Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Baardtrimmers zijn apparaten om je baard perfect vorm te geven. Met dit product kun je thuis je baard gemakkelijk en snel trimmen. De gemakkelijke hanteerbaarheid van dit apparaat maakt het dagelijks leven veel gemakkelijker.

Bovendien bespaar je tijd en geld die je bij een kapper zou besteden. In onze grote baardtrimmer test 2022 willen we je helpen de juiste baardtrimmer voor je individuele behoeften te vinden. We hebben drie verschillende soorten vergeleken. Of je een baardtrimmer met een batterij of een met een netsnoer nodig hebt, hangt af van je voorkeuren. Als je praktisch en comfortabel wilt zijn, hebben we ook baardtrimmers met beide mogelijkheden getest.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Met baardtrimmers kun je je baard precies op de gewenste lengte brengen. Zo bereik je een goed verzorgde 3-daagse baard.
 • In principe maak je onderscheid tussen baardtrimmers met batterij en baardtrimmers met netsnoer. Er zijn ook baardtrimmers die beide mogelijkheden hebben.
 • Baardtrimmers met batterij zijn bijzonder geschikt als je veel reist. Als je een goedkope optie zoekt, zijn baardtrimmers met een netsnoer aan te bevelen. Voor het meeste gemak is de baardtrimmer met beide mogelijkheden aan te bevelen.

Baardtrimmer: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria

voor baardtrimmers Bij de aanschaf van baardtrimmers zijn er veel verschillende beoordelingscriteria waarmee je rekening kunt houden. Je kunt baardtrimmers vergelijken met de volgende criteria:

In het volgende gaan we dieper op de criteria in.

Minimale snijlengte

De minimale snijlengte is de kortste snede die je met je baardtrimmer kunt bereiken. Het is belangrijk om te overwegen hoe kort je je baard wilt knippen. De minimale snijlengte varieert van 0.4 tot 3 mm. Als je bijvoorbeeld graag een 3-daagse baard hebt, is het belangrijk om te bedenken hoe lang je hem wilt hebben. Dit varieert van gezicht tot gezicht. Een 3-daagse baard kan een lengte hebben tussen 0,4 en 4 mm.

Maximale snijlengte

De maximale snijlengte kan sterk variëren. Hij varieert van 6 tot 20 mm. Om de juiste maximale lengte te krijgen, moet je vóór je aankoop weten hoe lang je je baard het liefst hebt.

Dit aankoopcriterium is vooral belangrijk voor dragers van een volle baard. Zelfs als je van plan bent een volle baard te laten groeien, moet je nadenken over hoe lang je hem wilt hebben.

Het zou jammer zijn als je lengte te lijden had onder de functie van je baardtrimmer.

Werktijd

De werktijd is een ander beslissingscriterium bij de aanschaf van een baardtrimmer. Vooral als je veel onderweg bent, kan een lange werktijd een voordeel zijn. De werkingsduur varieert van 40 tot 100 minuten.

Dit is natuurlijk alleen van belang voor baardtrimmers met oplaadbare batterijen of accu’s.

Als je een op netspanning werkende baardtrimmer kiest, kom je niet voor dit beslissingscriterium te staan. Zolang je een stopcontact hebt, hoef je je geen zorgen te maken over je uptime.

Hulpstuk

Bij een baardtrimmer is het ook interessant hoeveel hulpstukken er bijgeleverd worden. Er zijn een heleboel bijlagen. Natuurlijk heb je met meer hulpstukken meer keuze. Baardtrimmers worden meestal geleverd met 1 tot 6 opzetstukken.

De apparaten met meer hulpstukken zijn echter meestal duurder. De goedkopere versies komen meestal met een hulpstuk dat je in lengte kunt verstellen. Zodra een baardtrimmer 5 tot 6 opzetstukken heeft, ligt hij meestal in een hogere prijsklasse.

Werking op netstroom / batterij

Een ander onderscheidingscriterium is de werking op netstroom of batterij. Met een netsnoer wordt de baardtrimmer altijd op een stopcontact aangesloten. Met de werking op batterijen kun je de baardtrimmer ook zonder stopcontact gebruiken en is hij natuurlijk flexibeler. Dit heeft veel voordelen, vooral als je op reis bent. Er zijn echter ook baardtrimmers die zowel met een netsnoer als met batterijen werken.

Waterdicht

Of een baardtrimmer waterdicht is of niet, is voor veel mensen een doorslaggevend aankoopcriterium. Omdat het product waterdicht is, kun je de baardtrimmer ook onder de douche gebruiken. Bovendien hoef je niet voortdurend op te passen als het nat wordt.

Bovendien hebben waterdichte baardtrimmers een belangrijk voordeel ten opzichte van andere baardtrimmers. Ze kunnen sneller en grondiger schoongemaakt worden. Dit verkort op zijn beurt de totale tijd die je aan je baardverzorging besteedt enorm.

Tondeuses

Of een baardtrimmer ook een tondeuse is, kan als beslissingscriterium gebruikt worden.

Sommige baardtrimmers hebben deze extra functie.

In de meeste gevallen heeft de baardtrimmer een extra hulpstuk om haar af te knippen. Dan kun je zelf je haar knippen of je vriendin, familieleden of vrienden vragen je haar voor je te knippen. Dit bespaart je veel geld dat je anders bij de kapper zou uitgeven.

Besluit: Welke soorten baardtrimmers zijn er en welke is geschikt voor mij?

Als je een baardtrimmer wilt aanschaffen, zijn er drie producten waar je uit kunt kiezen.

Art Korte beschrijving
Baardtrimmer met batterij Deze baardtrimmer is een apparaat dat op batterijen werkt. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan een stroomvoorziening en hem kunt gebruiken waar je maar wilt.
Baardtrimmer op netstroom Deze baardtrimmer werkt alleen met een netsnoer. Dit betekent dat je aan een circuit gebonden bent. Zolang je elektriciteit hebt en het apparaat niet defect is, kun je de baardtrimmer probleemloos gebruiken en zo lang als je wilt.
Baardtrimmer met beide mogelijkheden Met deze baardtrimmer heb je de mogelijkheid het apparaat zowel met een netsnoer als met een accu of oplaadbare batterij te gebruiken.

Als je meer wilt weten over de verschillende soorten baardtrimmers, kun je in de volgende hoofdstukken meer over elk van die soorten lezen.

Baardtrimmer met batterij

Baardtrimmers met batterij

Het basisprincipe van baardtrimmers met batterij is dat ze zonder snoer werken. Het product kan ofwel met batterijen gebruikt worden. Je kunt de batterijen gemakkelijk verwisselen als ze op zijn. Een voordeel van een baardtrimmer met batterij is dat je hem zonder snoer kunt gebruiken. Dit geeft je meer flexibiliteit en je bent niet gebonden aan een stopcontact. Bovendien zijn producten die op batterijen werken meestal waterdicht. Het verwisselen van batterijen kan gerekend worden tot de nadelen van dit product.

Het kan een probleem zijn als de batterij leeg is en je geen nieuwe bij je hebt. Ook dit kan soms een gedoe zijn als je op reis bent.

Nadelen

Voordelen
 • flexibel gebruik
 • niet afhankelijk van een stopcontact
Nadelen
 • beperkte gebruiksduur
 • mogelijk geen vervangende batterijen als ze leeg zijn
Baardtrimmer met netsnoer

Baardtrimmer met netsnoer

Baardtrimmers met netsnoer zijn producten die alleen met een netsnoer kunnen worden bediend. Om het product te gebruiken is een stopcontact noodzakelijk. Je hebt een stroomvoorziening nodig om de baardtrimmer te kunnen bedienen. Het voordeel van dit product is dat je niet bang hoeft te zijn dat de batterij plotseling leeg raakt. Zolang je elektriciteit hebt, moet alles werken.

Met dit product ben je natuurlijk gebonden aan een stopcontact en dus niet zo flexibel als met een toestel dat op batterijen werkt. Bovendien zijn deze producten meestal niet waterdicht.

Voordelen
 • je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterij leeg raakt
 • als er een stopcontact is, is hij meteen klaar voor gebruik
Nadelen
 • aan een stopcontact gebonden
 • meestal niet waterdicht
Baardtrimmer met beide mogelijkheden

Baardtrimmer met beide mogelijkheden 16

Een baardtrimmer met beide mogelijkheden is een product dat zowel een baardtrimmer op batterijen of oplaadbare batterijen heeft, als een apparaat dat met een netsnoer werkt. Deze producten hebben beide functies, zodat je de voordelen van elk kunt zien. De flexibiliteit van deze apparaten is natuurlijk enorm. Je kunt ze in een stopcontact steken of ze overal gebruiken met een opgeladen batterij.

Als je op reis bent, kun je de batterij opladen en hoef je je niet steeds zorgen te maken over het vinden van een stopcontact. De extra functie van dit product kan echter tot hogere prijzen leiden. In dit geval is het beter iets meer te betalen en niet voor het goedkoopste te gaan. Anders lijdt de kwaliteit eronder.

Voordelen
 • zowel met als zonder snoer
 • meestal waterdicht
 • meer comfort
Nadelen
 • hogere prijs
 • goedkope producten missen vaak kwaliteit

Gids: Veel gestelde vragen over baardtrimmers uitvoerig beantwoord

In de volgende gids hebben we de belangrijkste vragen over baardtrimmers beantwoord. De belangrijkste vragen in het kort. Na het lezen van deze gids zul je vertrouwd zijn met de hoofdzaken over baardtrimmers.

Hoe werkt een baardtrimmer?

Een baardtrimmer is een apparaat waarmee je je baard in verschillende lengtes kunt knippen. Je kunt dit apparaat met een stroomkabel gebruiken en in het stopcontact steken, of je kunt een apparaat gebruiken met een batterij of oplaadbare batterij functie.

Bartschneider-1

Je kunt je baard laten stralen met de juiste baardtrimmer. Om na het scheren de haren van je gezicht te verwijderen, kun je een geschikte borstel gebruiken.
(Image source: annmariephotography / Pixabay)

Sommige baardtrimmers hebben extra functies, zoals de mogelijkheid om je haar te trimmen. Dit kan een natuurlijke rol spelen als een extra aankoopcriterium.

Welk model is geschikt voor mij?

Om het juiste model voor je te vinden, is de vraag waarvoor je een baardtrimmer wilt gebruiken heel belangrijk. Heb je het alleen nodig voor je baard of wil je er ook je haar mee knippen? Is één lengte genoeg voor je of varieer je graag de lengte? Ben je veel onderweg en heb je niet altijd een stopcontact ter beschikking? Dit zijn allemaal vragen die je helpen het juiste model voor je te vinden.

Als je een zo goedkoop mogelijk model wilt kopen, raden we heel eenvoudige modellen aan zonder extra functies.

Deze producten dienen hun doel, maar hebben geen extra functies. Een baardtrimmer die precies kan doen waarvoor je hem koopt – je baard trimmen.

Bartschneider-2

Met sommige baardtrimmers kun je niet alleen een perfecte baard krijgen, maar ook je haar trimmen.
(Image source: Hai Phung / Unsplash)

Als je graag extra functies hebt en veel onderweg bent, kan de prijs wat duurder zijn. De producten beginnen bij ongeveer € 50,00 en de sky’s the limit. Deze producten hebben meestal verschillende opzetstukken, een haarknipfunctie en je kunt ze zowel op netstroom als op batterijen gebruiken.

Hoeveel kost een baardtrimmer?

Baardtrimmers zijn er in allerlei variaties en uitvoeringen. Zoals hierboven al gezegd zijn de goedkopere, wat eenvoudiger toestellen geprijsd van ongeveer € 20,00 tot € 50,00. Deze toestellen hebben meestal geen extra functies, maar vervullen gewoon hun functie. Producten met extra functies kunnen veel duurder zijn. Natuurlijk zijn er uitstekende producten vanaf € 50,00 met diverse extra functies. Voorbeelden hiervan zijn een haarknipfunctie, verschillende opzetstukken, zoveel mogelijk lengtes, een zo lang mogelijke werktijd en nog veel meer. Er is echter geen limiet aan de prijs.
Type Prijsklasse
Baardtrimmer met batterij ca. 20 – 80 €
Baardtrimmer met netvoeding ca. 25 – 60 €
Baardtrimmer met beide mogelijkheden ca. 30 – 140 €

Hiermee kun je ongeveer uitrekenen hoeveel je per maand aan een kapper zou uitgeven.

Wat zijn de alternatieven voor een baardtrimmer?

Een alternatief voor een baardtrimmer is om direct naar de kapper of barbier te gaan en het door een vakman te laten doen. Hier moet je echter rekening houden met de groei van je baard. Als je een relatief snelle baardgroei hebt, kan dit erg tijdrovend en ook kostbaar zijn.

De prijs van het trimmen van een baard kan tussen € 15,00 en € 50,00 liggen. Als je dat regelmatig doet, kan het erg duur zijn. Als kort overzicht heb ik een paar kappers en barbiers op een rijtje gezet met hun geschatte prijzen voor het scheren van een baard, zodat je een idee kunt krijgen.

Kapper/ Barbier Prijs in € voor baard trimmen
Beardy Boys herenkapsalon ca. 20 – 35
Barber House ca. 25 – 50
David Fechner kapper ca. 20 – 35
Dolly Rockers ca. 15 – 25

Hoe maak ik een baardtrimmer schoon?

Om een baardtrimmer lange tijd hygiënisch te gebruiken, is de juiste reiniging essentieel. Om dit goed te doen, hebben we een kleine gids voor je.
Als je met je vingers over het mes gaat, kan dat erg pijnlijk zijn.

De eerste stap is het verwijderen van het scheerblad. Dit is meestal gemakkelijk te verwijderen met een kliksysteem. Bovendien is er vaak een inzetstuk dat je kunt verwijderen. Als dit gedaan is, hangt het van het apparaat af hoe de reiniging verder gaat. Bij vele wordt een borsteltje en olie geleverd om de baardtrimmer schoon te maken. Het is het beste de gebruiksaanwijzing te lezen. Als er niets bij zit, kun je een zacht reinigingsmiddel gebruiken om eventuele bacteriën te verwijderen, of het gewoon onder heet stromend water houden. Als je baardtrimmer waterdicht is, kun je hem gewoon onder heet water laten lopen om hem schoon te maken.

Wat zijn de voordelen van een baardtrimmer?

Veel mannen hebben graag een goed verzorgde 3-daagse baard. Een baardtrimmer is hier perfect voor.

Het is vaak moeilijk met een gewoon scheermes, omdat je de baard helemaal moet afscheren en dan weer een paar dagen moet wachten tot je de gewenste lengte hebt. Andersom, als je je helemaal niet scheert, zie je er vaak onverzorgd uit, omdat de baard alle kanten op groeit.

Het voordeel is dus dat je je baard precies op de lengte kunt afstellen die je wilt. Of het nu 0,5 mm of 2 mm is, je kunt het individueel instellen. Bovendien zijn baardtrimmers gemakkelijk te hanteren en ben je betrekkelijk snel klaar.

Dit bespaart je veel tijd als je het zelf doet en niet naar de kapper gaat. Je ziet er nog steeds verzorgd uit en je bespaart ook geld dat je anders aan een vakman zou uitgeven.

Beeldbron: Kalinovsky/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies