Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Gezonde en verzorgde nagels zijn voor veel mensen van groot belang. Of het nu op kantoor is of tijdens een gezellige avond met vrienden, de uiterlijke verschijning kan niet verwaarloosd worden. Bij Essie nagellak kun je niet alleen kiezen uit een uitgebreid kleurengamma, maar ook de verzorging van je nagels wordt ondersteund met de aangeboden nagelverzorgingslijn.

Met onze Essie nagellak test 2022 hebben we wat nuttige informatie geselecteerd en gegeven om je aankoopbeslissing te ondersteunen. In dit artikel vind je de verschillende soorten producten die het merk Essie in zijn assortiment heeft. Bovendien hebben we je voorzien van zowel voor- als nadelen, zodat je het Essie nagellak kunt vinden dat perfect bij je past.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Essie nagellakken worden vooral gekenmerkt door de lange houdbaarheid van de nagellak, de goede prijs-kwaliteitverhouding en de grote keuze aan kleuren en collecties.
  • In het algemeen heeft het merk Essie ook andere producten buiten de nagellak. Ze bieden bovendien een reeks nagelverzorgingsproducten die de duurzaamheid en de structuur van de nagellakken door hun verzorging versterken en ondersteunen.
  • Door de verschillende kleuren en collecties van het Essie merk te combineren, ben je flexibel in je keuze en kun je je eigen individuele nagelontwerp maken.

Essie nagellak: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor Essie nagellakken

Essie nagellakken zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. De volgende criteria moeten je helpen beslissen welke nagellak het beste bij je past:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Producttype

In principe biedt het Essie merk verschillende soorten producten aan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klassieke nagellakken, basis- en topcoats en nagelverzorging. Daarom moet je vóór je aankoop overwegen welk type voor jou geschikt is. Je zou ook een combinatie van de productsoorten kunnen overwegen.

Essie nagellakken bestrijken een breed scala aan kleuren en collecties. Of ze nu sneldrogend, langhoudend, klassiek of verzorgend zijn, Essie heeft een ruime keuze om uit te kiezen.

Behalve de klassieke nagellakken biedt Essie ook de zogenaamde base en top coats, die o.a. bekend staan onder de termen undercoat en top coat. Deze worden gebruikt om de kleur zo lang mogelijk houdbaar te maken, want hij wordt opgesloten tussen de andere twee poetsmiddelen. Essie biedt ook een verzorgingslijn aan die bijvoorbeeld nagelverzorgingsoliën of nagellakremover bevat. Zo is met behulp van de producten een all-round manicure gegarandeerd.

Opacity

Essie nagellakken zijn bijzonder populair vanwege hun ondoorzichtigheid. Bovendien worden Essie nagellakken gekenmerkt door hun lange houdbaarheid. Terwijl goedkopere nagellakken uit de drogisterij maar 1-2 dagen blijven zitten, zijn Essie nagellakken ook na 4-5 dagen nog onberispelijk om te zien.

Niettemin hangt de opaciteit vaak af van de gekozen kleur. Een tint die lichter is, zoals een roze tint, heeft minder dekkracht dan een sterke en donkere rode tint. Ook de droogtijd van Essie nagellakken overtuigt veel consumenten, want de laagjes drogen snel en vertonen dus geen vlekken.

Kleurenselectie

Het merk Essie heeft een ruime keuze aan nagellakkleuren en collecties. In de volgende lijst hebben we je een klein overzicht gegeven van enkele Essie nagellak collecties.

  • Snel droog – on the fly: Het Essie merk biedt veel collecties, zoals “quick dry – on the fly”. De nagellakken in deze collectie beloven binnen een minuut droog te zijn en een uitstekend kleurresultaat te geven.
  • Zomercollectie 2019: Er zijn ook seizoenscollecties. Deze reeks omvat bijvoorbeeld de Summer Collection 2019, die vooral bestaat uit heldere en levendige kleuren die goed tot hun recht komen tijdens de warme zomerdagen.
  • Treat Love and Color Metallic: Een andere collectie in beperkte oplage is de “Treat Love and Color Metallic” collectie. Ook dit is een combinatie van kleur en verzorging. De kleuren hebben een metallic uitstraling in goud, roségoud of zilver.

Verzorging

Naast de verschillende collecties en kleuren nagellakken biedt Essie ook een nagelverzorgingslijn.

Essie’s nagelverzorgingslijn omvat de nagelverzorgingsolie, de nagellakremover en de voedende nagellakken.

De nagelverzorgingsolie, bijvoorbeeld, helpt je nagelriemen te verzorgen en ze zacht en soepel te houden. Het kwastje maakt de olie bijzonder gemakkelijk aan te brengen en geeft je nagelriemen het vocht dat ze nodig hebben. Essie biedt ook een nagellakremover aan. Dit helpt je om je nagellakkleuren te veranderen en te vernieuwen naar gelang je behoefte.

De aceton en vitamine C in de nagellakremover maken je nagels niet alleen schoon, maar maken ze ook sterker en minder vatbaar voor afbladderen. Het voedende nagellak van Essie is ook erg populair omdat het verzorging en kleur in combinatie geeft. Dankzij het collageen en camelia-extract dat het bevat, regenereren je nagels binnen een week.

Gezondheid

In het algemeen moet je je gezondheid in de gaten houden bij het aanbrengen van nagellak. Net als bij andere producten geldt: hoe vaker je nagellak op je nagels smeert, hoe schadelijker het is.

Veel nagellak bevat ingrediënten die niet erg bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Voordat je nagellak koopt, moet je de ingrediënten zorgvuldig controleren.

Formaldehyde is een ingrediënt in veel nagellak en wordt via het nagelbed in je lichaam opgenomen, wat erg schadelijk voor je gezondheid kan zijn. Vooral tijdens de zwangerschap kan dit tot ernstige problemen leiden. We hebben meer feiten over dit onderwerp op een rijtje gezet in de gids van dit artikel. Het merk Essie biedt een volledig veganistische nagellakcollectie aan die bekend staat als expressie.

Dit nagellak belooft niet alleen binnen enkele seconden te drogen, het is zelfs een zogenaamd 8-vrij nagellak. Dit betekent dat het geen stoffen bevat die in de gebruikelijke nagellakken voorkomen, zoals tolueen, formaldehyde of xyleen. Als je een nagellak zoekt die snel droogt en door zijn veganistische ingrediënten niet schadelijk is voor je gezondheid, is dit nagellakje misschien de juiste voor jou.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je Essie nagellak koopt

In de volgende gids vind je een aantal vragen over Essie nagellak die je kunnen helpen beslissen welke nagellak geschikt is voor jou.

Wat onderscheidt Essie nagellak van andere fabrikanten?

In principe worden de nagellakken van het merk Essie gekenmerkt door de grote keuze aan kleuren en collecties en de prijs-kwaliteitverhouding. Het merk Essie biedt talrijke collecties waarin elke klant kan vinden wat hij zoekt. Als je bijvoorbeeld een nagellak zoekt die niet schadelijk is voor je gezondheid, kijk dan eens naar de expressie collectie.

Wil je een mooi resultaat met extra glans, dan kun je een gel couture nagellak overwegen. Het geeft je ook een betere houvast.

Essie Nagellack-1

Je Essie nagellak geeft een langhoudende finish en een optimaal resultaat. Zo staat niets in de weg van goed verzorgde en mooie nagels.
(Image source: Linda Söndergaard / Unsplash)

In principe onderscheidt Essie zich van andere fabrikanten door de vele kleurencombinaties, de verschillende collecties en de lange houdbaarheid van haar nagellakken. Informeer je daarom over de verschillende collecties en mogelijkheden voordat je koopt en kies het nagellak dat het beste bij je past.

Welke soorten nagellak biedt Essie

aan? Het merk Essie biedt verschillende soorten producten aan. Ze omvatten de klassieke nagellakken, basis- en topcoats en nagelverzorging. In de onderstaande tabel worden deze productsoorten kort beschreven. De varianten worden verderop nader toegelicht.

Productsoort Voordelen Nadelen
Nagellak Grote keuze aan kleuren en collecties Minder duurzaamheid
Basis- en deklagen Duurzaamheid Meer tijdrovend
Nagelverzorging Goede nagelverzorging

In het volgende worden de afzonderlijke productsoorten, en hun voor- en nadelen, meer in detail besproken.

Nagellak

Nagellak

De klassieke nagellakken van het merk Essie omvatten een breed scala aan verschillende kleuren en collecties, wat een groot voordeel is. Dit betekent dat je je eigen persoonlijke nagelontwerp kunt maken en helemaal vrij bent in je styling. Vergeleken met gel couture nagellakken zijn klassieke nagellakken iets minder lang houdbaar. Je kunt daarom overwegen je nageldesign te versterken met een transparant gel couture nagellak om het langer te laten meegaan.

Base en Top Coats

Base en Top Coats

Met de basis- en topcoats van het merk Essie kun je een betere structuur en langere houdbaarheid van je nagelontwerp bereiken. De basislaag voorziet je nagel eerst van voeding, zodat de nagel verstevigd wordt. Na het aanbrengen van de kleur wordt ook de top coat aangebracht.

Dit geeft een glanzend resultaat en versterkt de duurzaamheid. Maar manicuren met base en top coats kost iets meer tijd dan gewoon nagellak aanbrengen. Dus als je haast hebt, hou er dan rekening mee dat deze toepassing tijdrovend is.

Nagelverzorging

Nagelverzorging

Het merk Essie biedt ook all-round nagelverzorging met verschillende nagelverzorgingsproducten. Dit omvat bijvoorbeeld nagelverzorgingsolie, nagellakremover en ook voedende nagellak. Bij een all-round manicure hoort ook de juiste nagelverzorging, die je niet mag verwaarlozen.

Essie biedt verschillende individuele producten en nagelverzorgingssets om je nagels regelmatig te versterken en te verzorgen. Om broze nagels te voorkomen, moet je je nagels altijd goed verzorgen. Zo kan niets je persoonlijke nagelontwerp in de weg staan.

Hoeveel laagjes Essie nagellak moet ik aanbrengen?

In principe kun je zelf bepalen hoeveel laagjes Essie nagellak je wilt aanbrengen. Het hangt af van de kleur of de gelegenheid waarvoor je de nagellak aanbrengt.

Onthoud dat hoe meer lagen je aanbrengt, hoe langer de nagellak op je nagels blijft zitten.

Een roze nagellaktint heeft niet zo veel dekking als een donkere tint. Wil je de nagellak echter alleen discreet aanbrengen, zodat het er heel natuurlijk uitziet, dan is één laagje nagellak voldoende. Maar als je meer dekking wilt, is één laagje misschien niet genoeg. Dan moet je een tweede of derde laag overwegen.

Essie Nagellack-2

Creëer je eigen individuele nagelmotief door verschillende collecties en kleuren te combineren.
(Image source: Ke Vin / Unsplash)

Om een mooi en gevarieerd resultaat te krijgen, kun je ook de verschillende Essie collecties mengen. Je kunt bijvoorbeeld één nagel accentueren met het metallic nagellak. Zo kun je je heel eigen individuele nagelontwerp maken.

Tegen welke prijzen worden Essie nagellakken verkocht?

Essie nagellakken hebben een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Vergeleken met drogisterij alternatieven zijn de Essie producten echter iets duurder. In de volgende tabel hebben we je een overzicht gegeven van de prijzen van verschillende collecties.
Collectie Prijsklasse
Nagellak ca. 7,95€
Nagellak Treat Love and Color ca. 9,95€
Nagellak Gel Couture ca. 11,95€

Essie nagellakken zijn duurder vergeleken met nagellakken van het huismerk van drogisterijen. De prijzen van de nagellak van de huismerken variëren van 2-3€. Aan de andere kant valt Essie op door de grote keuze aan collecties en de lange houdbaarheid van het nagellak.

Welke alternatieven zijn er voor Essie nagellakken?

Als je een alternatief zoekt voor Essie nagellakken, hebben we er hier een paar uitgezocht. In de tabel vind je zowel de productsoort als een korte beschrijving van wat het alternatief is.
Producttype Korte beschrijving
Natuurlijke nagellak De natuurlijke nagellakken zijn vaak veganistisch en glutenvrij.
Nagellakken onder de UV lamp De UV lamp hardt de nagellak snel uit en verlengt zo de houdbaarheid.

In het volgende gaan we dieper in op het alternatief van natuurlijke nagellakken en nagellakken onder de UV lamp.

Natuurlijke nagellakken

Als je een natuurlijk alternatief zoekt, zijn veganistische en glutenvrije nagellakken vaak een goede keuze. Bedenk dat Essie ook een serie van zulke nagellakken heeft gemaakt, expressie genaamd. Natuurlijke nagellakken zijn niet zo schadelijk voor de gezondheid als klassieke nagellakken.

Hoewel veel fabrikanten al op de ingrediënten letten, en formaldehyde bijvoorbeeld al niet meer in veel nagellakken zit, moet je je toch op de hoogte stellen van de inhoud. De term “free-from” ondersteunt veel nagellakken en vermeldt welke ingrediënten deze nagellakken niet bevatten. Als je een natuurlijke optie zoekt, kun je met dit trefwoord rondkijken.

Nagellakken onder een UV lamp

Een ander alternatief voor Essie nagellakken zijn nagellakken die onder een UV lamp worden uitgehard. Deze varianten zijn bijvoorbeeld gelnagels en schellaknagels. Zowel gel- als schellaknagels moeten enkele weken zonder vlekken blijven. Het is aan jou of je ze door een schoonheidsspecialiste in een nagelstudio laat doen of zelf een UV lamp koopt. Gelnagels bestaan uit een acrylaat.

Dit wordt onder de UV lamp aangebracht en verhard door de invloed van het licht. De gelnagels blijven tot 4 weken zitten en groeien uit. Shellac nagellak is niet zo duurzaam als gel voor gelnagels. Shellac nagellak wordt verondersteld tussen twee en drie weken te blijven zitten en kan weer verwijderd worden met een bepaald nagellak remover.

Essie Nagellack-3

Gelnagels, die je in een nagelstudio door een schoonheidsspecialiste kunt laten doen, hebben een sterke structuur en zijn duurzamer.br /> (Image source: John Schaidler / Unsplash)

Als je een nagellak zoekt die nog langer blijft zitten, zijn gel- of schellaknagels misschien iets voor jou.

Hoe lang blijft Essie nagellak zitten na het aanbrengen?

Essie nagellak kenmerkt zich onder andere door zijn lange houdbaarheid. Toch moet je op een paar punten letten. Om een perfect, langhoudend resultaat te krijgen, moet je eerst vermijden verschillende nagellakken te mengen. Als je besluit je nagels extra glans te geven met gel nagellak, bijvoorbeeld, moet je je bij één merk houden.

Veel merkproducten, waaronder Essie nagellak, zijn niet ontworpen om met andere producten gemengd te worden. Dus als je een Essie kleur gekozen hebt, moet je ook Essie Gel Couture nagellak gebruiken om een gelijkmatig en langdurig resultaat te krijgen.

Gebruik een combinatie van Essie kleur nagellak en Essie Gel Couture nagellak voor je individuele, perfecte resultaat.

Bij juist gebruik blijft Essie nagellak 4-5 dagen perfect zitten. Maar verschillende activiteiten zoals zwemmen of zelfs klussen hebben invloed op de duurzaamheid van het poetsmiddel.

Kan ik Essie nagellak gebruiken tijdens de zwangerschap?

In principe moet je er goed over nadenken als je zwanger bent. Zo is nagellak in het algemeen een van de risicofactoren voor zwangerschap.
Het is schadelijk voor de gezondheid als een zwangere vrouw haar nagels elke dag lakt.

Veel nagellakken bevatten formaldehyde, dat zeer schadelijk is voor de gezondheid. Vooral in de eerste drie maanden van de zwangerschap is het bijzonder belangrijk dat je zulke schadelijke stoffen niet binnenkrijgt, anders kan dat tot misvormingen leiden.

Er zijn echter ook alternatieven, zoals natuurlijke nagellakken, die meestal veganistisch of glutenvrij zijn en niet als schadelijk worden beschouwd. Tijdens de zwangerschap moet je daarom natuurlijke nagellak gebruiken of het helemaal niet gebruiken, om de gezondheid van je kind niet in gevaar te brengen.

Hoe lang is Essie nagellak houdbaar als het flesje geopend is?

Een ongeopend flesje Essie nagellak is tot 24 maanden houdbaar. Maar zelfs een geopende fles kan bij goed onderhoud en gebruik tot 2 jaar meegaan. Je krijgt gegarandeerd ongeveer 30 lagen. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat het nagellakflesje niet direct aan zonlicht wordt blootgesteld en dat het op een koele plaats wordt bewaard.

Niet alleen kan de houdbaarheid van het boenwas verminderen, maar ook kan de kleur veranderen door de zonnestralen. Het is ook belangrijk om de fles na gebruik goed schoon te houden. Je moet het nagellakflesje na gebruik ook altijd goed afsluiten. Dit beschermt je nagellak tegen de lucht en tegen het uitdrogen van de inhoud van het flesje.

Foto bron: Lynn/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies