Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Na 22 jaar is Ash Ketchum eindelijk de kampioen van de Pokémon League geworden, en nu moet jij dat ook nog worden. We presenteert je vandaag de beste Pokémon spellen op de markt, waarmee je je avontuur als trainer kunt beginnen, door te strijden, gymbazen uit te dagen of Pokémon te vangen.

Met ons platform kun je een betere shopper worden. Waarom? Omdat we je alle informatie geven die je nodig hebt om altijd het beste kwaliteitsproduct te kopen dat bij je levensstijl past. Vergelijkingen, relevante details, koopfactoren, leuke weetjes en nog veel meer vind je hier.
Belangrijk om te weten

  • Wie kent Pokémon niet? Wie heeft niet een schattig elektrisch knaagdiertje gezien? We weten allemaal waar het om gaat en de meesten van ons houden van deze franchise. Zijn spellen zijn even representatief als onderhoudend en de moeite waard om over te praten. Met hen kun je een Pokémon trainer worden.
  • Het is zo moeilijk om naar concurrenten voor deze spellen te kijken, omdat ze zo authentiek zijn dat ze geen tegenstanders lijken te hebben. Gebruikers vergelijken ze echter graag met spellen als “Plants vs. Zombies” of de videospelletjes van de Japanse animatieserie Digimon, vanwege hun grote gelijkenis met Pokémon.
  • De leeftijd van de speler, het te gebruiken platform, de verzamelbaarheid en de generatie Pokémon die de spellen hebben zijn enkele van de bepalende aspecten bij de aanschaf ervan. Daarom vinden we dat je ze moet bekijken en de informatie in onze aankoopcriteria moet bekijken.

Beste Pokémon Spelletjes: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over Pokémon spellen

In onze koopgids kom je alles te weten over Pokémon spellen, titels die veel mensen al sinds hun kindertijd bijblijven. Deze rubriek is het beste om al je twijfels op te helderen en je voor te bereiden op de beste aankoop.

Pokémon Go bracht een revolutie teweeg in het gamen op smartphones. (Foto: natureaddict / Pixabay)

Welke Pokémon spellen zijn er voor Android?

Als je een gebruiker bent van het mobiele besturingssysteem Android wil je vast wel weten welke spellen je op je toestel kunt spelen. We beginnen met de meest voor de hand liggende, die met zijn augmented reality een revolutie in het mobiele spel teweegbracht: Pokémon GO. Eentje waar je je pokémons kunt krijgen door plaatsen in je stad te bezoeken.

Je vindt er ook spelletjes als “Pokémon Playhouse” om voor je pokémons te zorgen, Pokémon Rumble Rush waar je erop uit kunt trekken om deze wezens te vangen en ze op de proef te stellen. Een van de leukste spellen voor Android is Magikarp Jump, waarin het de bedoeling is je Magikarp zo hoog als de hemel te laten springen.

Wist je dat Pokémon een acroniem is van het Japanse Poketto Monsuta dat zakmonsters of draagbare monsters betekent?

Wat is het verschil tussen Pokémon spellen en andere merken?

Het maken van onderscheid tussen Pokémon spellen hangt af van de voorkeuren van de gebruiker en hoezeer hij de Pokémon franchise in het algemeen waardeert. Sommige mensen vergelijken deze spellen met Plants vs Zombies, ook al hebben ze er niets mee te maken, of met de Digimon spellen, dat altijd zijn bittere vijand was, zelfs op TV.

De waarheid is dat er geen ander spel is waarin je Pokémon kunt vangen en ze dan trainen en tegen andere trainers uitspelen. Evenmin werden er spellen met de augmented reality premisse zoals Pokémon GO op de planken gebracht. Niet te vergeten is dat je met het spel kunt omgaan alsof je in de tekenfilmserie zit, maar je eigen verhaal schrijft.

Pokémon Games Andere merken
Platforms Android, Nintendo Switch, Nintendo 3DS, iOS Playstation 4, Android, PS Vita, Xbox One, PC
Genre RPG, multiplayer, vechten RPG, actie, avontuur

De franchise en de verschillende formaten Pokémon spellen

In tegenstelling tot wat velen denken kwamen de Pokémon spellen niet uit als imitatie van de TV serie, in feite waren de eerste die uitkwamen de videospellen die door de firma Game Freak voor Nintendo handheld consoles ontwikkeld werden, zijnde de eerste Pokémon Red, Blue en Yellow spellen voor de GameBoy.

“Ze waren zo succesvol dat het nodig was allerlei merchandise te maken, tv-series en nieuwe generaties Pokémon. Videospelletjes voor, N64, DS, 3DS, Switch, en mobiel.”

Net als veel andere franchises brachten ze ook bordspellen, verzamelkaartspellen en eigen versies van klassieke spellen uit, en ook boeken, “Pokedex” en zelfs puzzels.

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over Pokémon spellen

Niets is leuker dan die kleine dingen te ontdekken die niemand van een merk of een product verwacht. Leuke weetjes die je helpen bepalen wat je volgende aankoop zal zijn. Dit is de rubriek die je dat en meer geeft.

Waar worden Pokémon spellen gemaakt?

Het eerste wat je moet weten is dat de firma achter de franchise “The Pokémon Company” heet en haar hoofdkwartier in Tokio heeft. Het is in dat land waar de meeste Pokémon spellen gemaakt worden omwille van de kwaliteit en de identiteit.

Ze staan echter toe dat hun filialen in de VS, het VK en Australië hun koopwaar maken.

Waarom zijn Pokémon videospelletjes exclusief voor Nintendo?

Het antwoord is eenvoudiger dan het lijkt, in feite is een deel van “The Pokémon Company” eigendom van Nintendo. Deze Japanse verbintenis is zo representatief voor zowel Pokémon als Nintendo dat ze besloten hebben exclusief te zijn. Ze beschouwen spellen voor android of iOS als een extraatje om indruk te maken op de markt.

Aankoopcriteria

Er zijn heel wat verschillende Pokémon spellen op de markt, van videospelletjes tot fysieke spellen en hier in onze rubriek aankoopcriteria helpen we je de juiste te kiezen. Hoe? Door je factoren te geven waarmee je rekening moet houden voor je je volgende product kiest.

Spelersleeftijd

Een van de eerste elementen om rekening mee te houden als je Pokémon spellen koopt, is op wie ze gericht zijn. Hoewel dit een gezinsvriendelijke franchise is, kunnen sommige spellen ingewikkeld zijn voor kinderen en andere heel gemakkelijk en eenvoudig voor volwassenen.

Kinderen. Kinderen tussen 3 en 11 jaar kunnen genieten van Pokémon spelletjes, of het nu gaat om videospelletjes als Let’s Go Pikachu! Of “Raad welke Pokémon”. We raden hen echter aan de verzamelkaarten of de multiplayer opties (zoals Pokémon GO) niet te gebruiken vanwege de moeilijkheidsgraad en de sfeer.

Teenagers. Het beste stadium om alle Pokémon spellen te spelen is de tienertijd. Je kunt je Nintendo Switch gebruiken, je 3DS, je smartphone of spelen met verzamelkaarten. Deze gebruiker geeft echter meer de voorkeur aan interactieve en technologische spelletjes dan aan bordspelletjes.

Volwassenen. De nostalgische gamer, ondanks dat hij volwassen is, heeft iets magisch aan het spelen van Pokémon. Het is alsof we teruggaan naar onze kindertijd, en nog meer als je een die-hard fan bent. Ze vinden alles leuk, van videospelletjes tot kaarten, alles wat Pokémon verzamelt zal ze blij maken.

Platform

Dit beseffen is van vitaal belang, maar als je een volwassene bent die iets voor je kinderen gaat kopen en geen idee hebt hoe je dat aan moet pakken helpt dit. Je ziet dat niet alle videospellen op dezelfde spelcomputer gespeeld kunnen worden, met andere woorden, je moet Pokémon spellen kopen voor het juiste platform.

Nintendo Switch. Switch is de console van het moment voor Nintendo en er komen recente Pokémon spellen voor uit. Je kunt controleren of het product bovenaan een indicator heeft waarop staat “Switch”. Het zijn de duurste spellen, maar de ervaring is ongeëvenaard en je zult er geen spijt van krijgen.

Nintendo 3DS. Na het succes van de DS console verscheen de 3DS met “3D” graphics die ons in staat stelden Pokémon spellen op een andere manier te beleven. Ze maken nog steeds spellen voor deze console en dat zal nog wel even zo blijven. Vergeet niet de verpakking te bekijken voor de “3DS” banner.

Android of iOS. We hadden nooit gedacht dat we Pokémon buiten Nintendo zouden zien, maar smartphone-spelletjes werden zo populair dat The Pokémon Company een kans zag om uit te breiden. Deze spellen download je uit de Store op je telefoon, je vindt er titels als Pokémon GO.

Fysieke of bordspellen. Bij Pokémon spellen gaat het niet alleen om videospelletjes, je vindt er ook verzamelbare ruilkaarten (een levenslange favoriet van de fans), Monopoly in Pokémon editie, bouwblokspellen en meer, ideaal als je van verzamelen houdt of een liefhebber bent van de klassieker.

Verzamelobjecten en Pokémon generaties

Dit lijken twee onbelangrijke factoren, maar de geek weet dat ze net zo belangrijk zijn als de andere. Het is niet hetzelfde om zomaar een Pokémon spel te hebben als om die speciale editie te hebben of die met de Pokémon die ik leuk vind.

Collectibles. Videospelletjes zoals Pokémon Yellow, Emerald of collector’s editions zijn de crème de la crème als het om Pokémon spellen gaat. We mogen de kaarten niet vergeten, die door duizenden mensen over de hele wereld verzameld worden en steeds waardevoller worden. Daarom is het kopen van deze producten een relevant aspect.

Pokémon Generations. We zijn kwijt hoeveel Pokémon generaties er zijn, maar dit is heel belangrijk bij het kopen van Pokémon spellen Want misschien koop je een product op zoek naar een bepaald wezen en is het er niet omdat het niet tot die generatie behoort. Sommigen geven de voorkeur aan oudere generaties, anderen aan nieuwere, jij beslist.

(Zichtbare afbeelding bron: Voltordu/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies