Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Nieuw leven ingeblazen na te zijn overgenomen door Disney, wordt de Star Wars-franchise nieuw leven ingeblazen en hint het erop dat het nog steeds verschillende nieuwe generaties zal bijbenen. Dus, vandaag gaan we praten over het lichtzwaard.

Het lichtzwaard staat in de verbeelding van kinderen en volwassenen gegrift en is een van de meest iconische voorwerpen in de franchise, ongeacht welke kant van de Force je favoriet is. Vandaag gaan we het wat meer over dit speelgoed hebben. Kijk hier eens naar!
Belangrijk om te weten

 • Hoewel het speelgoed is, is het belangrijk om zeer jonge kinderen nooit zonder toezicht van een volwassene te laten spelen om ongelukken te voorkomen.
 • Veel jongeren en volwassenen gebruiken de lichtzwaarden in kostuums en cosplay van karakters uit de franchise.
 • Het is mogelijk om modellen te vinden met verlichting en die zelfs het beroemde iconische geluid uitzenden dat in de films wordt gebruikt wanneer een sabel wordt gebruikt.

Beste Lightsaber: Onze selectie

Koopgids

Als het om Star Wars gaat, is er een enorme overvloed aan speelgoed en accessoires, variërend van mokken, Lego’s, puzzels en nog veel meer.

Maar lichtzwaarden zijn nog steeds een van de meest gewilde. En dit gaat van het eenvoudigste speelgoed tot de meest realistische modellen, op grote schaal gebruikt als decoratieve stukken. Zie onze winkelgids voor meer details.

Beeld van acteur verkleed als Kylo Ren naast kind, dat een rood lichtzwaard vasthoudt

Star Wars-personages zijn zo charismatisch dat zelfs hun schurken de verbeelding van kinderen veroveren. (Bron: mm91/ Pixabay.com)

Wat is de oorsprong van het lichtzwaard?

In het Star Wars universum werden lichtzwaarden gemaakt lang voor hun verschijning in de huidige trilogieën, en ondergingen evoluties die het van een wapen vol parafernalia brachten tot de slanke en krachtige voorwerpen die we vandaag kennen.

En, je vindt het misschien vreemd, maar het waren de Sith die de sabels verbeterden, door een cel en een supergeleider aan te passen die de beste controle van energie toeliet om een kling stabiel te houden.

Tot onze grote vreugde verschenen de eerste speelgoedlichtzwaarden in 1978, oorspronkelijk in het geel, hoewel die kleur nergens in de officiële trilogie voorkomt.

Sindsdien, toen de sabels nieuwe kleuren en betekenissen kregen in de Star Wars mythologie, verscheen er nieuw speelgoed om de verbeelding van het publiek te prikkelen.

[Wist je dat, oorspronkelijk, het licht op Luke Skywalker’s sabel blauw zou zijn? Ze veranderden het uiteindelijk in groen, uit vrees dat het licht niet goed zou uitkomen in de scènes van de Slag om Sarlacc, waar een blauwe lucht op de achtergrond te zien was. [/su_note]

Wat zijn de voor- en nadelen van lichtzwaarden?

Je kunt lichtzwaarden vinden in alle maten, met verschillende kleuren en vormen. Maar de voordelen gaan verder, want veel modellen hebben verlichting en laten zelfs gevechtsgeluiden horen.

Zij kunnen door volwassenen en kinderen worden gebruikt, zijn uitstekende siervoorwerpen en vele modellen hebben intrekbare messen, waarmee de in de films getoonde modellen worden nagebootst.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Voor alle speciale effecten gebruiken veel sabels batterijen. Ondanks het feit dat het speelgoed is, kunnen kinderen zich verwonden als ze ermee duelleren.

En als u van plan bent te investeren in een realistischer lichtzwaard, kunt u maar beter uw zakken goed vullen, want ze zijn vrij duur, met prijzen die variëren naar gelang de details en de complexiteit van het stuk.

Voordelen
 • Veel modellen hebben verlichting
 • Er zijn sabels die gevechtsgeluiden uitzenden
 • Het kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen
 • Het zijn uitstekende decoratieve voorwerpen
 • Sommige sabels hebben intrekbare messen
Nadelen
 • Sommige modellen gebruiken batterijen
 • Ondanks dat het speelgoed is, kunnen kinderen zich bezeren
 • Realistische sabels kosten veel

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik met een lichtzwaard speel?

Net als bij elk speelgoedzwaard kunnen er ongelukken gebeuren als kinderen duelleren en de beroemde Jedi of de boosaardige Sith imiteren.

Let daarom altijd op de door de fabrikant aanbevolen leeftijd en controleer of er geen kleine onderdelen zijn die losraken of kunnen worden ingeslikt als het kind het speelgoed naar zijn mond brengt.

In complexere modellen, met verlichting en geluiden, kan de botsing tussen twee sabels, of het gebruik ervan tegen andere voorwerpen, deze functies uiteindelijk beschadigen.

Afbeelding van lichtzwaard gebruikt door Kylo Ren

Het door Kylo Ren gebruikte sabel viel op omdat het een compleet andere greep had dan wat we in de vorige films hadden gezien. (Bron: GooKingSword/ Pixabay.com)

Is het de moeite waard om te investeren in een realistischer lichtzwaard?

Dat hangt echt af van het gebruik dat u wilt maken en de functies of het niveau van getrouwheid dat u zoekt. Zoals we al zeiden, deze artikelen worden meestal op bestelling gemaakt en kosten veel.

Als u een die-hard fan bent van de serie, op zoek bent naar een decoratievoorwerp of zelfs een sabel om als cosplay te gebruiken, is een beetje meer uitgeven aan een realistisch model altijd een geldige optie.

Meer realistische sabels zijn een geweldige optie voor de meer toegewijde fans.

En, het is de moeite waard om te onthouden, als ze meer gedetailleerd zijn en meer uitgebreide licht- en geluidsfuncties hebben, zijn de stukken vaak ook kwetsbaarder, wat een probleem kan zijn als je met je sabel wilt spelen.

Net als actiefiguren zijn deze meer realistische sabels een geweldige optie voor de meer toegewijde fan. En als je de waarde ervan bekijkt, is het zeker het beste om ze buiten het bereik van kinderen te houden.

Afbeelding van realistische lightsaber imitatie

Helaas worden de meer realistische sabers meestal geïmporteerd, waardoor ze nog duurder zijn voor het Braziliaanse publiek. (Bron: GooKingSword/ Pixabay.com)

Koopcriteria: Wat te overwegen alvorens een lichtzwaard te kiezen

Lightsabers zijn een waar icoon van de popcultuur geworden, dus het is geen wonder dat er zoveel modellen op de markt zijn, met verschillende kleuren en functies.

Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig te kiezen, of het nu is als cadeau voor je kinderen, om in je cosplay te verwerken of zelfs om je huis te versieren. Hier zijn enkele onderwerpen die wij voor uw overweging hebben afgezonderd:

Materiaal

Een van de belangrijkste dingen die u moet overwegen wanneer u een lichtzwaard kiest, is het materiaal waarvan het is gemaakt, vooral als het voor een kind is.

Tegenwoordig wordt voor de meeste modellen plastic en andere synthetische materialen gebruikt. In dergelijke gevallen is het de moeite waard te controleren of het materiaal, en vooral de verf, hypoallergeen zijn, zodat risico’s voor de gezondheid van kinderen worden vermeden.

Veel modellen hebben ook lichtjes en kleine luidsprekers die zinnetjes en andere geluidseffecten voortbrengen.

In deze gevallen is het belangrijk dat het materiaal nog resistenter is, zodat deze elektronische apparaten niet breken terwijl kinderen aan het spelen zijn.

Beeld van blauw lichtzwaard zwevend in de ruimte

Het speelgoed simuleert vrijwel elk lichtzwaard dat in films en tekenfilmseries te zien is, waardoor er een ruime keuze is. (Bron: JAKO5D/ Pixabay.com)

Grootte

De grootte van de sabel moet ook in overweging worden genomen, vooral voor jongere kinderen. Ideaal is hier dat het handvat perfect in de hand past zodat het speelgoed gemakkelijk kan worden gehanteerd.

Veel sabels hebben ook intrekbare messen, die kunnen worden geactiveerd met knoppen of door de sabel gewoon naar voren en naar beneden te kantelen. Dit simuleert niet alleen echte sabels, maar maakt ze ook veel makkelijker op te bergen.

Nu, als je een grote jongen bent, is het mogelijk sabels te vinden die de grootte nabootsen van de sabels die in de films worden getoond. Sommige hebben zelfs dubbele messen, waardoor ze veel groter zijn.

Afbeelding van lichtzwaard met groene kling

De door Luke Skywalker gebruikte sabel met groene kling is nog steeds een van de meest gewilde door fans. (Bron: ColiN00B/ Pixabay.com)

Kleuren en stijlen

Zoals we in het hele artikel hebben gezegd, vindt u sabels in een grote verscheidenheid van kleuren en stijlen.

Van dubbele modellen tot de iconische grijpsabel gebruikt door Kylo Ren in de nieuwe trilogie en de meer traditionele, elke fan heeft zijn favoriet. Maar weet je wat de kleuren betekenen in de Star Wars mythologie? Kijk maar eens:

 • Blauw: gebruikt door de Jedi Wachters, de kleur blauw symboliseert de heldere kant van de Force.
 • Groen: Vereeuwigd door Luke Skywalker, groen symboliseert meer controle over de mentale aspecten van de Force, meer gericht op evenwicht en minder op strijd.
 • Geel: Gele sabels worden gebruikt door Sentinel Jedis en worden gebruikt door gebruikers die gevechtstraining combineren met meesterschap in de kunst van de Force.
 • Rood: Rode sabels behoren tot de zeldzaamste in de Star Wars-mythologie en worden doorgaans geassocieerd met de duistere kant van de Force. Het werd onsterfelijk door het gebruik ervan door Darth Vader.
 • Paars: Paarse sabels zijn een symbool van gebruikers die zijn overgegaan van de donkere kant naar de lichte kant van de Force, als een symbool van hun verlossing.

Bliksem

Laten we het erover eens zijn dat we waarschijnlijk geen echt lichtzwaard zullen zien, dus doet speelgoed zijn best om de effecten uit de films na te bootsen.

Daarom vertrouwen veel modellen op een interne verlichtingsbron. Dit maakt het product iets duurder en vereist extra batterijen, maar het maakt het wel veel mooier en aantrekkelijker.

(Uitgelichte afbeelding bron: GooKingSword/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies