde scheerbeurt, met zeep, kent de waarde van een goed scheerschuim. Behalve huidverzorging en bescherming is dit product een ware vergemakkelijker van een activiteit die voor velen een dagelijkse is.

In deze gids helpen we je het ideale model voor je baard te kiezen, door uit te leggen welke de verschillende soorten zijn die op de markt zijn, naast de beste lanceringen. Na het lezen van dit artikel zul je in staat zijn het beste schuim te kiezen zonder scheertrauma’s op te lopen. Laten we gaan?




Belangrijk om te weten

  • Let op je huid, je haren, zelfs je scheermes. Kennis over je scheerbeurt is een must bij het kiezen van het beste schuim.
  • Er zijn scheergels, -crèmes en -schuim. Kom meer te weten over elk type om te weten welke het beste bij je baard en huid past.

Beste Scheerschuim: Onze selectie

Zoek je het juiste product om je te scheren zonder geïrriteerd te raken - en zonder je huid te irriteren? We hebben de vier beste scheerschuimproducten op de markt op een rijtje gezet, waarbij we letten op hun formule, prestaties en kostenvoordeel.

Koopgids

Scheerschuim is een product met een eenvoudig doel, en daarom is het moeilijk te kiezen. Als onderdeel van een steeds terugkerende en, voor velen, essentiële bezigheid, zijn er van schuim verschillende formules en versies op de markt.

In deze Koopgids leggen we uit hoe het werkt, tonen we de soorten, voordelen en nadelen. Zo kun je het schuim bedenken dat het beste bij je gezicht en je scheerbeurt past.

Imagem mostra um homem se barbeando. Sua mão direita raspa a barba com a lâmina, enquanto sua mão esquerda garante a tensão da pele.

Scheerschuim is eenvoudig, maar essentieel voor de verzorging van de mannenhuid. (Bron: Patrick Coddou / Unsplash)

Wat is scheerschuim en waarvoor wordt het gebruikt?

Scheerschuim is niets meer dan een chemisch product dat gemaakt is om tijdens het scheren een bemiddelaar te zijn tussen het gezichtshaar en het mes. Het wordt direct op de huid aangebracht en de werking berust op drie fronten

  • Verzachthet baardhaar, door bevochtiging. De logica is dezelfde als voor haar, dat gemakkelijker te hanteren, te kammen en te knippen wordt als het nat is.
  • Smeert de snede, werkt als een wrijvingsverlichter tussen huid, haar en mesje, en vermindert de impact van het scheren.
  • Hydrateert en verzorgt de huid, vermindert irritatie na het scheren en draagt bij tot een resistente huid en een gezonde haargroei.

Er zijn ook secundaire werkingen, die meer met het scheren dan met het product zelf te maken hebben. Een ervan is de richting die het geeft aan het scheerproces, waardoor degene die zich scheert kan zien waar het mesje gebruikt werd.

Een andere werking van het schuim heeft een bijna therapeutisch effect, namelijk het aanbrengen ervan, een moment van persoonlijke verzorging, bijna intiem, en, waarom niet, nostalgisch, herinnerend aan een moment in het leven dat elke man doormaakt, namelijk leren scheren.

Scheerschuim, of althans het concept ervan, is zo oud als onze beschaving zelf, een symbool van het bewustzijn en de zelfkennis van de mens, zowel van zijn lichaam als van de gevolgen van zijn daden.

Wist je dat er bewijs is van een rudimentaire crème die in 3000 v.Chr. gebruikt werd in Soemerië, een gebied van prehistorische beschavingen in het huidige Midden-Oosten?

Staven scheerzeep, tubes met mengsels van zeepoliën en de eerste ontwerpen van een kapperscrème maakten allemaal deel uit van de geschiedenis van deze zeer specifieke verbinding.

De grote “revolutie” begon in 1949, toen in de V.S. de eerste bus scheercrème onder druk op de markt kwam, die meteen een schuim produceerde door alleen maar op een knopje te drukken.

Vanaf dat moment vestigde het product zich op de markt, en voldeed het aan een echte vraag van jongens die meer wilden dan alleen een zeepje voor hun baard. In 1970 verscheen de eerste gel; in de jaren ’90 de combinatie van gel en schuim.

De producten van vandaag veranderen niet veel in toepassing en conditie. In plaats daarvan zetten fabrikanten in op verschillende formules en samenstellingen, om tegemoet te komen aan de verschillende baarden en scheerbeurten.

Wat zijn de voor- en nadelen van scheerschuim?

De voordelen van scheerschuim komen direct uit het gebruik ervan. Een ervan, de belangrijkste, is dat het het scheren vergemakkelijkt, vooral vergeleken met het gebruik van een gewone zeep.

Een andere is de bescherming die het de huid biedt, hetzij tegen snijwonden en wondjes, hetzij tegen grote irritaties na het scheren. Het schuim is ook praktischer toepasbaar, al in de eindtoestand van de samenstelling, in tegenstelling tot gels en crèmes, die het schuim vóór het scheren moeten produceren.

Imagem mostra um homem de frente ao espelho, com creme de barbear espalhado pela barba, produzindo espuma com uma escova própria.

De scheercrème heeft een kwast of een borstel nodig om vóór het scheren schuim te produceren. (Bron: Patrick Coddou/ Unsplash)

Het schuim begeleidt nog steeds de scheerbeurt, en vertelt je waar het mesje gepasseerd is of waar de grenzen liggen waar het nog langs moet.

Anderzijds beperkt het product de zichtbaarheid van de haartjes, die minder zichtbaar zijn naarmate de dichtheid toeneemt. Als het mesje bijvoorbeeld op sommige momenten mist, is dat alleen te merken als je een schoon gezicht hebt.

Een ander negatief punt is het vuil dat je scheerbeurt uiteindelijk oplevert. Omdat het in water oplost, houdt het schuim de afgesneden haartjes niet vast, en laat een spoor van “resten” achter in de gootsteen op weg naar de afvoer.

Tenslotte is het product, hoe geavanceerd de hedendaagse formules ook zijn, niet het meest zuinige, in termen van de hoeveelheid die nodig is voor een efficiënte scheerbeurt. Het probleem neemt toe bij dikke baarden en/of baarden die dagelijks geschoren worden.

Voordelen
  • Gemak bij het scheren
  • Huidbescherming
  • Toegevoegde cosmetische functies en dermatologische verzorging
Nadelen
  • Zichtbaarheid van de haren bij het scheren in het gedrang
  • Houdt afgesneden haren niet vast
  • Onrendabel

Scheergel, -crème of -schuim: welke te kiezen?

Er is niet echt een verschil tussen scheerschuim. Ze zijn meer of minder dicht of gearomatiseerd, en dat is het. De variatie gebeurt in hun vorige toestand, die aan het schuim voorafgaat, als het bestaat.

Zie hieronder een marktstudie die gedaan werd in verband met het gebruik van verschillende soorten scheerschuimtextuur:

In dit geval zijn er naast het kant-en-klare schuim ook crèmes en scheergels. De eerste, die meestal in kleine cilindervormige blikjes wordt verkocht, zoals pomades - verwijzend naar de begintijd van het product - is een eenvoudige crème, die een kwast of een penseel nodig heeft om schuim te maken.

De gel, moderner, die in tubes of potjes wordt verkocht, zoals een haargel, is eenvoudiger en sneller aan te brengen, en schuimt bij aanraking met de huid en met water.

Cosmetica en dermatologica: Waarom zijn ze speciaal?

Een andere veel voorkomende variëteit die men vindt is de combinatie van het scheerproduct met cosmetische en dermatologische verzorgingsstoffen.

Het is niet moeilijk schuim (en gels en crèmes) te vinden dat een langdurig hydraterend, helend effect heeft bij eventuele snijwonden of verfrissend werkt voor na het scheren, naast andere voordelen voor huid en haar.

Hoeveel kost scheerschuim?

Omdat het een eenvoudig product is zonder veel variaties, is de prijsklasse ervan betrekkelijk klein.

Er zijn ook voordelige kits voor een hogere prijs, maar de eenheidsprijs blijft gelijk, zo niet goedkoper. Het verschil in waarden blijft vooral op de rekening van de formule en of er extra stoffen in zitten of niet.

Imagem mostra duas mãos barbeando um homem. A mão esquerda delimita o espaço, enquanto a direita passa a lâmina sobre uma pequena área do rosto do homem com espuma.

Het is mogelijk goede schuimen te vinden in cosmeticawinkels, drogisterijen en zelfs kapperszaken. (Bron: Nick Demou / Pexels)

Waar koop je scheerschuim?

Je kunt kwaliteitsproducten vinden in fysieke cosmeticawinkels, zoals Sumirê of Ikesaki, of in grote apotheekketens zoals Drogaria São Paulo of Droga Raia.

Wil je echter comfort bij de aankoop, maar zonder af te zien van kwaliteitsopties en goede prijzen, dan moeten online winkels zoals Amazon en Mercado Livre, naast webversies van de hierboven genoemde etablissementen, goed aan je vraag voldoen.

Koopcriteria: Factoren om scheerschuim soorten te vergelijken

Hieronder hebben we enkele aspecten opgesomd waarop je moet letten voor je je scheerschuim koopt. Ze dienen perfect als criteria om je te leiden bij het kiezen van het model dat het beste bij je past

  • Je scheerbeurt
  • Prestaties
  • Huidtype
  • Formule

Laten we nu elk van deze voorwerpen in detail bekijken. Immers, hoe meer informatie je hebt, hoe beter je keuze zal zijn!

Imagem mostra um barbeiro espalhando creme de barbear no pescoço de um homem, logo abaixo de sua barba.

Het schuim kan helpen de scheerbeurt te begeleiden, door aan te geven waar het mesje gepasseerd is. (Bron: stockpic / Pixabay)

Je scheerbeurt

Om het meest geschikte schuim voor je te kiezen, moet je eerst weten waar het voor moet passen. De vettigheid van je huid, de dikte van je haar, zelfs je blad, alles is op dit moment belangrijk.

Voor een erg vette huid, bijvoorbeeld, kan een gel een goede keuze zijn, omdat die goed reageert op dit type teint. Als je nu van fijnere mesjes houdt, is de gel niet meer ideaal, in tegenstelling tot een klaar schuim.

Als je haar erg dik is, is misschien een crème met een dicht schuim het beste voor je; is het dun, dan geeft een meer luchtig schuim betere resultaten; noteer tenslotte je scheergewoonten om je schuim beter te kunnen kiezen.

Inkomen

Een ander belangrijk criterium betreft je portemonnee. De meeste modellen zijn niet bepaald zuinig, in die zin dat ze veel schuim nodig hebben voor een efficiënte scheerbeurt, vooral bij volle baarden en met dik haar.

Geef de voorkeur aan producten met een grotere hoeveelheid.

Dus als je je regelmatig scheert, gaat het product uiteindelijk niet lang mee. Geef daarom de voorkeur aan modellen waarvan de prestatie per “portie” hoger is, of waarvan de formule geconcentreerder is.

Met minder schuim voor elke scheerbeurt is er niet alleen meer zuinigheid, maar ook meer praktische toepassing.

Huidtype

Een ander aspect om de voorkeur aan te geven is de aanduiding van het huidtype waarvoor het model ideaal is. De grote meerderheid van de modellen is veelzijdig en kan op alle huidtypes gebruikt worden.

Juist daarom wordt specificiteit een differentieel, vooral voor de zeer vette of zeer droge huid. In het eerste geval kan een goed schuim de efficiëntie van je scheerbeurt verhogen, terwijl in het tweede de bescherming tijdens en de verzorging na het scheren maximaal zijn.

Formule

Volgens de logica hierboven is een ander belangrijk criterium de formule van je model. Nee, je hoeft geen chemie-expert te zijn. Let gewoon op de verpakking en wat je schuim je nog meer kan bieden.

Er zijn verschillende producten die voordelen bieden buiten hun basisfunctie, namelijk scheren. Ze voegen esthetische en dermatologische verzorging toe.Het beste is in dit geval dat deze toevoegingen de hoofdfunctie niet in gevaar brengen.

Overweeg daarom, als je twijfelt tussen twee modellen, het model dat hydratatie, verfrissing van de huid of speciale verzorging bij haargroei biedt. Kortom, betaal om zoveel te krijgen als je schuim je kan bieden.

(Fotoreportage: warrengoldswain / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies