Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Welkom, jouw recensiesite op internet. We leerden allemaal van jongs af aan hoe belangrijk het is om onze tanden te poetsen en voor onze mondhygiëne te zorgen, maar weet je ook wat de beste tandpasta voor je is?

Tandpasta, ook bekend als tandpasta, is een van de meest aanbevolen producten om ons te helpen bij onze mondhygiëne routine, dus is het erg belangrijk om iets beter te begrijpen welke soort het beste voor je is.

Tegenwoordig is er een oneindig aantal merken en soorten tandpasta op de markt, waarvan vele gericht zijn op specifieke problemen, zoals een betere bescherming van het tandvlees of witmakende crèmes. Bekijk ons artikel om iets meer over elk te weten te komen.
Belangrijk om te weten

  • Het is belangrijk regelmatig naar je tandarts te gaan en hem of haar te vragen welke tandpasta voor jou geschikt is.
  • Sommige tandpasta’s hebben specifieke eigenschappen of kenmerken, zoals het bleken van tanden of het verzorgen van gevoeligheid. Daarom kunnen deze modellen iets meer kosten dan de gewone.
  • Tandpasta’s helpen tandbederf en parodontale ziekten, zoals gingivitis, te voorkomen door de verwijdering van tandplak te vergemakkelijken.

Beste Tandpasta: Onze selectie

Als je van plan bent van tandpasta te veranderen of er een nodig hebt met specifieke eigenschappen voor je mondgezondheid, hebben we een ranglijst opgesteld met de beste producten die op de markt zijn, zodat je tanden extra bescherming krijgen.

Koopgids

De vooruitgang in de tandheelkunde biedt steeds meer oplossingen om problemen in verband met onze mondgezondheid te voorkomen en te verzorgen. Nu er zoveel nieuwe tandpastamodellen op de markt zijn, is het belangrijk iets meer te weten over tandpasta’s en wat hun voordelen zijn.

Om je te helpen iets beter te begrijpen welke formules er zijn en te kiezen welke tandpasta het beste is om gaatjes te voorkomen en een frisse, gezonde adem te behouden, kun je onze koopgids raadplegen.

Pai e filho escovando os dentes juntos.

Met een goede tandpasta kun je je tanden schoon en gaatjesvrij houden, en altijd een frisse adem hebben. (Bron: Oksana Kuzmina / 123RF)

Wat is tandpasta en waarvoor wordt het gebruikt?

Tandpasta, ook wel tandpasta genoemd, is bedoeld om tandbederf en andere parodontale aandoeningen, waarvan gingivitis de meest voorkomende is, te helpen voorkomen, en bij te dragen aan een frisse adem.

Hoewel tandpasta een lange geschiedenis heeft die teruggaat tot de oudheid, werd tandpasta zoals we die nu kennen pas meer toegankelijk na de 19e eeuw, toen een Amerikaanse arts, Dr. Washington Sheffield, voor het eerst tandpasta op de markt bracht. Washington Sheffield, deed eerst de crème in de tube, in het populaire formaat dat we nu zien.

Samen met een tandenborstel gebruikt, is het een van de belangrijkste producten voor de zorg die we aan onze mondhygiëne moeten besteden om tandplak en de vorming van tandsteen te helpen verwijderen.

Wist je dat het eerste tandpasta recept gevonden werd in een Egyptisch manuscript dat dateert uit de 5e eeuw v.C.?

Wat zijn de verschillende soorten tandpasta?

Er zijn tandpasta’s op de markt die meer bieden dan de alledaagse bescherming die je nodig hebt om gaatjes of een slechte adem te voorkomen.

Sommige tandpasta’s zijn speciaal ontwikkeld om het ongemak te helpen verlichten bij mensen met gevoelige tanden, of om mensen te helpen die een tand-whitening behandeling ondergaan. Om meer over elk te begrijpen, zie onze tabel hieronder.

Tandpasta voor dagelijks gebruik Tandpasta voor gevoelige tanden Tandpasta om tanden te bleken
Indicaties Het is de meest geschikte tandpasta voor dagelijks gebruik Ideaal voor mensen met gevoelige tanden Voor patiënten die een tandbleekbehandeling ondergaan
Voordelen Helpt tandbederf en slechte adem te voorkomen Biedt verlichting, versterkt de tanden en laat je genieten van warm of koud voedsel Helpt bij het verwijderen van vlekken en het witter maken van de tanden
Prijs Dit zijn de goedkoopste tandpasta’s op de markt Deze tandpasta’s vind je voor tussenprijzen Deze tandpasta’s hebben speciale formules en kunnen iets meer kosten

Hoe gebruik je tandpasta?

Hoewel het niet gemakkelijk is eraan te denken, zit onze mond vol micro-organismen en die zijn niet allemaal even vriendelijk, vooral niet die welke gaatjes veroorzaken, dus is het belangrijk er een gewoonte van te maken tandpasta te gebruiken.

Het advies is de tandpasta te gebruiken in combinatie met een tandenborstel van je voorkeur, om zo de effectiviteit te maximaliseren. Deskundigen raden aan minstens tweemaal per dag met tandpasta te poetsen, en vooral na de maaltijd.

Koopcriteria: Factoren waarmee je rekening moet houden voor je tandpasta koopt

Nu je een aantal soorten tandpasta gezien hebt en beter weet wat elk ervan te bieden heeft, is het belangrijk wat dieper in te gaan op het juiste gebruik ervan en op enkele productspecificaties die je helpen de beste tandpasta voor jou te kiezen.

We hebben enkele criteria geselecteerd waarmee je rekening moet houden als je je verloren voelt in een drogisterij of voor een schap van een supermarkt staat met tientallen verschillende mogelijkheden die je in verwarring kunnen brengen

  • Smaak
  • Extra functies
  • Zorgvuldigheid in gebruik

Controleer elk van deze punten zorgvuldig om er zeker van te zijn dat je het model gekozen hebt dat het meest gunstig is voor je mondgezondheid, zodat gaatjes voorkomen worden en je altijd een aangename adem hebt.

Smaak

Hoewel het mogelijk is tandpasta zonder smaakje te vinden, is het tegenwoordig steeds gebruikelijker dat ze kunstmatige of zelfs natuurlijke smaakstoffen hebben. De meest voorkomende is munt, maar je kunt ook andere smaken vinden, zoals aardbei, kaneel of kauwgom.

De smaak in tandpasta kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor kinderen, omdat het de introductie van de gewoonte vergemakkelijkt en hen aanmoedigt voor mondhygiëne te zorgen. De smaak zorgt ook voor een frisse adem en helpt een slechte adem voorkomen.

Extra functies

Behalve dat ze gaatjes voorkomen en een frisse adem geven, hebben veel tandpasta’s specifieke formules om gingivitis te helpen behandelen, om de tanden te versterken van mensen die last hebben van gevoeligheid.

Er zijn ook tandpasta’s te vinden met witmakende eigenschappen, ideaal voor patiënten die een tandheelkundige behandeling ondergaan om de tanden te bleken. Sommige modellen hebben tegenwoordig zelfs actieve kool om je tanden witter te maken.

Zorg in gebruik

Om een altijd mooie en gezonde glimlach te garanderen, is het belangrijk enige zorg te besteden aan de keuze van de tandpasta die het meest geschikt is voor jou of je gezin.

Vooral voor kinderen jonger dan drie jaar is het belangrijk een tandpasta met een laag fluorgehalte te kiezen, want op deze leeftijd kunnen ze het product gemakkelijker per ongeluk binnenkrijgen.

Je moet ook voorzichtig zijn met tandpasta’s met witmakende eigenschappen als je tandarts dat niet heeft aangegeven, want die bevatten schuurmiddelen die na verloop van tijd gevoeligheid kunnen veroorzaken.

Als het om de gezondheid van je tanden gaat, is het belangrijk om altijd regelmatig een specialist te raadplegen, zodat die kan aangeven welke tandpasta het beste voor je is.

(Bron van opgelichte afbeelding: Opal / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies