Onze selectiecriteria
Welkom bij onze grote UV gel test 2022. Hier stellen we alle UV gels die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.
We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste UV gel voor je te vinden.
Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een UV gel wilt kopen.
Inhoud
Het belangrijkste in een notendop
- UV gels geven je vingernagels niet alleen een verzorgd uiterlijk, ze helpen ook om broze en zachte nagels een stevige stabiliteit te geven.
- Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen 1-fase gel, meerfasensysteem en glasvezel
- Je kunt je eigen nagelontwerpen maken met UV gels en jezelf een reis naar de nagels alon besparen.
Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een UV gel koopt
Is UV gel geschikt voor elke nagel?
In principe moet je, voordat je UV gel aanbrengt, een nagelanalyse doen, want niet elke nagel wordt hetzelfde behandeld.
Als je nagel mooi en optimaal is, is er niets dat je ervan weerhoudt UV gel aan te brengen, maar als je nagel plat is, erg gebogen, broos of als je een nagelbijter bent, dan heb je probleemnagels.
Als je probleemnagels hebt, wees dan voorzichtig en onderschat het niet, want ze worden niet op dezelfde manier behandeld als gewone nagels. Door de voortdurende ontwikkeling van de gel is er ook een oplossing voor probleemnagels, en voor mensen met allergieën of nagelbijters.
UV gel bevat ingrediënten waarvoor iemand allergisch kan zijn. Omdat dit niet een op zichzelf staand geval is, zijn er gels ontwikkeld die speciaal geschikt zijn voor mensen met een allergie.
Zoals gezegd zijn er verschillende soorten probleemnagels en ze moeten verschillend behandeld worden, afhankelijk van de soort.
Als het een zachte, brokkelige natuurlijke nagel is, dan moet een minder elastische gel gebruikt worden. De elastische gel zal niet de nodige houvast geven, dus moet je een nagelgel kiezen die na uitharding robuust is, de broze nagel vasthoudt en de nodige stevigheid geeft.
Het omgekeerde is echter waar voor een harde en minder broze natuurlijke nagel. In dit geval moet je een elastische gel gebruiken, anders wordt de nagel te strak en gaat hij omhoog staan.
Als je echter helemaal geen UV gel wilt gebruiken, is het de moeite waard een nagelverharder te gebruiken.
Je moet er ook voor zorgen dat de nagel gezond is en geen schimmel of infecties heeft, anders kan het erger worden. Het is het beste om de ziekten vooraf te behandelen en dan met een gerust geweten de UV gel aan te brengen.
Hoe breng ik UV gel aan?
Voor je begint, moet je het gereedschap klaarmaken en de hieronder genoemde stappen zorgvuldig doornemen.
Stap 1: Het belangrijkste bij het aanbrengen van UV gel is dat je je eigen nagel voorbereidt, anders kun je geen doeltreffend resultaat bereiken.
Ontsmet eerst je hand, duw dan de nagelriemen terug en verwijder ze met een houten stokje. Ruw daarna het nagelbed licht op met een zachte buffer, zodat het niet meer glanst.
Verwijder tenslotte het stof met een kwastje en breng een dun laagje primer aan op het nagelbed en laat het 30 seconden drogen. Reinig en ontvet de natuurlijke nagel grondig om een optimale duurzaamheid van de UV gel te verzekeren.
Een nageltipset is geschikt voor deze stap, omdat die vaak al kwastjes, pijlen en buffers bevat.
Stap 2: Als je eigen nagel klaar is, volgt de modellage. Een modellage bestaat uit minstens drie lagen: de hechtlaag, de opbouwlaag en de afdichtingslaag. Er zijn drie aparte gels voor elke laag of de 3in1 gel, die geschikt is voor alle drie de lagen.
Stap 3: Breng eerst een dun laagje van de bonding gel aan en laat het uitharden onder de UV lamp. Als French of nail art gewenst is, breng je een dun laagje build-up gel aan, laat het uitharden en vorm dan de nagel in de gewenste vorm.
Stap 4: Bouw daarna de nagel op met de opbouwgel. Gebruik het penseel om de gel op het midden van de nagel aan te brengen en verdeel het met kleine bewegingen naar de nagelriem toe.
Zorg ervoor dat de gel niet op de nagelwanden of in de nagelriem loopt. Als dat toch gebeurt, verwijder het dan onmiddellijk met een houten stokje. Laat de gel weer uitharden onder de UV lamp. Als de gel droog is, verwijder je de zweetlaag met een cellulose- en reinigingsmiddel.
Stap 5: De laatste stap is om de gelnagels in de gewenste vorm te vijlen. Gebruik dan een buffer om vijlsporen en andere oneffenheden te verwijderen.
Breng tenslotte de verzegelende gel aan en laat die even uitharden, zodat ook de UV gel mooi glanst. Verwijder de zwetende laag met cleaner en breng een nagelolie op de nagel aan en masseer die in.
Om je te helpen het proces te visualiseren, hebben we een video gemaakt met instructies over hoe je UV gels aanbrengt.
Moet je UV gel uitharden met een LED lamp?
Het lichtuithardingsapparaat en de met het licht uitgezonden straling zijn bedoeld om de UV gel te drogen en uit te harden, zodat hij sterk is en zijn volledige effect kan ontwikkelen. Het is meestal voldoende om de UV gel slechts twee minuten in een lichtuithardingsapparaat uit te harden.
Er zijn verschillende soorten lichtuithardingsapparaten, zoals een klassiek tunnel-apparaat, een LED-apparaat of een CCFL-apparaat, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel en het principe voor het uitharden van de UV gel is bij alle precies hetzelfde.
Je moet er echter rekening mee houden dat gels die alleen bedoeld zijn voor conventionele uitharding in een UV toestel, niet uitharden in het LED toestel. Anderzijds harden LED gels ook uit in gewone UV toestellen.
Welke alternatieven zijn er voor UV-gels?
Type | Beschrijving |
---|---|
Acryl | Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof. Dit mengsel wordt op de nagel aangebracht. Met de acryl kunnen de nagels heel dun gemodelleerd worden en zo ontstaat een natuurlijke look. |
Shellac | Het bestaat uit drie lagen: Grondlaag, kleurlaag en verzegelende toplaag. De lagen worden na elkaar aangebracht en moeten vervolgens ook uitharden onder een LED-lamp. Shellac is geschikt voor mensen die maar een korte periode gel willen dragen. |
Polyacryl Gel | Polyacryl Gel is het nieuwe modellagesysteem dat de beste eigenschappen van UV-gel en acryl in één product combineert. |
Over het geheel genomen kan gezegd worden dat ze allemaal hetzelfde doel dienen. Toch lijkt UV gel in veel criteria superieur aan de andere, omdat UV gel op elke nageltype gedragen kan worden.
Besluit: Welke soorten UV gel zijn er en welke is geschikt voor jou?
Voordat je UV gel koopt, moet je de verschillende alternatieven overwegen. Zo kun je ook vergelijken welke voor jou geschikt is:
- 1-fase UV gel
- Meerfasensysteem
- Glasvezel UV gel
Alle alternatieven hebben voordelen en nadelen. De beslissing hangt af van wat je met de UV gel wilt bereiken en welke UV gel je verkiest. Het volgende gedeelte is bedoeld om je te helpen beslissen.
Wat is een 1-fase UV gel en wat zijn de voor- en nadelen?
Gelnagels worden in drie lagen aangebracht, het grote pluspunt hier is dat deze 1-fase gel de priming, building en sealing gels vervangt. Dit betekent dat je bij het modelleren slechts deze ene gel nodig hebt voor alle gellagen.
De boetseerprocedure blijft onveranderd: nadat je eigen nagel geprepareerd is, wordt de fasegel aangebracht. Het kleefmiddel is al in de gel verwerkt. De gel strijkt zichzelf glad met een honingeffect, wat het vijlwerk verkort.
Er is ook een geïntegreerde bescherming tegen vergeling, zodat de nagels enkele weken lang gaaf, lang en glanzend blijven. Zelfs in midzomer of in het solarium vertoont deze gel geen vergeling.
Natuurlijk kan de gel niet zo goed hechten op probleemnagels, omdat hij enerzijds niet intensief genoeg is zoals de kleefgel alleen, en anderzijds geen speciale gel voor probleemnagelsis.
Wat zijn de kenmerken van een meerfasensysteem en wat zijn de voor- en nadelen?
Het meerfasensysteem, ook wel 3-fasen gel genoemd, bestaat uit drie lagen:
- Primerende/hechtende gel
- Opbouwende gel
- Verzegelende gel
Al deze lagen vervullen hun eigen doel en elk van deze gels is speciaal voor zijn toepassingsgebied ontwikkeld. De 3-fasen gel is transparant en kan voor vele looks gebruikt worden. Zoals eerder gezegd moet je elke laag laten uitharden onder UV of LED licht.
De basisgel heeft een dunne viscositeit en zorgt voor een goede hechting aan de natuurlijke nagel.
De build-up gel daarentegen heeft een dikke viscositeit en is geschikt om de nagel te modelleren, en om groeven en onregelmatigheden op te heffen.
De modellering wordt voltooid met de verzegelende gel, die als laatste laag wordt aangebracht en een bijzondere glans geeft.
Door hun consistentie kunnen de gels perfect aangebracht worden en bieden ze een uitstekende hechting. Door de ideale hechting helpt de basisgel het liften van probleemnagels te voorkomen.
Wat is een glasvezelgel en wat zijn de voor- en nadelen?
De glasvezelgel is een zelfklevende weefselstrook die gebruikt kan worden om een natuurlijke nagelversteviging te modelleren. Het heeft zeer goede hechteigenschappen door de kleine glasvezeldeeltjes.
In principe wordt de glasvezelgel gebruikt in de opbouwfase en hij kan dus ook dunner verwerkt worden. Je kunt de glasvezelgel ook gebruiken als hechtingsgel.
Broze natuurlijke nagels krijgen een stevige en gladde structuur dankzij de glasvezelgel. Een eigenschap van de glasvezelgel is dat hij perfect is om kleine afgebroken hoeken te herstellen.
Een groot voordeel van de glasvezelgel is dat hij ondanks zijn sterke hardheid en stabiliteit toch een zekere elasticiteit bezit. De elasticiteit van de gel voorkomt optillen.
Zo is de glasvezelgel een all-round talent en geschikt voor bijna elk nageltype. Bovendien is de gel zeer veerkrachtig door de glasvezel bestanddelen en zorgt voor een consistent resultaat.
Als de glasvezelgel echter dikker wordt aangebracht, kan hij onder een UV lamp erg heet worden door de glasvezelmoleculen.
Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om UV gels te vergelijken en te evalueren
In het volgende deel laten we je zien welke criteria je helpen beslissen welke gel voor jou geschikt is.
De aspecten die je kunt gebruiken om UV gels te vergelijken zijn:
- Gelgrootte
- Viscositeit
- Eigenschappen
In het volgende deel lichten we de koopcriteria meer in detail toe.
Gel maat
Ook al is het op het eerste gezicht niet duidelijk, de vulhoeveelheid is een belangrijke factor bij de aanschaf van UV gel. De gels zijn verkrijgbaar in verschillende maten gelpotjes. De vulhoeveelheden variëren van vijf milliliter tot 250 milliliter.
Bij de keuze van de maten hangt het af van het doel waarvoor je ze nodig hebt. Voor beginners is het raadzaam een kleine tube te kiezen om met het product vertrouwd te raken. Voor ondernemers is de grotere versie de betere, want je kunt meerdere klanten per dag onder je hoede nemen en dit is ook meer kosteneffectief.
Viscositeit
Viscositeit is de stromingseigenschap van een materiaal en is de maat voor de viscositeit van een gel. Hoe hoger de viscositeit, hoe stroperiger de gel.
Dunne viscositeit =lage viscositeit:
Een dunne viscositeit heeft een lage viscositeit. Voor het modelleren is het een gemakkelijk te gebruiken, smeerbare en ook modelleerbare gel met een lichte structuuropbouw en hij heeft een optimaal zelfglanzend effect. Na het modelleren wordt hij gekenmerkt door uitstekend comfort.
Gemiddelde viscositeit = dun en dik:
Kenmerkend is de gemiddelde stabiliteit, de lage werkviscositeit en het optimale gladmakende effect; het hardt ook uit zonder merkbare temperatuurontwikkelingen. De medium viscositeit is zowel bestemd voor natuurlijke modellering als voor nagelverlengingen.
Dikke viscositeit = dik tot bijna stabiel:
Als de gel een hoge viscositeit heeft, kun je een mooie opbouw van de structuur verwachten. Het hardt uit zonder merkbare warmteontwikkeling en is absoluut stabiel.
Priming gels hebben een lage viscositeit, terwijl build-up gels meestal een hoge viscositeit hebben. Als de viscositeit laag is, bestaat het gevaar dat de gel snel in de nagelrand loopt en dit leidt tot lifting. Gels met een dunne viscositeit kunnen echter sneller en efficiënter aangebracht worden.
Eigenschappen
Zoals reeds gezegd, zijn er verschillende soorten gels. Een punt waarop ze verschillen zijn de eigenschappen, want elke gel heeft ook een ander materiaal. De typische eigenschappen zijn:
- Stabiliteit
- Zuurgraad
- Elasticiteit
Je moet op zoek gaan naar een lange houdbaarheid voordat je UV gel koopt, zodat de gel een hoge stabiliteit heeft. Vooral vrouwen met probleemnagels kunnen opgelucht zijn als de gel hun nagel een grotere stabiliteit geeft. Bovendien kunnen mensen met een allergie baat hebben bij speciale, zuurarme gels en hoeven mensen met een gevoelige huid het niet zonder mooie vingernagels te stellen. Bij de keuze van de te gebruiken gel is elasticiteit van cruciaal belang, vooral voor probleemnagels. Voor een zachte natuurlijke nagel gebruik je laag elastische gel en voor harde nagels het tegenovergestelde.
Kies de gel zorgvuldig uit en gebruik de gel die bij je past, anders kun je ongemak ervaren.
Wetenswaardigheden over UV gel
Waarom wordt UV gel niet hard?
In principe worden UV gels hard als ze onder een UV lamp gelegd worden. Tijdens het boetseren moet je letten op het zonlicht en de verlichting van de werkplaats, anders kan de gel hard worden. Bovendien mag de buis tijdens het modelleren alleen geopend worden als ze in gebruik is en mag ze niet in de buurt van de UV lamp geplaatst worden. Als je op deze punten let, voorkom je dat de gels onbedoeld hard worden. Elke gel heeft een verschillende uithardingstijd. UV gels die een sterke opaciteit hebben moeten dun aangebracht worden. Dit komt omdat het dik aanbrengen het product alleen van buitenaf uithardt. Je moet ook de UV buizen controleren. Ook als er van buiten niets te zien is, is het mogelijk dat alleen de afzonderlijke UV buizen goed werken. Houd ook je vingers recht en iets uit elkaar in het UV toestel. Als de gel te dof is en vol gaatjes zit, werd de UV gel te dun aangebracht, want tijdens het uitharden trekt de gel samen, waardoor kleine gaatjes ontstaan. Overigens zijn er ook enkele nagellakken die ook geschikt zijn in combinatie met het gebruik van UV gel.
Hoe kan ik de UV gel verwijderen?
Er zijn verschillende manieren om UV gel te verwijderen. In geen geval mag je de gel afscheuren of eraf bijten, want dat beschadigt je eigen nagel. De gemakkelijkste methoden zijn gelnagellak remover vloeistof of remover rollers. We leggen uit hoe je UV gel goed verwijdert. Als je de UV gel er niet afkrijgt, ga dan naar een nagelstudio in de buurt en laat het door een professionele schoonheidsspecialiste verwijderen.(Image source: pexels.com / freestocks.org) Stap 1: Vijl af Gebruik een buffer om het oppervlak van elke nagel zo af te vijlen dat de gel niet meer glanst, anders kan de aceton of nagellakverwijderaar de UV gel niet verwijderen. Stap 2: Wikkel Doe de aceton in een kommetje en doordrenk er het watje of de cellulose mee. Wikkel dan het wattenschijfje strak en vooral luchtdicht om de vingernagel. Wikkel het wattenschijfje extra in met aluminiumfolie, omdat het extra warmte opwekt, dit vergemakkelijkt het verwijderen van de UV gel. Controleer na tien minuten of de gel is opgetrokken. Zo niet, wacht even en herhaal dit proces tot de gel vanzelf loslaat. Stap 3: Duw naar beneden Bij de laatste stap kun je de rest van de gel naar beneden duwen met een palissander stokje. Werk langzaam en voorzichtig, zodat je je eigen vingers niet bezeert.
Beeldbron: unsplash.com / Sharon McCutcheon