Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

56Verzamelde opmerkingen

Harry Potter Legos zijn de perfecte combinatie van de iconische bouwstenen en de beroemde kinderfilm met een aankomende tovenaar in de hoofdrol. Wil je meer weten over dit fantastische product?

Met de Legoblokjes kunnen kinderen verschillende scènes uit de Harry Potter filmserie naspelen en de centrale personages van dit prachtige verhaal tot leven wekken, waaronder Harry, zijn vrienden en de fantastische dieren. De Nachtegaalbus, de Klokkentoren en het Kasteel van Zweinstein zijn ook inbegrepen.

Door dit artikel heen ontdek je de magische wereld van Harry Potter zoals die wordt uitgebeeld door de veelzijdige Lego-blokjes. We vertellen je ook over de belangrijkste kenmerken van deze set, zodat je de belangrijkste eigenschappen leert kennen en het perfecte model voor je kind kunt kiezen. Mis het niet!
Belangrijk om te weten

  • Harry Potter Legos zijn de traditionele bouwstenen, geïnspireerd op een van de beroemdste kinderboeken- en filmseries aller tijden. Met deze bakstenen kun je de verschillende scenario’s van de filmsaga bouwen en met de personages ervan omgaan.
  • Er zijn veel verschillende Lego thema’s op de markt. Harry Potter en Minecraft Legos, bijvoorbeeld, verschillen vooral van elkaar in de leeftijdsgroepen waarop ze gericht zijn, en ook in de complexiteit van het in elkaar zetten, de kosten en het aantal stukjes.
  • Bij het kopen van een Harry Potter Lego set is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde relevante aspecten, zoals de verschillende thema’s, personages, aanbevolen leeftijden, en het aantal stukjes in de verschillende modellen.

Beste Harry Potter Lego: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over Harry Potter Lego’s

Het belangrijkste doel van deze koopgids is om je alle nodige informatie te geven over het product dat je wilt kopen. Daarom vertellen we je over de belangrijkste kenmerken van Harry Potter Legos, inclusief de voordelen en de minder gunstige kanten.

Harry Potter Legos bootsen de verschillende omgevingen van de filmsaga perfect na. (Foto: Irina Schmidt/ 123rf.com)

Hoeveel kosten Harry Potter Lego’s?

De prijzen van Harry Potter Lego’s hangen in principe af van de modellen en het aantal stukjes dat ze hebben, naast andere aspecten. Hieronder vertellen we je de geschatte kosten van deze producten, zodat je een geschatte referentie hebt van de handelswaarden.

De prijzen van Harry Potter Legos hangen, in principe, af van de modellen en het aantal stukjes dat ze hebben. (Bron: Darkdragon/ Flickr.com)

Wat is het verschil tussen Harry Potter Legos en Minecraft Legos?

Hieronder geven we de belangrijkste verschillen aan tussen Harry Potter Legos en Minecraft Legos (die een van de meest op de markt gebrachte varianten van dit merk zijn), zodat je ze kunt vergelijken en het thema kunt kiezen dat het beste bij je kind past.

De belangrijkste verschillen tussen het ene thema en het andere liggen vooral in de leeftijden van de kinderen, want Harry Potter Lego’s zijn voor iets oudere kinderen en Minecraft Lego’s voor jongere (hoewel dat afhangt van het aantal stukjes). Ze variëren ook in kosten en complexiteit van assemblage.

Harry Potter Minecraft
Aantal stukjes Tussen 120 en 6000 Tussen 3 en bijna 3000
Vergelijkende leeftijden Iets oudere kinderen Jongere kinderen
Complexiteit van het in elkaar zetten Middelmatig, hoog, zeer hoog Laag, middelmatig, hoog
Vergelijkende kosten Middelmatig tot zeer hoog Laag tot hoog

Waar kun je Harry Potter Lego’s kopen?

Harry Potter Legos zijn een diamant voor fans van deze wereld van fantasie en avontuur, want ze kunnen hun eigen verhalen creëren met replica’s van iconische personages en locaties uit de films. Je vindt Legowinkels in Galerias Guadalajara (Jalisco), Perisur (Mexico Stad), en Punto Valle (Monterrey).

Je kunt ook online een grote verscheidenheid en assortiment Harry Potter Lego’s krijgen, via online winkels als Amazon, E Bay, Mercado Libre en Linio, onder andere. Online winkelen geeft je het gemak van thuis bestellen, waar je ze ook kunt ontvangen als je dat wilt.

Harry Potter Legos zijn een diamant voor fans van deze wereld van fantasie en avontuur.
(Bron: Miss Darlingheart/ Flickr.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van Harry Potter Legos?

Harry Potter Lego’s zijn een magische sleutel om de fantastische wereld van deze aspirant tovenaar en zijn vrienden binnen te gaan, want met de bouwstenen kunnen kinderen de verschillende scènes van deze filmsaga naspelen en met de personages interageren.

Bovendien is er een grote verscheidenheid aan modellen die met verrassende nauwkeurigheid zijn weergegeven, zodat kinderen (en ook volwassen fans van de film) kunnen genieten van elk detail van de verschillende plaatsen die in deze acht films (gebaseerd op de young adult romans van de Britse schrijfster J. K. Rowling) zijn afgebeeld. K Rowling).

Harry Potter Lego sets zijn ideaal om te verzamelen, want behalve dat het uiterst nauwkeurige replica’s zijn, hebben ze ook een enorm aantal stukjes (duizenden in sommige gevallen), waardoor wie van schaalconstructies houdt ze kan tentoonstellen.

Voordelen
  • Ze geven de personages en settings van de film nauwkeurig weer
  • Ze zijn uitstekend geschikt om te verzamelen
  • Er zijn sets met duizenden stukjes
Nadelen
  • Ze hebben veel kleine stukjes die gemakkelijk zoek kunnen raken
  • Ze zijn duur

Merkwaardige feiten: wat je nog niet wist over Harry Potter Legos

In dit deel vertellen we je enkele merkwaardige feiten over Harry Potter Legos, zodat je andere eigenaardigheden kunt ontdekken die je misschien nog niet wist. Met deze informatie kom je meer te weten over deze spannende sets die geïnspireerd zijn op de wonderlijke avonturen van Harry, Hermelien en Ron.

Wat is de Harry Potter Lego set met de meeste stukjes?

Dit leuke weetje zal verzamelaars van deze saga verrassen, want de Zweinsteinkasteel set heeft meer dan 6000 stukjes, en is daarmee de op één na grootste Lego set op de markt, na de populaire Millennium Falcon uit Star Wars, die meer dan 7500 stukjes heeft!

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende Harry Potter Lego modellen kunt vergelijken en beoordelen

In dit laatste deel van het artikel vertellen we je wat de belangrijkste koopcriteria zijn waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een Harry Potter Lego set, want er is een enorm aanbod van modellen om uit te kiezen. Deze informatie helpt je het perfecte product voor je kind te kiezen.

Thema’s

Behalve de in de vergelijkingstabel genoemde thema’s zijn er ook andere thema’s voor Minecraft Lego sets die bij de belangstelling van kinderen passen. Hieronder noemen we er een paar, zodat je er een kunt kiezen die het meest geschikt lijkt voor je kleintje.

Klokkentoren van Zweinstein. Dit is een van de meest emblematische plaatsen in de Harry Potter filmsaga, en hij is perfect nagebouwd door dit Lego model. Je kunt door het kantoor van Perkamentus lopen, door de ziekenzaal, door de badkamer van de prefecten of een les Verweer tegen de Zwarte Kunsten bekijken.

Nachtbus. Deze verbazingwekkende bus is ongetwijfeld magisch, want hij verschijnt alleen als een tovenaar of heks een spreuk uitspreekt. Het is paars, heeft drie verdiepingen, heeft bedden en hanglampen, en heeft verschillende personages die ermee te maken hebben (O, en het is onzichtbaar voor Dreuzels, d.w.z. niet-tovenaars).

Zweinsteinkasteel. Dit imposante middeleeuwse kasteel, ook bekend als Zweinsteins Hogeschool voor Toverkunst en Tovenarij, is de centrale plaats waar het verhaal van deze tovenaarsleerlingen zich ontvouwt. De meer dan 6000 stukjes waaruit het Lego kasteel bestaat, bootsen elke omgeving en elk voorwerp in deze ongelooflijke plaats perfect na.

Personages

Bij alle Harry Potter Lego modellen zijn personages inbegrepen, zodat je met ze kunt interageren via de verschillende karakteristieke scenario’s. Hier zijn de hoofdpersonen in deze verhalen om ze beter te leren kennen.

Harry. Harry, de hoofdpersoon van dit spannende verhaal, ontdekt op zijn 11e verjaardag dat hij een tovenaar is, dus gaat hij naar Zweinsteins School om Magie en Tovenarij te leren en een ongelooflijke wereld om zich heen te ontdekken. Potter zit in alle Lego modellen, want hij is het centrale personage van de saga.

Hermelien en Ron. Hermelien is een heksachtig meisje met ongewone intelligentie, de dochter van Dreuzelouders, en Ron is een volbloed tovenaar (uit de zesde generatie tovenaars in zijn familie). Beide zijn Harry’s beste vrienden en komen in de meeste Legos voor, met andere figuren of alleen.

Magische wezens. Ze zijn een essentieel onderdeel van de Harry Potter wereld, en kunnen alledaags of fantastisch zijn. Je vindt vliegende paarden, spinnen met 8 ogen, geheimzinnige vogels en vele andere magische of griezelige wezens die de verhalen van deze tovenaarsleerlingen aanvullen in Lego-sets.

Leeftijden

Hoewel Harry Potter een kinderfilm is, is het publiek meestal niet zo jong als bij andere kinderfilms; toch zijn er verschillende modellen Lego’s met dit thema die door jongere kinderen in elkaar gezet kunnen worden, en ook andere voor oudere kinderen. Hier geven we je een verwijzing naar de aanbevolen leeftijden voor elk spel.

7 tot 9 jaar oud. In deze leeftijdsgroep zijn de meest geschikte modellen die met minder stukken, zodat ze gemakkelijker kunnen bouwen (later kunnen ze iets complexere versies uitproberen). Je kunt ervoor kiezen ze eerst de afzonderlijke personages te geven, zodat ze ze kunnen gaan verzamelen.

9 tot 12 jaar oud. Vanaf deze leeftijd kunnen ze constructies met meer stukken gaan bouwen, zoals eenvoudige scenario’s of vervoer (er zijn bussen, expresses, koetsen). Maar bedenk dat het, behalve de grootte, belangrijk is een model te kiezen dat te maken heeft met de favoriete scènes of personages van het kind.

12 jaar en ouder. Vanaf deze leeftijd kunnen ze zich wagen aan meer ingewikkelde constructies, met veel stukken en details. Het kasteel van Zweinstein is ongetwijfeld de grootste uitdaging, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen die van Harry Potter en Lego’s houden.

Harry Potter Lego’s zijn een magische sleutel om de fantastische wereld van deze aspirant tovenaar en zijn vrienden binnen te gaan.
(Bron: Sascha/ Flickr.com)

Aantal stukjes

Je kunt Harry Potter Lego sets op de markt vinden met verschillende aantallen stukjes om verschillende bouwwerken te bouwen die typisch zijn voor deze filmsaga. Hieronder vertellen we je ongeveer met hoeveel stukken de verschillende modellen geleverd worden, zodat je een idee kunt krijgen van de afmetingen.

Small. De kleinere Lego sets komen met ongeveer 120-130 stukjes om enkele van de centrale personages van deze film te bouwen (of om eenvoudiger sets te bouwen). Je vindt ook 180-delige varianten om bijvoorbeeld Harry’s figuur na te maken met Hedwig, de uilenvriendin van de hoofdpersoon.

Medium. De middelgrote Harry Potter Legosets zijn die met ongeveer 800-1000 stukjes (een aanzienlijke hoeveelheid, trouwens), om torens, hutten, expresses en veel meer karakteristieke bouwsels te bouwen. Je hebt ook kleinere varianten van rond de 400 stukjes.

Large. Hier is er een kwantumsprong tussen de zogenaamde middelgrote varianten en de allergrootste, zoals het kasteel van Zweinstein, dat meer dan 6000 stukjes telt. Dit is een van de nieuwste modellen die in de handel komen en valt op door zijn ongewone aantal stukken, waardoor een zeer gedetailleerde en nauwgezette constructie ontstaat.

(Foto: Nob Cares/ Flickr.com) (Zichtbare foto: Nob Cares/ Flickr.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies