Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

56Verzamelde opmerkingen

Kies je pad Wil je evenwicht brengen in het universum? Word een Jedi en vecht voor het licht, of overheer het universum met de Siths, de duistere kant. Het in elkaar zetten van schepen, locaties en het spelen met Star Wars figuren is geweldig en LEGO legt de lat hoger.

Blijf niet zonder je product zitten uit angst dat het een miskoop is, we heb je alle informatie die je nodig hebt. Onze recensies hebben alles van technische specificaties, relevante details, voor- en nadelen, vergelijkingen, leuke weetjes, kosten, en factoren om je aankoop zo goed mogelijk te maken.
Belangrijk om te weten

 • LEGO Star Wars is een van de populairste verzamelingen van dit blokkenspeelgoedbedrijf. Het heeft een grote verscheidenheid aan producten, variërend van onze favoriete schepen tot de meest ongelooflijke plaatsen in het melkwegstelsel – jij beslist of je een Jedi of een Sith bent!
 • Lego Star Wars heeft weinig concurrenten, want het is het enige bedrijf dat het patent op deze millennia-oude saga bezit. Matel’s merk “Mega Construx” wil echter de populariteit van LEGO evenaren met andere interessante patenten, en met meer concurrerende prijzen.
 • Om het beste speelgoed of speelgoed uit de collectie te kopen moet je letten op bepaalde factoren, zoals het aantal stukjes, de leeftijd van de persoon voor wie het bestemd is, de speelbaarheid van het speelgoed, en de afmetingen. Als je dat doet ben je verzekerd van een uitstekende aankoop.

Beste Star Wars Lego: Onze selectie

Koopgids

Mis geen enkel detail, in deze koopgids vind je alle informatie die je voor je aankoop nodig hebt. Ontdek wat er zo bijzonder is aan het merk LEGO en zijn Star Wars collectie. Je vindt er ook de prijsklasse en de beste plaatsen om deze producten te kopen.

Het bouwen van LEGO Star Wars verbetert de cognitieve vaardigheden van kinderen. (Foto: Tatyana Tomsickova / 123RF)

Wat is het verschil tussen LEGO Star Wars en andere merken?

Er is geen ander blokjesspeelgoedbedrijf dat Star Wars toestemming heeft om Star Wars modellen te maken. Dit betekent dat er op dit gebied geen directe concurrent is, maar er zijn wel andere bedrijven die bouwsteenspeelgoed maken, zoals Matel’s Mega Construx. Met patenten als Pokémon, Halo en Call of Duty.

schiep LEGO een imago dat tot op duizend mijl afstand herkenbaar is. De minifiguren krijg je niet van andere bedrijven, evenmin als de kwaliteit van de blokken. Iets anders dat je alleen bij LEGO Star Wars krijgt is verzamelbaar speelgoed met meer dan 2000 stukjes. Mega Construx, daarentegen, biedt betere prijzen en meer speelbare stukken dan verzamelobjecten.

LEGO – Star Wars Mega Construx
Aantal stukjes per product Meer dan 2000 Maximaal 2000
Compatibele blokken Ja Ja
Patent Star Wars Ja Ja

Wil je vanuit je eigen huis winkelen?

Amazon is een leider in online winkelen, met een grote verscheidenheid en de mogelijkheid van gratis verzending. Natuurlijk is er de officiële LEGO e-commerce met al het Star Wars speelgoed dat voor je klaar ligt. Ook Mercado Libre en Ebay zijn prima alternatieven om van te kopen.

Wat zijn de voor- en nadelen van LEGO – Star Wars?

LEGO Star Wars is het meest hoogwaardige en langst houdbare blokkenspeelgoed op de markt, en het is de enige fabrikant van blokkenspeelgoed die het Star Wars handelsmerk bezit. Een van de voordelen is dat ze de versie van hun speelgoed vernieuwen, zo hebben ze bijvoorbeeld de Millennium Falcon al verschillende keren vernieuwd.

Andere opvallende kenmerken van deze firma zijn de stijl van hun minifiguren, dat ze en de blokken compatibel zijn in de hele LEGO wereld. Tegelijk heeft LEGO Star Wars een grote verscheidenheid aan speelgoed, voor zowel kinderen als volwassenen, en ze hebben een grote waarde als verzamelobjecten.

Enkele verwerpelijke kenmerken van LEGO zijn de hoge prijs, de gevaarlijk kleine stukjes, en de geringe beweeglijkheid van de figuren. Ook omdat ze alleen onder druk en zonder andere verbinding samenkomen, maakt een stoot of val ze onklaar. Dit kan veel spelscenario’s bemoeilijken.

Voordelen
 • Blokken van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid
 • gemakkelijk in elkaar te zetten en onderling compatibel
 • producten van 90 tot 10.000 stukjes
 • een ruime keuze aan scenario”s, van de kleinste tot de grootste.000 stukjes
 • Grote verscheidenheid aan scenario”s, personages en schepen
 • Verzamelobjecten
Nadelen
 • Zeer duur
 • Minifiguren met weinig beweeglijkheid
 • Gemakkelijk per ongeluk uit elkaar te halen
 • Zeer kleine onderdelen en gevaarlijk voor kinderen onder de 6 jaar

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over LEGO-Star Wars

Als je meer wilt weten over je blok speelgoedbedrijf, zul je deze rubriek geweldig vinden, want we zoeken dingen uit die je misschien niet wist en die je handig zult vinden als je besluit een LEGO Star Wars product te kopen.

Waar worden LEGO Star Wars producten gemaakt?

LEGO is een enorm bedrijf dat meer dan één fabriek nodig heeft om producten over de hele wereld te leveren. In feite zijn er drie hoofdfabrieken waar het meest verbazingwekkende Star Wars speelgoed gemaakt wordt. De grootste staat in Billund (Denemarken), een in de Tsjechische Republiek en een hier in Mexico, meer bepaald in Monterrey.

Door een verkoopstijging van bijna 20%, vooral in de kersttijd, gaat LEGO door met het uitbreiden van zijn fabrieken, ook de Mexicaanse. De opknapwerkzaamheden zullen naar verwachting in 2020 klaar zijn. Op veel LEGO producten staat het land en de fabriek van herkomst op de verpakking, dus wees niet verbaasd als de jouwe uit Nuevo León komt.

Welke garantie heeft LEGO Star Wars, en hoe kan ik die geldig maken?

De LEGO – Star Wars garantie is exclusief voor het merk. Dit betekent dat als je product een onderdeel mist of defect is, je onmiddellijk contact met hen moet opnemen, met een kassabon of factuur bij de hand. Ze geven je ofwel het ontbrekende onderdeel of een nieuw product (na een jaar moet je het kopen).

Als je nieuwe product zonder onderdeel aankwam, moet je LEGO een volledige beschrijving van je product sturen (beter als je ze helpt met foto’s), en ook van het ontbrekende onderdeel. Ze zorgen ervoor dat het ontbrekende onderdeel per post direct naar je toe gestuurd wordt. Ze bevestigen de levering met een e-mail.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende LEGO Star Wars modellen kunt vergelijken en beoordelen

De LEGO Melkweg is zo ongelooflijk dat het onmogelijk lijkt maar een paar speelgoedjes te kiezen! Maar met onze koopfactoren kun je alleen die modellen kiezen die op dit moment voor jou geschikt zijn. Maak je geen zorgen, je kunt altijd meer kopen en je verzameling voortzetten

 • Speelbaarheid
 • Aantal stuks
 • Afmetingen
 • Soorten sets

Speelbaarheid

Als dit product voor een kind of tiener is, wil je er zoveel mogelijk speelmogelijkheden mee hebben, binnen de LEGO Star Wars zijn er bepaalde functies die je moet overwegen voor je er een koopt, of misschien zorgen ze ervoor dat je het sneller koopt.

Minifiguren. Niet alle blokspeelgoedfabrikanten bieden minifiguren zo mooi aan als LEGO dat doet. Met hun Star Wars artikelen kun je praktisch alle personages van deze saga hebben, kies je favorieten, hun schepen of hun meest voorkomende scenario’s. Luke, Obi, Anakin, Chewie, kies je favoriet.

“Speciale” effecten. Bij LEGO Star Wars gaat het er niet alleen om mooi verzamelspeelgoed samen te stellen, maar ook om speelgoed dat de ultieme spelervaring biedt. In deze collectie kun je deuren openen, de binnenkant van schepen en locaties gebruiken, lasers afschieten, een Jedi of een Sith zijn.

Compatibiliteit. Wil je dat Luke Skywalker een schip bestuurt dat hij in de saga nooit gebruikt heeft? Met de LEGO compatibiliteitsfunctie kun je een minifiguur op elk speelgoed gebruiken, of de ontwerpen veranderen om nieuwe te maken. Vertel je eigen verhaal!

Aantal stukjes

Het aantal stukjes weten van je LEGO Star Wars product is essentieel om te weten op welk type gebruiker het gericht is, hun voorkeursleeftijd en natuurlijk hoe moeilijk het in elkaar te zetten zal zijn. Je moet dit aspect altijd als een aankoopfactor nemen.

Tot300 stuks. De eenvoudigst in elkaar te zetten LEGO Star Wars sets variëren van 90 tot 300 stukjes en zijn speciaal voor kinderen van 5 jaar en ouder. In sommige gevallen zullen ze hulp van een volwassene nodig hebben om ze in elkaar te zetten, maar ze zijn een geweldige manier om hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Ze zijn ook het goedkoopst.

Van 300 tot 1000 stuks. Wil je een kind tussen 8 en 14 jaar een cadeau geven, dan kies je beter een LEGO Star Wars stuk speelgoed van 300 tot 1000 stukjes. Veel van de populaire Star Wars schepen hebben zoveel stukken.

1000 of meer. Wil je jezelf een nieuwjaarsuitdaging stellen? LEGO Star Wars speelgoed met meer dan 1000 stukjes is het leukste om te verzamelen en het moeilijkst om in elkaar te zetten, ook het duurste. Aanbevolen voor de leeftijd van 14 jaar en ouder.

Grootte

De grootte van je inbouwproducten is ook ideaal om te weten hoe gemakkelijk het zal zijn om ermee te spelen of hoeveel plaats je op je plank nodig zult hebben om ze op te bergen of uit te stallen.

Klein. Het kleinere LEGO Star Wars speelgoed is goedkoop en kan gemakkelijk in elkaar gezet worden door kinderen vanaf 5 jaar. Ze hebben meestal minder dan 300 stukjes en variëren in grootte van 5 x 10 cm tot 19 x 6 cm. Je zult er zeker plaats voor hebben op je plank!

Medium. Middelgroot speelgoed of producten zijn wat uitgebreider en moeilijker in elkaar te zetten, en hebben 300 tot 1000 stukjes. Deze variëren meestal in grootte van 20 x 10 tot 11 x 48 cm. Hier kun je beginnen met het opmeten van je beschikbare ruimte. Een uitstekend formaat om mee te spelen.

Large. Als we het hebben over groot, verzamelbaar en ongelooflijk moeilijk in elkaar te zetten of ermee te spelen, dan hebben we het over producten met afmetingen van 20 x 50 cm en meer. Enkele paradepaardjes van dit formaat zijn Death Star, Millennium Falcon (nieuwe editie) en Tie fighters.

Soorten sets

Deze producten komen in verschillende soorten sets

Ten behoeve van alle Star Wars of LEGO fans komen deze producten in verschillende soorten sets, d.w.z. niet altijd op één plaats. Bij LEGO Star Wars kun je plaatsen bezoeken, een set van een bepaald personage hebben of de meest verbazingwekkende schepen en voertuigen. Dat geeft je meer keuze.

Schepen en voertuigen. Dit is veruit de populairste en interessantste soort set in LEGO Star Wars. De schepen en voertuigen hebben een groot aantal interacties en zijn het aantrekkelijkst voor kinderen, en worden altijd geleverd met de bijbehorende minifiguren.

Plaatsen. Als je het melkwegstelsel natuurgetrouw wilt weergeven dan moet je sets kopen met locaties die representatief zijn voor het melkwegstelsel. Dit is een groot pluspunt op verzamelaarsniveau en hoewel het stationair is, wie zegt dat je niet met een schip naar deze plaatsen kunt gaan?

Characters. Elk LEGO Star Wars personage heeft een spannend verhaal, maar er zijn er een paar waar we, hoe we ook proberen, gewoon niet aan ontkomen. Er zijn sets met de evolutie van personages als Anakin Skywalker die uiteindelijk Darth Vader werd. Heb een verhaal in handen.

(Zichtbare foto: Henry_RS / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies