Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

33Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

109Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote zilvershampoo test 2021. Hier stellen we alle zilverkleurige shampoos voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste zilvershampoo voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je zilvershampoo wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Zilvershampoo werkt tegen de gele tint van gebleekt haar
 • Vooral sterk geconcentreerde zilvershampoo kan het haar “wit verven” als het oorspronkelijke haar witgenoeg is.
 • De shampoo neutraliseert de gele tint van het haar door de paarse kleurpigmenten die hij bevat

Gids: vragen die je moet behandelen voor je zilvershampoo koopt

Waarvoor kan zilvershampoo gebruikt worden?

Er zijn verschillende redenen om zilvershampoo te gebruiken.

Het wordt meestal gebruikt na het bleken van het haar. Omdat het haar daarna vaak een gele tint heeft, wordt de shampoo gebruikt om de gele tint te neutraliseren.

De shampoo moet niet alleen direct na het bleken gebruikt worden, maar ook met regelmatige tussenpozen daarna, anders kan de gele tint snel terugkeren.

Blonde Frau mit geflochtenem Zopf von hinten

Zilvershampoo is niet alleen geschikt voor gebleekt haar. Je kunt de shampoo ook gebruiken om je natuurlijk blonde haar meer asgrauw te laten lijken. (Image: pixabay.com / Pexels)

De shampoo kan ook gebruikt worden op grijs of wit haar. In dit geval creëert de shampoo een zilverglans effect in het haar.

Gebruik Doel Toepassing
Na het bleken De aanvankelijk sterke gele tint van het vers gekleurde haar wordt geneutraliseerd Direct na het kleuren kunt u uw haar wassen met zilvershampoo en dit ongeveer 5 minuten of langer laten inwerken. Dit zou de aanvankelijke sterke gele tint moeten doen verdwijnen. Later kunt u de zilvershampoo om de zoveel tijd gebruiken als u uw haar wast.
Bij sterke blootstelling aan de zon De zilvershampoo kan een lichte gele zweem als gevolg van blootstelling aan de zon voorkomen of verwijderen Voor of na het zonnebaden tijdens het wassen een keer ongeveer 2-5 minuten laten inwerken en daarna weer uitspoelen.
Natuurlijk blond haar Zorgt voor schaduw en een koelere tint Masseer de shampoo tijdens het normale wassen goed in het haar en laat het minstens 2 tot 3 minuten inwerken. Hoe donkerder het blond, hoe langer je de shampoo moet laten inwerken om effect te zien.
Grijs/wit haar Het haar krijgt een zilverglanseffect of een eventuele gele zweem wordt verminderd Laat de shampoo tijdens het wassen minimaal 2-3 minuten inwerken. Hoe sterker de gele tint, hoe vaker de shampoo kan worden toegepast, maar nooit vaker dan elke tweede haarwasbeurt.

Hoe werkt zilvershampoo?

Zilvershampoo is een shampoo die violette kleurpigmenten bevat. Dit is ook de reden voor de blauwachtige kleur van de shampoo, waardoor hij ook wel “blue shampoo” genoemd wordt.

De paarse pigmenten in de shampoo doen het haar asgrauw lijken.

Omdat paars de complementaire kleur van geel is, kunnen de paarse pigmenten de gele tint in het haar neutraliseren.

Wat zijn de alternatieven voor zilvershampoo?

Er zijn ook enkele alternatieven die je in plaats van zilvershampoo kunt gebruiken.

Alternatief Beschrijving
Zilver haar behandeling Er zijn ook zilver haar behandelingen voor zilver shampoo. Deze neutraliseren niet alleen de gele tint in het haar, maar verzorgen het ook. Vooral bij blond haar moet je aandacht besteden aan een rijke verzorging, omdat het vaak erg gestrest en droog is.
Decolouriser/Lightener Decolouriser maakt de kleuring van het haar ongedaan. Het haalt de kleurpigmenten uit het haar en brengt zo de natuurlijke haarkleur terug. Dit werkt echter niet met bleken. In veel gevallen brengen ontkleurers de natuurlijke haarkleur ook niet volledig terug en omdat het product agressief is, kan het haar daarbij beschadigd raken
Matting Matting is een kleurverbetering van het haar. De mattering onttrekt bepaalde kleurpigmenten aan het haar en geeft het zo een bepaalde ondertoon. Het effect slijt echter betrekkelijk snel en daarom moet de mat regelmatig worden vernieuwd.

Waar kan ik zilvershampoo kopen?

Je kunt zilvershampoo kopen in drogisterijen.

Je kunt het ook in sommige supermarkten kopen.

Wist je dat je thuis zilvershampoo kunt maken?

Je hebt Monoï-olie nodig, twee theelepels kokosmelk en een kopje natuurlijke yoghurt.

Na de ingrediënten goed gemengd te hebben, moet je het resulterende mengsel op je natte haar doen en 15 minuten wachten. Was het haar daarna met een gewone shampoo.

Je kunt de shampoo ook in online winkels kopen. Er is daar een ruime keuze aan producten en fabrikanten.

Een andere mogelijkheid is om de shampoo in een kapsalon te kopen.

Hoeveel kost zilvershampoo?

De prijzen voor zilverproducten kunnen sterk variëren. Je kunt sommige producten in de drogist krijgen voor zo weinig als 1-2 euro. Maar er zijn ook producten die tot 40 euro kosten.

Je moet echter altijd letten op hoeveel product er inbegrepen is, want in sommige gevallen relativeert dat de prijs.

Besluit: Welke soorten zilvershampoo zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je zilvershampoo wilt kopen, zijn er twee basissoorten waaruit je kunt kiezen:

 • Hoog geconcentreerde zilvershampoo
 • Laag geconcentreerde zilvershampoo

De verschillende soorten hebben verschillende voor- en nadelen. Afhankelijk van wat je van je zilvershampoo wilt, wordt je een andere aangeraden.

Het volgende gedeelte is bedoeld om je te helpen beslissen.

Wat zijn de kenmerken van sterk geconcentreerde zilvershampoo en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Sterk geconcentreerde zilvershampoo is bijzonder effectief. Je kunt al na een paar toepassingen met een kleine hoeveelheid heel goede resultaten bereiken.

De hoge prijs van sterk geconcentreerde shampoos wordt daarom vaak gerelativeerd, want ze zijn meestal heel zuinig. Je kunt dus ook een gewone shampoo voor je haar gebruiken, naast de sterk geconcentreerde zilvershampoo.

Bovendien zijn in de meeste gevallen een paar toepassingen voldoende om het gewenste effect te bereiken en te behouden.

Het is echter moeilijk de shampoo en de inwerktijd juist te doseren, vooral bij de eerste toepassing, want de hoge concentratie kan al snel sterkere resultaten geven dan de bedoeling is.

Bovendien zijn sterk geconcentreerde zilvershampoos vaak niet in drogisterijen verkrijgbaar, maar alleen in kapsalons of op het internet.

Voordelen
 • Zeer doeltreffend
 • Zeer zuinig
 • Infrequente toepassingen zijn voldoende
Nadelen
 • Duur
 • Moeilijk te doseren
 • Niet overal verkrijgbaar

Waarin onderscheidt laaggeconcentreerde zilvershampoo zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Zilvershampoo met lage concentratie is heel gemakkelijk en heel goedkoop te koop. Je kunt het krijgen in drogisterijen en soms in supermarkten, naast online winkels en kapsalons.

De shampoo is echter minder effectief door de lagere concentratie. Dit betekent dat je de shampoo vaker moet gebruiken en langer op je haar moet laten zitten voor een sterk effect.

Dit maakt de shampoo in veel gevallen minder effectief.

De zilvershampoo met lage concentratie is echter ook gemakkelijker in het gebruik, omdat je niet zo snel kunt overdoseren. Dit geeft je de gelegenheid om het juiste bedrag en de juiste toepassing voor je te vinden.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Gemakkelijk te doseren
 • Gemakkelijk verkrijgbaar
Nadelen
 • Minder effectief
 • Minder productief
 • Regelmatig gebruik/lange toepassingstijden vereist

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om zilvershampoo te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele zilvershampoos.

De criteria die je kunt gebruiken om shampoos te vergelijken zijn:

 • Ingrediënten
 • Prijs
 • Hoeveelheid
 • Inwerktijd

Ingrediënten

Als je zilvershampoo koopt, moet je letten op de ingrediënten.

Allereerst is het zinvol om een algemeen idee te krijgen van de ingrediënten die in de shampoo zitten.

Aan de ingrediëntenlijst kun je ook zien hoe geconcentreerd de zilvershampoo is.

Prijs

Omdat er zeer grote verschillen zijn in de prijs van zilvershampoos, moet je bij het kopen van een shampoo hier ook op letten.

Je moet de prijs altijd in verhouding stellen tot de hoeveelheid en de concentratie van de zilvershampoo.

Het is belangrijk na te denken over hoe je de shampoo wilt gebruiken en hoe vaak je hem wilt gebruiken, zodat je de beste prijs-prestatie verhouding voor je vindt.

Hoeveelheid

Een ander aankoopcriterium is de hoeveelheid die erin zit. Zilvershampoo en andere zilverproducten zijn er in een grote verscheidenheid aan maten.

Alvorens te kopen moet je nagaan of je het product slechts een paar keer wilt gebruiken, bijvoorbeeld om een lichte kleurzweem uit je haar te verwijderen na een vakantie, of dat je het regelmatig zult gebruiken omdat je, bijvoorbeeld, je haar gaat bleken.

Afhankelijk van de hoeveelheid die je nodig hebt, kun je dan een product kiezen.

Blonde Frau mit langen Haaren von hinten

Als je een zilvershampoo koopt, moet je bedenken hoe je het wilt gebruiken en wat je van het product verwacht. Je moet altijd rekening houden met je oorspronkelijke haarkleur. (Image: pixabay.com / Pexels)

Er zijn bijvoorbeeld zilverkuurtjes in de drogisterij die 1-2 toepassingen blijven zitten. Deze zijn zeer geschikt voor eenmalig gebruik.

Maar als je regelmatig zilvershampoo wilt gebruiken, is het vaak goedkoper om een grootverpakking te kopen.

Inwerktijd

De inwerktijd kan sterk variëren tussen verschillende zilvershampoos. Het hangt meestal af van de concentratie van de shampoo. Er staat een opmerking in de gebruiksaanwijzing die als leidraad kan dienen.

Bij het kopen van het product kun je al letten op de inwerktijd en zo een hint vinden over de concentratie, en ook een product kiezen dat bij je gebruiksvoorkeur past.

Wetenswaardigheden over zilvershampoo

Hoe lang kan ik zilvershampoo laten zitten?

Normaal laat je de zilvershampoo 1-5 minuten inwerken.

De precieze tijd hangt van veel factoren af. Daartoe behoren de oorspronkelijke kleur van je haar, het gewenste resultaat en de concentratie van de shampoo.

Bij alle shampoos zit een gebruiksaanwijzing met onder andere de inwerktijd. Je kunt dit aanpassen aan je behoeften.

Dr. Roberto GindroApotheker
Slechts een heel kleine hoeveelheid van elk product dat op het haar wordt aangebracht, wordt door ons lichaam opgenomen. Daarom kan zilvershampoo tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Bij huidirritatie kan de hoeveelheid opgenomen product toenemen.

(Bron: farmacoecura.it)

Je moet er echter rekening mee houden dat naarmate de inwerktijd van de shampoo toeneemt, het blauwige of grijze effect in het haar toeneemt.

Laat de shampoo dus niet te lang intrekken. Als het nodig is, kun je het proces altijd herhalen.

Waar komt de gele tint vandaan?

Vanuit een chemisch gezichtspunt wordt het haar eerst lichter via een rode toon en dan via een gele toon.

Omdat elk haar een verschillend aandeel van deze pigmenten bevat, is het moeilijk de juiste kleuring en toepassingstijd te kiezen.

Als de verkeerde kleuring of belichtingstijd gekozen wordt, of als je natuurlijke haar te veel rode pigmenten bevat, is het moeilijk om een mooie, gelijkmatige tint blond te krijgen.

Beschadigt zilvershampoo het haar op lange termijn?

Zilvershampoo beschadigt je haar niet. Het werkt alleen door de kleurpigmenten die het bevat, en die zich om je haar wikkelen.

Deze kleurpigmenten worden geleidelijk afgewassen, wat betekent dat een enkele toepassing in de meeste gevallen niet voldoende is.

Het haar wordt niet beschadigd door de shampoo, maar het droogt het wel uit. Let er daarom op, als je zilvershampoo koopt, dat die voedende ingrediënten bevat.

Als je de neiging hebt droog haar te hebben, of als je je haar steil maakt met bijvoorbeeld een stijltang, kan een zilverconditioner of een zilverkuur ook een alternatief voor je zijn.

Wist je dat zilvershampoo je haar grijs kan maken?

Maar dat gebeurt alleen als je het veel te vaak gebruikt.

Een andere manier om extra verzorging toe te voegen is af en toe een haarmasker te gebruiken om je beschadigde haar te herstellen

Werkt zilvershampoo ook op bruin haar?

Zilvershampoo is een product voor blond haar.

Omdat het de kleur niet langdurig verandert, maar neutraliseert door middel van kleurpigmenten die rond het haar worden afgezet, is het niet mogelijk om donker haar met de shampoo “blond te verven”.

Er zijn getuigenissen die gevonden hebben dat zilvershampoo een rode zweem in donker haar kan minimaliseren.

Deze getuigenissen zijn echter niet bevestigd. Wil je toch proberen een zilvershampoo te gebruiken om je rode tint te minimaliseren, ga dan voor een zilvershampoo met blauwe pigmenten, want die zijn complementair aan de rode en zullen daarom eerder de rode tint neutraliseren.

Buntstifte in vielen bunten Farben im Kreis auf weißem Untergrund

Zilver shampoo bevat kleurpigmenten die een gele zweem op blond haar neutraliseren. Als je wilt proberen de shampoo op je bruine haar te gebruiken om een rode zweem te neutraliseren, kun je beter een shampoo met blauwe pigmenten kiezen. (Afbeelding: pixabay.com / stux)

Beeldbron: pixabay.com / Free-Photos

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies